Romica_t Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 Am cumparat sambata din targul de vechituri din Cluj o pereche de difuzoare concentrice Tannoy de 10".Nu erau in cea mai buna stare dar pentru 40lei a fost un targ bun.Firele leonice erau inadite cu lite de la cabluri normale iar diafragma de inalte nu avea nici un filtru(au dat tiganii cu bas in ea ).Acasa le-am desfacut foarte usor pentru ca nu sunt lipite spideru si suspensia de cauciuc si mare mi-a fost bucuria cand am vazut ca bobinele si diafragmele sunt in stare foarte buna.Ce am acum de muncit este sa lipesc alte fire leonice(cu aceasta ocazie ii rog pe forumistii din Cluj care au niste fire leonice sa ma ajute) si sa lipesc una din bobine de con pentru ca s-a dezlipit pe o portiune de 3cm.Pe net am gasit multe lucruri despre aceste difuzoare care au facut istorie si cred ca detin niste "vechituri" valoroase! Link spre comentariu
q_acdc Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Incearca cu fire de la relee RI 13(le gasesti in targ) Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 sau cu tresa cu care scoti cositorul de pe placi. Link spre comentariu
Romica_t Postat Noiembrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Mersi pentru sfaturi.Problema cea mai mare este sa lipesc suportul bobinei de con pe o portiune de cativa cm,chiar acolo langa spider.Ce adeziv sa folosesc?Atat suportul bobinei cat si conul sunt din hartie.Cei care s-au confruntat cu astfel de probleme ii rog sa ma ajute. Link spre comentariu
q_acdc Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Mersi pentru sfaturi.Problema cea mai mare este sa lipesc suportul bobinei de con pe o portiune de cativa cm,chiar acolo langa spider.Ce adeziv sa folosesc?Atat suportul bobinei cat si conul sunt din hartie.Cei care s-au confruntat cu astfel de probleme ii rog sa ma ajute.Se poate cu lac de impregnare (de transformatore) . Link spre comentariu
Romica_t Postat Noiembrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Lacul acela de bobinaje ce se coace in cuptor sau nitrolac simplu?Nu este casant?Eu l-am folosit la bobine si se rupe destul de usor de pe izolatia sarmei. Link spre comentariu
q_acdc Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Lacul acela de bobinaje ce se coace in cuptor sau nitrolac simplu?Nu este casant?Eu l-am folosit la bobine si se rupe destul de usor de pe izolatia sarmei.Ce sa inteleg?La bobina unui difuzor daca se incalzeste sare bobina dupa suport? Link spre comentariu
Romica_t Postat Noiembrie 20, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Pai nu sare,si oricum,cred ca lacul cu care e impregnata bobina e un pic diferit.Lacul de care zici tu unde pot gasi? Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 22, 2008 Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 ii spune epoxy de la bison, e un adeziv A+B se intareste destul de greu, de preferat sa ii grabesti tu reactia cu un uscator de par, pastile moi se lipesc cu prenadez proaspat, te duci si tu si iei o sticluta cu 2 lei si iti ajunge sa lipesti 20 de difuzoare, misto jucariile, sa le stapanesti sanatos Link spre comentariu
Romica_t Postat Noiembrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 pastile moi se lipesc cu prenadez proaspatAici nu am inteles ce vrei sa zici.Epoxi de la Bison sunt acele doua seringi care sunt apasate simultan si se realizeaza amestecul?Cu epoxi sa lipesc bobina de con si cu prenadez firele leonice?Ma bucur ca iti plac "jucariile" Link spre comentariu
djlove Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 da, e corect cum ai intepretat, ai putea lipi si firele leonice la baza tot cu putin epoxi, dar daca mai e nevoie sa le schimibi nu prea mai poti fara sa afectezi catusi de cat membrana, asa ca prindele cu prelandez, eventual dai de 2 ori. Dai o data, il lasi sa se intareasca si mai dai inca o data, deoarece prelandezul dupa ce se usuca se mai retrage.P.s. Si mie imi plac jucarioarele tele. Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Te pot ajuta cu datele unui filtru TANOY pt dif coaxiale , sant sigur ca merita efortul de reconditionare ! Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 #blueDifuzoarele sunt identice cu ce am eu si valorile in "Henry" pentru autotraf nu se potrivesc de la Gold la HPD.Nici macar de la HPD385 la HPD295.Am o masuratoare facuta direct pe filtrul original de HPD295 insa nu stiu cu exactitate la ce fecventa s-a facut....incerc sa iau legatura cu tipul de ceva timp,fara succes.Merge insa experimentat cu o inductanta care face ca raspunsul sa arate cel mai liniar posibil in acel punct.Atenuarea este din 2 in 2dB. Link spre comentariu
Romica_t Postat Noiembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Te pot ajuta cu datele unui filtru TANOY pt dif coaxiale , sant sigur ca merita efortul de reconditionare !Iti multumesc,si eu am gasit aici http://www.hilberink.nl/speaker.htm .Pana fac filtrele mai e ceva,inca nu le-am restaurat si va trebui sa fac incinta mai intai ca sa masor impedanta exact. Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 #blueDifuzoarele sunt identice cu ce am eu si valorile in "Henry" pentru autotraf nu se potrivesc de la Gold la HPD.Nici macar de la HPD385 la HPD295.Am o masuratoare facuta direct pe filtrul original de HPD295 insa nu stiu cu exactitate la ce fecventa s-a facut....incerc sa iau legatura cu tipul de ceva timp,fara succes.Merge insa experimentat cu o inductanta care face ca raspunsul sa arate cel mai liniar posibil in acel punct.Atenuarea este din 2 in 2dB.# Felixx De ce este asa ce importanta frecventa de masurare a inductantei, fiindca banuiesc ca o masori cu o punte ? Deoarece pierderile rezistive in inductantele filtrelor A.F. sint mici , de obicei prefer rezonanta LC , dar ma rog sint mai multe metode... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum