Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hobby CNC

Vizitator suny

Postări Recomandate

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

25

• boederyakumo

6

• Vlad20

5

• pirvuti

3

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator suny

Am observat noua organizare a forumului dar as dorii sa postez aici, in discutia deschisa de mine, toate etapele prin care trec (mecanice, electronice, software).Daca deranjez va rog sa ma anuntati.Revenind. Am realizat cu un atmel un generator de impulsuri pe care vreau sa il pun pe masina (pentru jog).Credeti ca influenteaza cumva semnalele ttl venite de la PC daca il pun "in paralel"?La multi ani si un an mai bun!

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator suny

Dupa o lunga pauza (catuse pe inelar, copii, alea alea) am reluat constructia masinii mele.

In acest moment partea mecanica este functionla dar necesita mici modificari pe care le voi face sub propria scula aschietoare ;).

Referitor la partea electronica momentan lucrez la o interfata USB-LPT pentru ca laptopul destinat acestui scop nu are LPT.

Am gasit un proiect facut cu PIC18F4550 ce pare sa faca toata treaba.

http://www.usbcnc.com/index_products.html

PIC-ul l-am gasit la Comet la cca 5 USD si astept sa-l trimita.

A mai incercat chestia asta vreun cititor?

Pare o solutie ieftina avand in vedere alternativa (PCMCIA-LPT) care sper sa nu dea rateuri.

Revin cu poze.

Spor la treaba!

Link spre comentariu
  • Administratori

atentie ca daca vei folosi mach3 este o problema cu laptopurile...

You must use a Desktop PC if you are using the Mach3 Parallel Port Driver. Laptops are not supported because the power saving features of the chipsets disrupt the pulse stream.

Link spre comentariu
Vizitator suny

Multumesc pentru info.O sa fac niste teste pe laptop pentru ca interfata e deja in lucru.Poate gasesc prin bios cava de powersaving sa dezactivez...Daca nu merge o sa ramana desktop.

Link spre comentariu

poza.schimba-i extensia (jpg) ca are prea multi pixeli ca sa o uploadez aici si nu am pe calculator nici un program de editat.

Am si eu doua intrebari daca se poate.Cadrul e facut din teava de aluminiu?Motoarele cum le-ai prins de axele filetate, cu cuplaj cumparat sau "inventat"
Link spre comentariu
Vizitator laura

SalutPentru domnul Vasile am o intrebare daca se poate.la acest controller 4 axe cu 2 motoare pe x daca fac scurt intre dir de la un motor si dir de la celalalt motor si intre step de la unu si step de la celalalt motoarele nu se misca.in kcam nu am gasit cum sa pot comanda doua motoare de la o axa.as aprecia daca ma poti ajuta cu un sfat. multumesc. intrebarea o pun pentru sotul meu care nu are acces la net acum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări