Vizitator ionut musat Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Sunt strunjite pe strung normal, dar nenea asta zice ca nu le-a prins in universal ci intr-un cleste.Poate cine este de meserie stie mai mult ce inseamna acest cleste. Eu i-am spus sa nu imi mutileze filetul si el a zis ca pentru asta trebuie acel cleste si nu universal. Acu nu stiu ce sa zic pentru ca nu am vazut. Desenul atasat. Link spre comentariu
visinica Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 bunadar stunjirea la capete al suruburile e un lucru banalam vazut cand mi lo facut miefoarte simplu Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Inainte de al gasi pe nenea asta am dat la cineva in sat si am stat si linga el si dupa ce a scos surubu se cunosteau urme de bacuri si nu mi-a placut. La alt meserias am vazut ca pune un manson de tabla si prinde in universal cu totu. Probabil cei la care te-ai dus fie sunt batraini si nu mai vad bine fie nu sunt de meserie. Link spre comentariu
pirvuti Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 merci de raspunsuri.totusi sper sa se gaseasca cineva care stie exact (eventual sa faca contra-cost), mai ales daca surubul are lungime mare 1 - 1,5min romania am cerut mai multe oferte pt. surub trapez. si nici unul (din 6!) nu oferea serviciul de prelucrare la capete.cu ocazia asta am gasit o firma (de o nesimtzire maxima) care aduce din austria, pe care am gasit-o si eu si in curand sper sa-mi aduc pe cont propriu la un pretz f. bun (3 buc 12x3 / 1000mm +3 piulitze trapez rotunde de bonz ~ 45 eur)va tzin la curent Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 11, 2010 Administratori Partajează Postat Aprilie 11, 2010 surubul trapezoidal este usor de strunjit ca nu este calit, orice strungar care stie sa faca o cota de rulment ar trebui sa nu aiba probleme Link spre comentariu
boederyakumo Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Pentru strunjirea suruburilor trapez recomand tuturor sa le aduca aminte strungarilor ca exista bucsa elastica care se monteaza pe axul strungului cu bataie 0,001 si cu prinderea materialului fara degradare.La o astfel de strunjire bataia si deteriorarea surubului este practic nula. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 11, 2010 Administratori Partajează Postat Aprilie 11, 2010 sa le aduca aminte strungarilor ca exista bucsa elastica care se monteaza pe axul strungului cu bataie 0,001asa ceva exista doar in visele tale cele mai frumoase, strungul meu are din fabrica specificatia 0.05 mm dar in realitate cred ca e mai mult iar un universal cu bucse elastice costa cam 1000 euro, cati crezi ca au asa ceva ? Link spre comentariu
boederyakumo Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Am eu acasa strung cu bucsa elastica, dai universalul jos, iar in capul axului ai conul de bucsa elastica, si care are bataie de 0,01 si e din anii 80 daca echipamentul e mai nou si prelucrarea e mai precisa. Si pe mine m-a costat strungul numai 200 euro.O sa va fac foto ca sa vedeti cum se prelucreaza un cap de surub trapez fara bataie.(prinderea in universal e dezastru pentru ca universalul orice ai face bate. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 11, 2010 Administratori Partajează Postat Aprilie 11, 2010 eu daca dau universalul jos am ramas cu un gaura de de con morse 4, nu ezista bucse pentru asa ceva, ca sa folosesc bucse am cumparat un universal cu bucse r5 Link spre comentariu
pirvuti Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 @ boederyakumopai daca ai posibilitatea de strunjire poate potzi sa-mi strunjesti si mie :-) Link spre comentariu
Vizitator suny Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 SalutEu le-am prelucrat la capete la un atelier de strungarie oarecare.Acum daca strungarul nu intelege ce vrei inseamna ca nu are ce cauta acolo.Ca suport o sa i-ti trimit cand ajung acasa desenul tehnic cu care m-am dus eu la atelier.KR.L.E. scuze pentru intarziere nu am vazut ca mai este o pagina Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Pentru strunjirea suruburilor trapez recomand tuturor sa le aduca aminte strungarilor ca exista bucsa elastica care se monteaza pe axul strungului cu bataie 0,001 si cu prinderea materialului fara degradare.La o astfel de strunjire bataia si deteriorarea surubului este practic nula.1. Nu toate strungurile au sistemul de prindere a bucselor elastice, adica foarte putine il au.2. Si bucsele elastice lasa destule urme.3. Un ax de 1 metru v-a fi foarte greu de prins in buicsa elastica fara sa aibe oarecare batai deoarece prezinta o elasticitate mare si mai trebuie si un strung destul de mare (lung).4. In general bucsele elastice se prind in mandrine elastice care nu au posibilitatea de a trece axul de prelucrat prin ele.5. Foarte rar se folosesc seturile de bucse elastice peste 12mm. Un set de bucse costa cca 100 euro iar mandrina cca 50-100 euro. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 12, 2010 Administratori Partajează Postat Aprilie 12, 2010 eu am un universal special in care se pun bucsele, poate prinde pana la 25 mm si ma costat cat strungul Link spre comentariu
boederyakumo Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Strunjirea cu bucsa elastica. Parerea mea e ca e cea mai precisa strunjire. Va cred ca nu toti au posibilitatea, si ca nu toate strungurile au, sau ca dispozitivele costa mai mult, eu nu am zis decat ca e cea mai buna strunjire a unui surub trapez. Prin faptul ca am spus sa le amintiti strungarilor ca exista si bucse elastice e spre binele vostru.Unii strungari au posibilitatea sa foloseasca bucsa la strung si le e lene sa dea universalul jos, (ei zic,merge si asa). Deci. Domnul Vasile stie despre ce e vorba mai ales la suruburile cu bile de aceia a cumparat un universal cu bucse elastice. Pentru masina mea suruburile mi le-am prelucrat singur.Asta e, fiecare cu pasarica lui. Toate cele bune. http://it.tinypic.com/view.php?pic=153s09y&s=5 Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 13, 2010 Administratori Partajează Postat Aprilie 13, 2010 eu asa ceva am Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum