Administratori Badman Postat Septembrie 12, 2009 Administratori Partajează Postat Septembrie 12, 2009 buna laura, nu stiu cum este in kcam :( Link spre comentariu
Vizitator laura Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 dar in mach 3 cum faci setarea ca axa x sa aibe 2 motoare?in tabela de alocare hardware poti introduce doi pini pentru o axa.care este "artificiul"?am vazut la masina ta de taiat polistiren ca ai aceeasi situatie pentru ambele axe.multumesc. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 12, 2009 Administratori Partajează Postat Septembrie 12, 2009 setezi iesirea respectiva ca axa B de la port and pins si de la Slave axes pui ca B sa corespunda lui X Link spre comentariu
Vizitator laura Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 multumesc Link spre comentariu
teleflyer Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Laura in kcam intri la table setup si axa A are o casuta SLAVE TO. Acolo poti sa pui orice axa doresti,in cazul tau x daca vrei sa ai doua motoare pe x. Link spre comentariu
Vizitator suny Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 prima zgarietura Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 19, 2009 Administratori Partajează Postat Septembrie 19, 2009 daca e prima a iesit foarte bine, la maimare ! Link spre comentariu
Vizitator suny Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 A mai fost inainte roadrunerul din samples mach3 cu un pix pe hartie in loc de freza dar masa nefiind plana nu a iesit integral.Pentru un hobby cnc a iesit foarte bine dar pana la un cnc serios mai are mult.Ca sfat pentru cei care au acest hobby alegeti cu grija componentele si acordati suficient timp proiectarii.Eu deja ma gandesc la o noua masina din care sa exclud toate problemele constatate pe timpul constructiei si testarii cnc-ului prezentat.Spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator tudy123 Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Vasile , pe tine te-s ruga daca vrei sa imi spui de ce o iesi bine doar pentru prima proba , pentru ca sincer eu nu imi dau seama la ce detalii sa ma uit ..Si Suny , pe tine te-as ruga daca vrei sa detaliezi problemele pe care le-ai avut in timpul constructiei , si ce ai face altfel , pentru ca as vrea sa ma apuc si eu de un astfel de proiect si daca s-ar puta as vrea sa profit si de experienta altora , pantru ca pe cat posibil sa mearga mai usor . Stiu ca am asteptari prea mari , dar personal as vrea sa imi iasa din prima si cat mai profi Mersi frumos la amandoi !! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 21, 2009 Administratori Partajează Postat Septembrie 21, 2009 am constatat ca frezarea este destul de uniforma dupa cate se vede in poza Link spre comentariu
Vizitator suny Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Majoritatea problemelor decurg din proasta dimensionare a axelor (prea lungi, prea subtiri). In sarcina flambeaza. Ca principiu o sa construiesc altul la fel, zona utila este "sub" masina, nefiind limitate dimensiunile. In loc de axele de precizie si rulmenti liniari voi folosii ceva de genul sine, patine de ghidaj ( http://www.hi-end.ro/utilaje-scule-si-c ... 6d2ed69ded ) Cadrul din profil de aluminiu intra in rezonanta la anumite turatii ale motoarelor deci voi incerca sa evit aceste profile. Restul problemelor sunt subiective (nea strungaru a facut o carcasa de rulment mai mare...) si nu merita sa incarc forumul. Bafta si spor la treaba. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Vasile , pe tine te-s ruga daca vrei sa imi spui de ce o iesi bine doar pentru prima proba , pentru ca sincer eu nu imi dau seama la ce detalii sa ma uit ..Si Suny , pe tine te-as ruga daca vrei sa detaliezi problemele pe care le-ai avut in timpul constructiei , si ce ai face altfel , pentru ca as vrea sa ma apuc si eu de un astfel de proiect si daca s-ar puta as vrea sa profit si de experienta altora , pantru ca pe cat posibil sa mearga mai usor . Stiu ca am asteptari prea mari , dar personal as vrea sa imi iasa din prima si cat mai profi Mersi frumos la amandoi !!In primul ran daca vrei sa iti iasa din prima iti recomand sa te gandesti mai intai la ce vrei mai exact sa il folosesti....faci parte mecanica pe foaie(proiectarea CNC-ului)si dupaia intri pe hi-end si iti alegi de acolo....asta daca vrei ceva profi cum ziceai....sau mai bine ii spui domnului Vasile ce vrei si indicatiile vor fi pe masura. Pentru cei ce vor sa inceapa un astfel de proiect asta le recomand.......eu am incercat mai intai sa il fac in soliworks2008 si cand am supus montajul la vibratii si alte solicitari a iesit pe un haos total....singura diferenta este ca eu am scos de acolo rulmentii sau ghidajele liniare si am introdus role pe sine exact lafel ca cele de la sertarul de tastatura din motive economice. NU RECOMAND sa folositi astfel de ghidaje deoarece o sa aveti probleme cu precizia la modul grav.PS: mai bine ma las de fumat si strang bani sa fac ceva bun fiabil si mai ales a carui precizie conteaza f mult.Respect Link spre comentariu
Vizitator suny Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 upgrade Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Salut. O nelamurire am si eu. Vreau sa fac un cap de frezare cu un motor brushless. Am vazut ca pe net sunt foarte putine exemple.Credeti ca va putea sa frezeze ceva atat in aluminiu cat si in alte materiale(gen lemn sau cablaje). Specificatii: Nominal voltage: 37 V Operating voltage range: 11.1 ... 44.4 V No-load speed: 9.990 rpm Revs./ Volt (kV): 270 Case length excl. shaft approx. 61 mm Diameter approx. 50 mm Free shaft length approx. 21 mm Shaft diameter approx. 8 mm Weight approx. 405 grame Recommended propeller: 18 x 6" Thrust: 4800 grame Current drain: 29 A Connector type: CT3.5 http://www.sierra.ro/Motor-BL-Outrunner ... 3377p.html Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 29, 2010 Administratori Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 nu cred ca rezista la curentii aia la utilizare de cateva ore unde mai pui ca ai nevoie de driver pentru el si driverele de modelism sunt facute pentru alimentare de al baterii, mai trebuie sa-i adaptezi mandrina sau pensete....De asta nu sunt aplicatii pe net cu aceste tipuri de motoare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum