Vizitator CABLAJE_IMPRIMATE Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Salut. O nelamurire am si eu. Vreau sa fac un cap de frezare cu un motor brushless. Am vazut ca pe net sunt foarte putine exemple.Credeti ca va putea sa frezeze ceva atat in aluminiu cat si in alte materiale(gen lemn sau cablaje). Specificatii: Nominal voltage: 37 V Operating voltage range: 11.1 ... 44.4 V No-load speed: 9.990 rpm Revs./ Volt (kV): 270 Case length excl. shaft approx. 61 mm Diameter approx. 50 mm Free shaft length approx. 21 mm Shaft diameter approx. 8 mm Weight approx. 405 grame Recommended propeller: 18 x 6" Thrust: 4800 grame Current drain: 29 A Connector type: CT3.5 http://www.sierra.ro/Motor-BL-Outrunner ... 3377p.html asta este un post de pe un alt forum despre un cnc 3 axe: Cred ca e o confuzie undeva la mijloc si asta nu-l ajuta prea mult. Suruburile din Praktiker sunt din orice material numai aluminiu nu. Adica gasesti din OL (doua calitati), otel inoxidabil, alama, dar nu si din aluminu. Un ochi format poate alege din cutie un surub bun, adica drept, cu spirele intregi si flancurile netede. Dar verifici 10 si alegi 2. Toate suruburile au specificatii, se lucreaza dupa standarde cunoscute. Se stie de regula care este pasul surubului. Coeficientul acela de transmisie parca se numea altfel dar este asa cum zici, destul de mic. Conteaza ideea pana la urma. Nici eu nu recomand surubul de acel tip pentru ceva folosit intensiv. Sau macar sa se prevada posibilitatea schimbarii piulitelor, cat mai usor. Parca mai bine realizate sunt cele din inox. Cu suruburi de genul asta e mai ieftin decat cu curele, dar parca e mai frumos cu curele. Motoarele sunt suficient de puternice pentru ce ti-ai propus. Pentru frezare poate merge ceva gata cumparat ca sa nu te complici cu ppartea de prindere a sculei. Aici hotarasti in functie de ce posibilitati ai. Daca vrei sa bricolezi, incearca cu un brushless de turatie mare, folosit in modelism. Iei si variatorul, ramane sa vezi de sursa si "mandrina". E doar o parere. Spor la treaba! Spor la treaba! personal as recomanda un brushless de calitate in locul oricarei scule proxxon care sunt extrem de scumpe si nu sunt foarte ddurabile unele dintre ele, brushless-ul rezista la curenti foarte mari, de aceea cu elicii corespunzatoare au tractiuni de peste 4kg unele, si rezista si in timp la curentii specificati de producator, e adevarat ca un brushless + ESC costa mai mult decat freza proxxon dar eu unul daca dau un ban vreau sa fiu sigur ca fac treaba calumea si nu prea ma uit la bani cand e vorba de calitate si durabilitate. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 29, 2010 Administratori Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Daca tot suntem la motoare eu va recomand http://www.hi-end.ro/fm-530-p-2507.html este relativ ieftina, este profesionala si este facuta in germania Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Partea mecanica pentru prindere scula nu e o problema se poate rezolva cu un stungar bun. Atunci ce motor pot sa folosesc. Nu vreau da dau bani pe o freza originala gen kres. Mi se pare ca este un pret foarte mare. Link spre comentariu
Vizitator suny Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 pana esti dispus sa dai bani pe o scula profi poti adopta solutia mea.am "hacuit" un polizor unghiular de 40 roni la care am facut filet la axul rotorului si am montat o mandrina proxton.motorul nu se incalzeste mai de loc in materiale moi. Link spre comentariu
blackwind Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 interesanta si ideea propusa de ionut si cea de suny.dupa mine ambele merg .personal as fi preferat sa fac un spindle dar poate in viitor.eu am luat de pe forum un motoras la 220v , 16000 rpm si 300w , i-am facut un cuplaj rigit ptr ax si freza (defapt vreo 5 cuplaje , ptr mai multe diametre) ,i-am facut o carcasa si cred ca a iesit binisor. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Am gasit un proiect pentru capul de frezare. SIncer daca nu vedeam desenul asta nu intelegeam principul de schimbare a sculelor. Eu o sa il modific dupa cerintele mele si o sa il realizez.Intre timp am terminat axa z si am in lucru arborii si surubup pentru x. Link spre comentariu
Vizitator suny Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 share with us Link spre comentariu
Vizitator sined Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 salut daca va ajuta http://buildyourcnc.com/latest.aspx sau http://hobbycnc.hu/ Link spre comentariu
Vizitator calcaneu Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Salut ! Am voie sa atasez o carte in format pdf ? "Build Your Own CNC Machine " Patrick Hood-Daniel James Floyd Kelly Are 10.5 MB .. Mersi ! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 1, 2010 Administratori Partajează Postat Martie 1, 2010 nu daca este material cu drept de autor, in schimb poti sa o pui altundeva si sa faci link Link spre comentariu
Vizitator calcaneu Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 http://www.megaupload.com/?d=DNBI0NPM Arhiva se numeste BYOCNCM.zip Succes ! Link spre comentariu
Vizitator dj_gonzy Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 ionut musat, frumos lucrat... ajutama si pe mine cu 2 chestiuni, 1.in suportii laterali ai bagat direct rulmentii pe suruburile trapez, nu este posibil sa apara probleme ?m gandesc la lipsa de paralelism dintre axele de ghidaj si suruburile trapez.... asta pt ca nu exista nici o modalitate de a centra suruburile.2.Cum ai dat gaurile alea de jos in suporti ? ma refer la cele date perpendicular in placa de aluminiu folosita. ma intereseaza solutia tehnica.Multumesc.PS: poate are cineva idee cum dau si eu gaurile alea..... Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Multumesc pentru aprecieri dar nu este meritul meu. Eu decat am desenat aceasta masina.Nu ai fost atent poate la ce am scris, toate componentele din Al sunt realizate pe masina cu comanda numerica din timpul RSR. Realizarea tuturor gaurilor pe o astfel de masina scoate din discutie o eventuala abatere, nu exista nici un fel de probleme cu privire la ce ai spus tu pralelism etc. Deci din start gaurile sunt ca in desen cu tolerante foarte mici ce nu creeaza probleme. Montarea rulmetilor in placile laterale nu are ce probleme sa creeze, plus ca in cazul surubului viteza de rotatie este foarte mica. Ramane doar efortul axial in momentul prelucrarii unor suprafete dure.Pentru realizarea acelor placi ca ale mele in regim de amator ati trebuie o masina de frezat cu masa in cruce gradata cu care pti sa realizesi gaurile pe suprafata mare si pentru gaurile de pe laterale ati rebuie tot pentru freza un cap de frezare la 90º (nu ma pricep exact dar am vazut astfel de dispozitive prin cautarile pe net) sau ceva ca in poza de mai jos.Daca vrei sa nu reglezi nimic la o astfel de masina cauta o masina in coordonate, nu cred ca nu exista in Constanta. Daca nu gaseti atunci va trebui sa adopti alta solutie care sa aiti permita reglajul cum sunt de ex suportii de capat si carcasele pentru rulmenti de pe hi-end. Exact pentru lipsa de precizie in executie sunt aceste componete ca sa te ajute sa corectezi abaterile.O sa revin cu niste poze cand ajung acasa, pentru ca am m-ai avansat un pic. Acum astept suporturile pentru masa sa treaca prin masina in coordonate si e aproape gata masinuta mea. Link spre comentariu
Vizitator dj_gonzy Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 mda.... e simplu atunci cand ai "tehnica" necesara, Nea strungaru, la mine la munca nu dispune de CNC-uri. :(Oricum... spor la treaba, o sa iasa ceva frumos. Link spre comentariu
pirvuti Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 @sunyunde si cum ai strunjit la capete suruburile trapezoidale? am intrebat si eu in vre-o 2 locuri la "meseriashi" si totzi s-au dat in spate si nu s-au bagat. este vorba de 1 surub de 12x3 de 1300mm si 2 buc 12x3 la 700mmmacar da-mi un indiciu unde sau ce sa le spun la strungarimerci Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum