Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hobby CNC

Vizitator suny

Postări Recomandate

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

25

• boederyakumo

6

• Vlad20

5

• pirvuti

3

Top autori în acest subiect

• Administratori

nu universalul asta a fost chiar asa de scump... ci setul de pensete c5, cred ca am vro 90 de toate marimle si toate standardele :)

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Da stiti ca merg facute mandrine pentru pense si diy .... fie cu strangere manuala fie cu strangere prin spatele axului {daca ai gaura in ax suficient de mare }

http://www.chaski.com/homemachinist/viewtopic.php?f=42&t=78966

dar daca va este lene sau aveti prea multi bani de cheltuit le puteti si cumpara

*Daca vrei ca un arbore filetat sa nu fie "distrus" de universal sau ori ce alt tip de prindere pui pe el doua trei piulite , si te orientezi , o pilulite exagonala de calitate este desul de precisa pentru a fi pusa intr-un universal cu trei bacuri daca nu il pui pe unul cu patru si centrezi axul cum trebuie .

*Daca esti meserias scoti bani si de un strung bun , si de universale bune care se pot centra in functie de strung , sti ce sunt alea bacuri moi , universal pentru tuburi , nu lasi moturi pe piese ca nu stii sa centrezi un amarat de cutit si unu iti este lene sa folosesti un universal cu patru bacuri

Link spre comentariu
  • Administratori

Orice se poate face daca ai si cu ce sa le faci si in primul rand daca chiar merita sa-l faci, eu dacat sa stau 1 saptamana sa fac ceva ce exista de cumparat mai bine in saptamana aia fac bani si iau un lucru care stiu ca va merge perfect din prima. Nu e nicicum vorba de lene ci chiar pe dos

Link spre comentariu

Pai ar trebuii sa ai material , daca din strungarie castigi ceva , sau macar sa stii de unde sa cumperi .Cat despre constructia propiuzisa nu vad dece ai sta o saptamana sau o zi intreaga .Mandrina este simpla , practic este vorba de un ax care accepta partea din spate a pensei , si o piulita " clopot " care o acopera si o strange , iar daca pensele sau bucsele eleastice cum vrei sa le spui au filet , pori opta pentru varianta mai larg comercializata , adica sa ai posibilitatea sa strangi direct penasa prin spatele mandrinei cu ajutorul unui ax care strabate corpul strungului .Acum depinde cat de mult " chef de munca " este alocat , prinderea o poti face si pe con morse sau pe acelasi filet ca universalul tau , sau chiar pentru a o prinde direct universal .Eu chiar nu stiu cat ceri tu pe ora de lucru sau piesa ... dar se pare ca pentru tine un minim de 250 usd e o nimica toata :rade:

Link spre comentariu
  • Administratori

Eu chiar nu stiu cat ceri tu pe ora de lucru sau piesa ... dar se pare ca pentru tine un minim de 250 usd e o nimica toata :rade:

Scrie pe undeva ca as face prelucrari mecanice la ora sau la piesa ? :nebun: Fac da in serie sau fac unele strict pe ce am eu de vanzare, gen largirea gaurii la un culajSi daca prefer sa iau o chestie de precizie(rectificata, tratata, etc) in loc la una bricolata asta ma ajuta ca lucrarile mele sa fie de calitate pentru ca nici untr-un caz nu vei face lucrari de precizie cu "un clopot" :rade:
Link spre comentariu

Eu tot raman la parerea mea . si anume o mandrina de acest gen poate fi facuta cu usurinta deorice om care cunoste procedeele prelucraii si are ceva rabdare .

Daca tie ti se pare absurd sa faci piesa asta ...

Posted Image]

P.S. daca denumirea pe care am dat-o eu ti se pare hilara , atunci vino cu una mai buna

Link spre comentariu
  • Administratori

eu nu ma cert cu tine pe tema asta dar ca sa o faci cum e una gata de cumparat in primul rand NU ai sculele necesare(conicitate perfecta, rectificare, calire), iti iese un gunoi iar toate piesele care le vei prinde in ea tot la fel vor iesi, mizerii.clopotul ala este un con interior

Link spre comentariu

Nu intentionez sa ma cert cu tine sau cu nici un alt utilizator in momentul asta , vreau doar sa arat ca sunt unelte care se pot face si in atelier . iar calitatea lor este pe masura priceperii si dotarii amatorului .Vorbesti de precizie .. madrina aceia nu este injector pentru un turboprobulsor si nici vreo duza pentru un motor de racheta , daca se depune ceva pasiune si timp in proiectarea unuei asfel de mandrine garantez ca o sa ai o precizie mult mai buna decat un universal pe trei bacuri si mult mai rapida decat unul pe patru . Cat despre calitatea materialului din care este facuta depinde si ce anume vrei sa pui in ea dupa parerea mea orice otel de calitate este bun , iar daca vrei un finnish mai bun , pui un cutit cu raza mai mare , crezi ca celea "de gata" sunt facute din HSS ?

Link spre comentariu
  • Administratori

nu imi mai bat capul ca oricum nu intelegi ce vreau sa zicHSS este otel rapiddin acel materian NU se pot face bucse elastice pentru simplu fapt ca este casantPentru tine acasa poti sa iti faci ORICE dau EU fac chestii PROFESIONALE deci necesita scule SCUMPE si in primul rand FOARTE PRECISESper ca acuma m-am facut intelesNU NE ADRESAM ACELUIASI PUBLIC iar daca vrei sa ma concurezi atunci va trebui OBLIGATORIU sa cumperi "clopotul"

Link spre comentariu

Pai din cate stiu eu este un forum de amatori , de entuziasti ... "aia profii " nu se chinuie pe strunguri manuale de minim douazeci de ani sau freze portal facute " in bucatarie " ....Nu cred ca am zis eu sa faci pensa acasa ci madrina da' numai zic nimic se pare ca daca produsul nu are vreun brand cunoscut pe el nu prea este bun de nimic . Apropo , daca ai un client care iti cere sa ii faci niste mandrine pentru pense sa zicem pentru niste cabinete de dentist .. ce faci il trimiti sa le cumpere ?

Link spre comentariu
  • Administratori

Este un forum pentru toata lumea, entuziasti sau profesionisti NU trebuie sa fie de firma, si una chinezeasca si ieftina este mai precisa ca una facuta acasa Mandrina se face din otel de sculecu siguranta ca il trimit sa le cumpere pentru ca nu am posibilitatea sa le fac cum trebuie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări