Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IRDA pe placa de baza cu TFDU4100 nu merge pe xp

tuffguy

Postări Recomandate

Am facut treaba asta si pe 98se merge briciPe xp, ciu-ciu. Am incercat pe xp pe 2 calculatoare diferite si acelasi rezultat: nu merge de nici o culoare.Pinoutul la portul ir de pe placa de baza de la toate calculatoarele e identic: VCC,NC,RX,GND,TXM-am uitat cu o camera web la tfdu si pe xp nu se aprinde deloc ledul ir, pe 98 se aprinde normal la intervale regulate de timp(cand cauta probabil)Care-i solutia, please help.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tuffguy

5

• DJ_Speedy

2

• naminator2003

1

Am instalat in cele din urma win Xp pe calculatorul pe care mergea adaptorul sub 98 si am vazut ca functioneaza si pe xp.In cazul asta problema e de la placa de baza de pe calculatorul cu winXp, se pare.Din foiaia tehnica a TFDU4100 reiese ca TxD e activ pe 1 logic si Rxd pe 0 logic.Culmea e ca eu din bios trebuie sa setez la optiunea Rxd,TxD active: Hi, Low. Asta e exact pe dos(mai putin in cazul in care placa de baza ia nivelele logice invers).In schimb pe celalalt calculator nu a vrut sa mearga sub xp nici daca am schimbat hi,low sau low,hi. Posibila cauza ar fi defectarea portului ir de pe ea(desi nu cred).

Link spre comentariu

Am gasit pe net datasheet-ul de la TFDU4100 si acolo are si o schema in care mai sunt inca vre-o 2 rezistente si un condensator. Conteaza daca pun si piesele celelalte sau nu?[/url]

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări