thefirstdj Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Iata cel mai nou proiect realizat de mine: un amplificator cu 12 canale ce asigura deja sonorizarea ambientala a unui restaurant din Constanta. Pentru inceput am cumparat un receiver Denon DRA-500AE de la care am pastrat partea de control si carcasa. Am folosit acest model deoarece este mai incapator decat alte modele. Avand in vedere ca va functiona cam 18 ore pe zi, am acordat o atentie deosebita racirii. Pentru amplificare am folosit LM4780, 6 bucati in total. Am preferat aceste integrate datorita calitatilor sonore pe care le poseda, dar si spatiului ocupat mult mai mic fata de etajele cu tranzistori. Mai multe detalii despre LM4780 aici: http://cache.national.com/ds/LM/LM4780.pdf Amplificatorul este STEREO, 2x 6canale. Prin urmare, am realizat doua montaje, fiecare avand 3x LM4780, adica 6 canale. Cablajele finalizate: Amplificatorul in curs de finalizare: Sonorizarea la locul faptei: boxe de tavan JBL. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Marf? nene. Se potrivesc cablajele alea de zici c? acolo au fost dintotdeauna. Link spre comentariu
thefirstdj Postat Noiembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Multumesc! Iata cum arata receiver-ul inainte de modificare: Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 am o intrebare ; se asigura racirea corespunzatoare chiar daca finalii nu sunt lipiti direct pe radiatorul principal? Link spre comentariu
cipcirip Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Salut, arata foarte bine,dar...mi se pare cam deficitara transmisia caldurii de pe cornierul cu finali spre radiatorul propriu-zis. Oricum, felicitari pentru realizare. Link spre comentariu
thefirstdj Postat Noiembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Transferul termic de la integrate catre radiator este realizat prin acel profil de aluminiu tip L care are un contact termic foarte bun cu radiatorul. Racirea este excelenta, in cel mai rau caz tot ansamblul este doar caldu?. LE: uite un exemplu in care este folosit profil L pentru contactul dintre finali si radiatoare Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Transferul termic de la integrate catre radiator este realizat prin acel profil de aluminiu tip L care are un contact termic foarte bun cu radiatorul. Racirea este excelenta, in cel mai rau caz tot ansamblul este doar caldu?. LE: uite un exemplu in care este folosit profil L pentru contactul dintre finali si radiatoare cornierul din poza a2-a e de 2 ori mai gros decat primul , acum daca tu zici ca e numai caldut , bravo tie , eu as zice ca la volum maxim capsula LM-ului se cam incinge Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 O realizare frumoasa, felicitari! In ultima vreme nu mai lucreaza nimeni pe aici, asa ca e un motiv de incurajare si ptr altii sa puna mina pe letcon.In primul rind ma bucur ca ai folosit condensatori adevarati de filtraj in sursa, nu porcariile actuale din magazine. Cornierul de Al al c.i.-urilor finale e cam subtire, se poate remedia pe viitor, nu e o nenorocire deocamdata. Cum stai cu brumul? Vad ca e o ''fereastra'' prin care trafo poate influenta intrarile, de asemenea ce reprezinta placuta montata pe una initiala de la selector? Banuiesc ca placuta din stg, din locul fostei alimentari e decupata din vechea placa de baza si contine alimentarea circuitelor secundare, logica si st-by-ul. :supz: Link spre comentariu
thefirstdj Postat Noiembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Hai sa va scap de grija grosimii acelui profil: LM-urile nu vor ajunge niciodata nici macar la jumatate din puterea lor! Am spus ca amplificatorul a fost proiectat pentru sonorizarea ambientala a unui restaurant. Un LM scoate 2x60W, inmultiti asta cu 6 LM-uri si iese o putere de 720W! Cam mult pentru o sonorizare ambientala, nu-i asa? Oricum, puterea de iesire este mult limitata, deci nici macar in mod voit nu se va ajunge la o putere mare. Boxele te tavan sunt de 100W fiecare, asa ca tot sistemul va lucra foarte, foarte lejer. Pentru sonorizarea de putere exista un alt sistem format din boxe active Yamaha. Ceea ce nu apare in poze este circuitul atasat acelor intrari XLR, prin care vine calea de sunet de la mixer-ul audio folosit la sistemul de sonorizare de putere. In acest fel, pe sonorizarea ambientala poate fi prezenta si muzica unei formatii ce presteaza live. Am folosit semnal balansat intre mixer si amplificatorul "ambiental" pentru ca distanta dintre cele doua este destul de mare si exista riscul de a apare zgomote pe cablu. Acel mic circuit atasat pe un pcb al selectorului de intrare, cuprinde alimentarea stabilizata +/-12v prezenta initial pe placa de baza scoasa din amplificator si alimentarea variabila pentru ventilatoare, ca sa le pot controla turatia. Placuta din stanga este exact cum a banuit zal, decupata de pe placa de baza, si ea cuprinde alimentarea pentru microprocesor si afisajul vfd. Tot pe ea se afla si releul ce pune in functiune toroidalul cel mare. In ceea ce priveste condensatorii de filtraj, ar fi fost chiar pacat sa folosesc condensatori chinezesti. Am pus F&T germani, in care sa pot avea incredere. Cu brumul am avut ceva probleme la inceput, insa nu din cauza transformatorului, ci din cauza unor neadaptari intre etajele de semnal mic si cele de putere, insa totul a fost rezolvat relativ usor. Link spre comentariu
djlove Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 frumoasa realizare, imi place cu arata amsamblul final. Felicitarile mele Link spre comentariu
DorinD Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Felicitari pt. realizare, foarte realista si eficienta abordarea! Link spre comentariu
Vizitator claudiu_urban Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 salut , imi place cum ai lucrat , zici ca asa e amplificatorul din fabrica . felicitari . am si eu o intrebare , cam cat a costat toata investitia , fara amplificator ? ms. noroc . Link spre comentariu
harry Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Ai stil...poate multiplici minunatia asta si te apuci de "afaceri" Link spre comentariu
harry Postat Martie 13, 2009 Partajează Postat Martie 13, 2009 Ai stil...poate multiplici minunatia asta si te apuci de "afaceri" Un client as putea fi eu :DCeva la jumatatea lui...un "6 canale" Link spre comentariu
thefirstdj Postat Martie 17, 2009 Autor Partajează Postat Martie 17, 2009 P?i acesta nu este primul amplificator conceput pentru o sonorizare ambiental?. Amplificator cu 6 canale se g?se?te de-a gata în magazin. ?ie pentru ce ?i-ar trebui? Uite unul cu 10 canale ceva mai vechi: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum