vasile eugen Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 softul l-am descorcat de aici , pe lcd am semireglabil.Am incercat softul si in proteus si este intradevar OK. Ramine sa vad ce am .Este facut pe o placa de test.Ce nu am conectat in montaj este rezistentele de 1K Care sunt pe porturile B0,B1,B2,B3. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Exact schema indicata de tine. Toate piesele le-am testat inainte de plantare.aceeasi proble , o am si eu , ati reusit? sa dati de capat? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 softul de pe saitul: http://www.marc.org.au iar dupa calibrare imi apare in continu "Over Range" Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Rezistenta de la pinul 3 al uC-ului trebuie la plus vedeti sa nu aveti acolo o greseala ca asa am avut si eu de la o schema mai vechie ,cei care faceau cablajul le mergea ca acolo era corect dar schema nu. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Rezistenta de la pinul 3 al uC-ului trebuie la plus vedeti sa nu aveti acolo o greseala ca asa am avut si eu de la o schema mai vechie ,cei care faceau cablajul le mergea ca acolo era corect dar schema nu.mersi am modificat si imi merge perfect,urmeaza sa fac cablajul Link spre comentariu
gabrielmrc Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Am gasit un site unde acelasi autor al acestui Lx-Cx Meter, VK3BHR, posteaza o varianta construita in jurul unui microcontroler 16F84:http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc/Posibil o varianta utila pentru cei care dispun de acest microcontroler si nu dispun de 16F628!nu reusesc sa simulez in proteus nici una din variate :( ori faci figuri programul. e am niste 16f84 si vreau sa fac un l/c metru ma negoie. imi afiseaza doar calibrating cand dau pe masurat bobine Link spre comentariu
nea_bobina Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 nu reusesc sa simulez in proteus nici una din variate :(Man, Si eu iubesc LTSpice, care m-a ajutat foarte mult in anumite conditii, dar incearca sa nu ceri prea mult de la simulatoare. Parerea mea ca ar fi bine sa treci direct la partea practica, cel putin in situatia de fata. Referitor la mesajul de eroare care ti-l da, iti sugerez urmatoarele directii de actiune:- revizuieste cu atentie documentatia autorului;- revizuieste mesajul meu "SEMNALARE EROARE IN SCHEMA LUI VK2CMZ !!!" de la pag.4 a acestui thread si vezi daca nu cumva te afli in vreo situatie asemanatoare;- incearca sa verifici daca oscilatorul realizat pe baza comparatorului LM311 iti functioneaza sau nu, utilizand un osciloscop; daca acesta nu misca, atunci uC-ul n-are ce sa calibreze, hi.Dupa verificarile de mai sus, om mai vedea!Cu stima,Nea Bobina Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Am gasit un site unde acelasi autor al acestui Lx-Cx Meter, VK3BHR, posteaza o varianta construita in jurul unui microcontroler 16F84:http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc/Posibil o varianta utila pentru cei care dispun de acest microcontroler si nu dispun de 16F628!nu reusesc sa simulez in proteus nici una din variate :( ori faci figuri programul. e am niste 16f84 si vreau sa fac un l/c metru ma negoie. imi afiseaza doar calibrating cand dau pe masurat bobinela montaje de genul acesta nu reusesti mai mult doar sa vezi daca hexul este bun si iti da comenzile catre afisor,doar atit am verificat si eu... Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 YO3,YO3, CQ, CQ, pls F1 me.. Are cineva din Bucuresti releul folosit in acest montaj? Ma refer evident la modelul cu PIC16F628, http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/lxcx-meter/ .. Ca eu nu l-am gasit, desi am Maica Domn.-it la greu.. Acuma nu ca mi-ar fi greu sa dau niste gauri si sa adaptez ce am, dar parca e prea frumos montajul sa il macelaresc. Ofer alt releu la schimb, model asemanator, evident virgin, sau unul superior, + berea de rigoare... Multumesc anticipat. PS. Evident ca am nevoie doar de unu. Daca as fi obraznic as cere 2, ca alte relele+dublu la bere se gaseste. (Am 2 cablaje, pt "Surprize surprize" unui amic, care m-a ajutat de multe ori. Da, sunt chiar indraznet..) Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 La anuntul anterior " Ofer alt releu la schimb, model asemanator, evident virgin, sau unul superior, + berea de rigoare.." trebuie sa fac o completare. Sau banii corespunzatori. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Probabil ca respectivul releu poate fi gasit si pe vechile placi de modem "adevarat" 14400 kbps - 33600 kbps.Pana la introducerea celebrelor "connexant - software modem" am tot vazut asemenea relee. Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Multam de idee, o sa sap. Diseara, acasa, prima BR2C se va ridica in sanatatea ta. PS Pt necunoscatori BR2C= BeReReCe Link spre comentariu
nea_bobina Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Are cineva din Bucuresti releul folosit in acest montaj?Salut Flor,Pentru releul respectiv, eu am folosit un reed. O sa-ti dau eu unul cand ne vedem pentru sarcina aia. Dar daca te grabesti, poti sa pui aproape orice fel de releu de dimensiuni mici, evident cu conditia de a-l alimenta la tensiunea nominala. Pentru asta ai stabilizatorul montajului, care poate pleca si de la 12V... Daca vrei sa alimentezi de la baterie de 9V, exista relee de 6V... etc. Nu e critic. Reed-ul e mititel ca dimensiuni si e mult mai silentios, aia e tot.Cu stima,Nea Bobina Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Multam anticipat. Ard de nerabdare sa ne intalnim*. Am mai gasit niste relele, dar inca sunt prea mari.Intre timp o sa caut stabilizatoarele alea LowDrop care merg de la 5.6 V in sus...*Mda, amandoi fiind barbati, chestia asta poate suna cam ciudat, hi, hi. Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Am gaurit cablajul pt releul pe care il aveam, Ce dzeu, pt 2 gauri + 2 fire. Acum e la odihna de dupa baita, -adica l-am spalat de sacazul de la lipituri- ..Dupa ce ma intorc de la treaba ii programez uC si sa vedem cum se vede si masoara.Am si cutie, culmea.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum