Vizitator eXtenZy Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Salutare,Sunt nou venit pe forum si relativ nou in domeniul microcontroler-lor.Am de facut pentru un proiect la scoala un dispozitiv ce ia coordonatele GPS si le trimite mai departe la un server web prin intermediul unei conexiuni GPRS, sau le stocheaza pe un card SD in cazul in care este in afara retelei GSM, pentru a le trimite pe toate in momentul restabilirii conexiunii GPRS.Cum nu am mai facut un asemenea proiect as vrea, daca se poate, sa apelez la bunavointa voastra sa ma ajutati cand am sa ajung in impas.Primul lucru cu care as vrea sa ma ajutati este modelul de PIC ce s-ar potrivi cel mai bine la nevoile mele. Din start ar trebui sa fie in format DIP, sa aibe 3 porturi si sa aibe ceva viteza sa faca fata, ceva idei ? Multumesc mult. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 Nevoile tale exprimate pana acum se pot rezolva simplu la www.microchip.com, in sectiunea de produse, aplicand filtre si hlizindu-te la rezultate. Next! P.S. Alternativ poti incerca la Bursa. Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 Nu ai spus nimic de frecventa cu care vrei sa culegi datele de la GPS.E destul de greu sa gasesti un PIC in capsula cu DIP si sa aibe 3 porturi (banuiesc ca te refereai la 3 porturi seriale si nu la porturi in general, deoarece cele cu 40 de pini(cele mai mari in capsula DIP) au chiar mai multe porturi conventionale). Link spre comentariu
Vizitator eXtenZy Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 Salutare, am reusit sa ma hotarasc la un model de PIC si anume PIC18F4550, initiam am mers pe PIC18F67J50, dar acesta era cu mult peste nevoile mele si venea in pachet TQFP ce era o problema. Am ales acest microcontroler pentru ca are viteza la CPU de pana la 48Mhz ceea ce este mai mult decat destul pentru proiecul meu, are un port SPI pentru cardul de memorie si un port UART la care pot conecta modulul GPS/GPRS Telit GM862 si mai ales pentru ca este disponibil in format PDIP 40.Am reusit sa fac schema montajului, dar asta dupa ce am vazut mai multe alte scheme si practic am luat putin de aici, putin de acolo si asa a iesit asta :[thumbnailpop]http://img403.imageshack.us/img403/4996/schematic2page1ke4.jpg[/thumbnailpop]Acum, daca nu cer prea mult, voi cei care aveti mai multa experienta in scheme electrice ati putea sa va uitati peste schema si sa imi ziceti ce parere aveti? Ca ar fi nasol sa fac montajul si cand ii dau drumul sa iasa fum :)De asemenea stiti cumva o firma din Romania care se ocupa cu facut de PCB-uri?Multumesc. Link spre comentariu
mitalimbasan Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Pai am vb cu cineva de la firma care fac asa ceva, si au zis ca vor sa vada mai intii despre ce e vorba si vb dupa aia. Si ar fi fost de preferabil sa fie doar cu microcontroller Atmel....dar in fine. Ce sa ii spun? Link spre comentariu
UnD3aD Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 de unde ai cumparat modulul gps? ca m-ar interesa si pe mine... Link spre comentariu
Vizitator eXtenZy Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Salut, Nu am achizitionat modulul respectiv inca deoarece sunt inca la faza de dezvoltare a dispozitivului. Cand o sa am mai multe aspecte puse la punct am sa achizitionez piesele si am sa il pun totul cap la cap. Link spre comentariu
UnD3aD Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 si stii vreun magazin de unde poti sa-l cumperi si un pret orientativ?LE: nu se vede schema Link spre comentariu
Vizitator eXtenZy Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Doar aici. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 ce-ti mai trebuie PIC ?? uite ce scrie acolo: The GM862-GPS combines the powerful GSM engine of the GM862 with a SiRF III 20-channel high sensitivity GPS receiver. Ai totul in modul ala. Ai nevoie de doua antene (una pentru GSM si una pentru GPS) si incepi sa scrii in PYTHON Script Interpreter programul care il vrei. Link spre comentariu
aghora17 Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 cam scump gps-ul ala.am facut si eu ceva asemanator dar cu atmel, pe usb.gps-ul triite de obicei pe seriala, pe 4800, cu frecventa pachetelor la 1 sec Link spre comentariu
Vizitator eXtenZy Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 @ vlad_2770: Folosesc si un PIC pentru ca doresc ca pachetele de informatie sa fie stocate si pe un card SD, in caz ca nu este semnal GSM/GPRS si pentru ca ofera posibilitati de upgrade, multi pini ramanand liberi pentru a se putea lega alte periferice.@ aghora17: Folosesc acest modul pentru ca are integrat si partea de GPS, partea de GSM si slotul pentru SIM, care ma scapa de multe batai de cap. Un alt motiv in plus pentru alegerea modulului este ca pe partea de GPS se foloseste un modul SiRF III care este foarte sensibil. Link spre comentariu
soulraven Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 si pe mine m-ar interesa un modul GPS, am vre-o sansa sa il potrivesc pe un Pic16f887 la 20Mhz? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum