yo6pir Postat Ianuarie 12, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Si eu am mai inbunatatit proiectul si a rezultat asta: Link spre comentariu
junior Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 O usoara variatie .Modificat softul pentru LCD Nokia3310 si adaugat functie de auto-shutdown dupa 2min. Link spre comentariu
yo6pir Postat Ianuarie 13, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Prietene "Junior", Haide ca ne-ai facut curiosi cu modificarile la LCmeter. Expune si tu aici niste scheme, niste softuri despre ce ai facut acolo sa vada lumea si sa invete de la tine. Nu? Ne arunci aici doar un oscior, asa? Hai sa vedem ce se ascunde sub carcasa aia "hoata". O schema, un soft... Link spre comentariu
junior Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 "... niste softuri despre ce ai facut acolo sa vada lumea si sa invete de la tine " Nici chiar asa ca si eu sunt relativ incepator in ale PIC-urilor. Toata povestea a fost ca m-am enervat odata ca nu am gasit in oras un display 2x16 la pret rezonabil asa ca m-am ambitionat si am cautat pe net date despre displayul de Nokia 3310 .In final a rezultat LC-metrul asta si ceva cunostinte in plus pentru mine . Cu ceva munca sunt sigur ca si altii ar fi reusit aceasta adaptare (daca ar fi incercat). Pana atunci cateva detalii : Schema e asta de aici http://www.datelec.fr/LCmetre/LCmetre%20v4.png, doar ca pe pinul RB7 am adaugat un montaj de PowerOff temporizat, controlat de PIC . Aici gasiti datele necesare petru initializarea LCD-ului : http://sandiding.tripod.com/lcd.html Cablajul e facut "de mana" si nu include adaptorul pentru LCD si nici circuitul de PowerOff( adaugare ulterioara). Link spre comentariu
ovydiub Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Buna, dispun de 2 LCD 16x1 HD44780, le pot uliliza in acest proiect, ce afiseaza daca in loc de un LCD16x2 pun unu 16x1, acu nu pot testa, doar intreb, abia astept sa ajung acasa sa fac acest LC meter Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 10, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Merge LC-meterul cu ambele afisaje. Pe cel 1x16 va afisa normal pe intreg afisajul (vezi pozele) iar pe cel 2x16 va afisa numai pe primul rand, cel de-al doilea rand va ramane blanc (am probat eu). Toata treaba sta in programarea PIC-ului, depinzand de fisierul hex pe care-l vei scrie acolo. Ambele fisiere pentru 1x16 respectiv 2x16 sunt disponibile pe site.Spor la construit si posteaza rezultatul final aici sa vedem si noi ce ai facut.Succes! Link spre comentariu
ovydiub Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Multumesc mult de raspuns, acum sunt plecat sin tara, ma intorc peste 1 luna si juma deci abia atunci vad rezultatul si-l pot spune. Multumesc. O seara placuta Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 10, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Uite o versiune de-a mea cu LCD 2x16. Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 vre-o p?rere despre varianta cu attiny2313 de aici: http://www.cappels.org/dproj/nlglcm/Pre ... oject.html ??? Link spre comentariu
tilix_boss2008 Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Salut. Ce convertor de tensiune ai folosit pentru lcd de 3310? Link spre comentariu
junior Postat Mai 29, 2009 Partajează Postat Mai 29, 2009 Am folosit un smd recuperat de pe undeva (nu mai retin) , dar merge la fel de bine si cu un zenner de 2.7-3.3V. Link spre comentariu
Vizitator yo2mcq Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Important de retinut! Cand masurati condensatoare, calibrati jucaria cu comutatorul pe C , cand masurati bobine , calibrati aparatul cu comutatorul pe pozitia L.De exemplu eu cand masuram bobine , calibram lc-metrul pe pozitia C ,astfel cand masuram bobine...Dumnezeu cu mila.Si amicul Feri , Yo2mho , a patit ceva...daca va spune bine , dar astazi mi-a zis si mie cum trebuie facuta calibrarea 73 , Link spre comentariu
Vizitator YO3ISS Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Salutari la toata lumea!!Am realizat si eu acest montaj, dar am nevoie de cateva sfaturi pentru calibrare:1. Trebuie sa folosesc un condensator de valoare mica sau de valoare mare pentru calibrare?2. Am folosit un condensator de 1nF la calibrare, restul le masoara oarecum bine.. Spun oarecum pentru ca nu "pica" pe valoare inscrisa dar se afla in limita de toleranta..Dar la bobine, o bobina de 100uH, identica cu cea pe care am folosit-o in montaj, mi-o masoara la 82uHAceasta problema de la ce poate fi?Multumesc anticipat.Anddy Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Salutari la toata lumea!!Am realizat si eu acest montaj, dar am nevoie de cateva sfaturi pentru calibrare:1. Trebuie sa folosesc un condensator de valoare mica sau de valoare mare pentru calibrare?2. Am folosit un condensator de 1nF la calibrare, restul le masoara oarecum bine.. Spun oarecum pentru ca nu "pica" pe valoare inscrisa dar se afla in limita de toleranta..Dar la bobine, o bobina de 100uH, identica cu cea pe care am folosit-o in montaj, mi-o masoara la 82uHAceasta problema de la ce poate fi?Multumesc anticipat.AnddyMontajul se calibreaza singur cu C-ul de 1nF ( care ar fi bine sa fie 1000pF).Daca vrei sa verifici, pune la intrare C-uri de diferite valori dar sa aiba toleranta foarte mica ( eu am gasit niste C-uri cu hartie cu toleranta de 0.25%....).Incearca sa montezi in aparat o bobina cu valoarea de 82uH. Cu aceasta valoare montajul are precizie maxima pe inductante. Plus ca si inductantele, ca si celelalte com. electronice, se incadreaza intr-o clasa de toleranta. E posibil ca pe ea sa fie marcata valoarea de 100uH si sa aiba valoarea de 82uH....Deci: C-ul de calibrare de 1000pF si bobina din aparat trebuie sa fie cat mai precise. Eu am facut C-ul de 1000pF din 2 C-uri stiroflex puse in paralel. Numai asa vei avea precizie maxima.Succes! Link spre comentariu
Vizitator YO3ISS Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Cu aceasta ocazie au aparut niste intrebari in capul meu..Care este diferenta intre un C de 1000pF si unul de 1nF??Cei doi C din montaj sunt tip MKT.Daca montajul se autocalibreaza, atunci pentru ce mai este pasul opt din instructiunile de calibrare de pe site?? # 7 .Connect your "standard" capacitor. The LC meter should read somewhere near its value (with up to +/- 10% error).# 8. To raise the indicated capacitance, join the links marked "4" on the diagram below. To lower the indicated capacitance, join the links marked "3" on the diagram below. When the indicated value is "close enough" to the standard, remove the link. The PIC will remember the calibration. You can repeat this as many times as you like (up to 10,000,000 times I think before you wear out the PIC).Bobina de 82uH... Debia am gasit ua de 100uH. Ati gasit udeva de cupmarat bobina cu aceasta valoare sau a fost facuta de cineva la comanda?Multumesc pentru atentie..AnddyLE: Cu care condensator din cei doi de 1nF se realizeaza calibrarea??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum