niku_dj Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 care sunt dimensiunile incintei?posibil sa trebuiasca taiat putin din tub sa nu fie asa lung... Link spre comentariu
Mihai85 Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 daca se aude aerul cum vajaie, pune un tub cu diametrul mai mare Link spre comentariu
niku_dj Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 din cauza asta l-am intrebat dimensiunile incintei...in schema e dat diametrul tubului 85mm putea sa puna linistit 90mm si lungimea 173mm deci 220mm s-ar putea sa fie prea lung Link spre comentariu
tranzistor Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Din cate stiu io diametrul tubului trebe sa fie cam 70-75% din diametrul difuzorului,da zicetimi si mie cum se calculeaza lungimea Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Imi imaginez cat trebuie sa fie "tubul" la un difuzor de 10 " Link spre comentariu
tranzistor Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Poi ia imagineazati lungimea la unu,pentru un dif de 8",si o frecventa de 40hz,io iam pus unu de 10cm Link spre comentariu
Vizitator catalinVL Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 salutare...ma scuzati ca nu am raspuns la intrebari dar am avut ceva probleme personale.Raspunsurile la intrebari : lungimea tubului - 250mmdiametrul tubului - 75mmdimensiunile incintei:latimea de jos - 350mmlatimea de sus - 270mminaltimea - 340mmlungimea - 480mmde izolat prin interior nu am izolat-o pentru ca aceea vata minerala se da la ditamai rola si am zis ca nu are rost sa dau 85 lei pe una...si am asteptat poate gaseam pe la cineva o bucatica...cu altceva nu se poate izola?...am vazut la niste incinte tip bandpas izolatie cu polistiren sau cum se numeste...sau altceva... Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 Merge ?i cu burete cofrat. Link spre comentariu
niku_dj Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 diametrul tubului de reflex e prea mic si eu zic sa mai tai putin din lungime lasa-l numai de 200mmeventual mai baga inca un tub... sau pune unul cu diametru mai mare macat de 100mmcat despre izolare poti folosi si burete cofrat dupa cum spunea si ratza sau am vazut izolate si cu burete normal invelit in ceva folie ..... nu stiu exact cum .... nu vreau sa te prostesc... poate mai vine cineva cu ceva detalii... Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 Buretele cofrat poate fi f?cut ?i acas?, dac? nu g?se?ti. Iei un cu?it care taie bine ?i decupezi V-uri din burete pe una din laturi, rote?ti buretele la 90 de grade ?i îl cipîr?e?ti la fel ?i pe partea respectiv?. Nu trebuie s? fie toate vîrfurile la acela?i nivel. Toat? treaba e s? fie buretele moale ca s? poat? absorbi vibra?iile. Pe lîng? Oltchim, pe drumul spre Dr?g??ani era o firm? care f?cea bure?i de toate na?iile. Nu ?tiu dac? mai exist?. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 Importatorul de burete (spuma poliuretanica) este chiar in Sibiu! Poliflex sau asa ceva! Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 O solutie buna este folosirea spumei de polyuretan in "spray" ca in schita de mai jos... Are avantajul izolarii ermetice si a rigidizarii structurii.Cutia de carton si folia se scot dupa intarire! Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 de izolat si ocupat volum cred ca se poate folosi,dar de rigidizat ma indoiesc.Nu recomand folosirea spumei aleia prin boxe deoarece in timp se macina si se desprind bucatele de la vibratii si apar zornaieli prin boxa,fashait, si implicit batai de capRol de fonoabsorbant in nici un caz nu areDaca nu gasesti burete cofrat merge si burete simplu,sau si mai bine minet gros de 4-5cm,iar daca sunt peretii subtiri pui si niste placi bituminoase,gasesti pe la magazine auto se folosesc pt rigidizarea fetelor de usi.Insonorizant ii ziceLa un moment dat am citit ca nu ai izolat boxa prin interior,pai de ce(cu ce) sa o izolezi,asa ceva nu trebuie.Incinta trebuie sa fie cat mai rigida,fara sa aiba pierderi de aer) si se mai pune si niste fonoabsorbant pt absortia undelor stationare(dar cu cap,nu la nimereala.Poate niste mici ranforsari daca sunt pereti paraleli de dimensiuni mai mari.Cam atatIn cazul tau,din ce am citit ai facut un subwofer la plesneala cu dif no-name.Deci nu are rost sa iti complici prea mult viitorul Daca in filtrezi bine si lasi sa reproduca doar subbas,adica frecvente sub 60-70hz sa zicem,nu prea are mare nevoie de fonoabsorbant,pt ca il pui cam degeaba.Nu ai cum sa faci treaba cu niste amarat de fono la frecv alea.Lungimile de unda sunt mult prea mari pt a le putea absoarbe cu una cu doua.Buretele cofrat intr-o incinta de subwoofer este cam pierdere de timpDaca pui de ex sa zicem vatelina,se modifica usor calculele,in sensul ca difuzorul 'vede' un volum putin mai mare decat este(adica in bas reflex cam strica calculele daca nu se efectueaza si niste teste practice).In compresie are ca efect reducerea qtc-ului(adica mai ia din bum bum) Link spre comentariu
Vizitator catalinVL Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 ms de raspunsuri si de ajutor celor care m-au ajutat.Am ajuns la concluzia ca numai are rost sa izolez prin interior...este un difuzor "no name" cum a zis si CBI.si nu pot sa ma astept la ceva mai mult de la el...asta a fost ca un "experiment" incercat de mine.Eu zic la cat ma pricep a iesit foarte bine...bani multi nu am dat ca sa zic ca am dat nu stiu cate milioane pe tot...totul m-a dus la 150 lei...incinta,difuzorul,si ce mai trebuie.Cred ca pe viitor o sa cumpar ceva mai bun,ma refer la marca.Cred ca o sa iau un GTt 1200 Mk II de la BLAUPUNKT...nu este scump dupa mine,ce spuneti este bun de ceva?,sau altceva la cam acelas pret. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum