Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cu ce lipesc SSOP-uri, sau..integrate foarte mici?

Postări Recomandate

Vizitator doareu

salut...cu ce se lipesc integratele foarte mici?...alea aproape smd-uri...am inteles ca e vb de ceva cu aer cald...nu stiu...daca aveti mai multe informatii...dati si voi un reply va rog...eventual niste preturi pt asemnea aparatura!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

7

• cniky

5

• aghora17

4

• djvas

3

Top autori în acest subiect

Ai incercat cu letconu' ? :d Eu am lipit fara probleme integrate cu distanta de 0.8mm intre pini. La 0.5mm nu am apucat sa ma bag, dar cunosc pe cineva care a facut figura si a zis ca nu-i asa de complicat cum pare. Echipamentul in sine e destul de scump, dar exista si improvizatii. In ultimul numar din Circuit Cellar e descris un proiect care transforma un cuptor cu microunde normal intr-un aparat numa bun de facut reflow soldering, cu rezultate satisfacatoare. Si nu in ultimul rand am auzit de firme care fac chestia asta pentru tine. Firme mici, cu preturi pe masura. Daca stie cineva ceva despre acest subiect (ca BGA-uri, de exemplu, as fi tare curios unde se pot lipi) il rog sa nu fie timid :)

Link spre comentariu
Vizitator doareu

Da ...Quartz are..dar are un laborator pe tema asta de refacere a circuitelor BGA(de fapt a traseelor)...dar au investit vreo 4 miliarde..si doar daca in ultimul timp nu au castigat ai mei la loto fara sa imi spuna...nu vad cum m-as putea lipi si eu de asa ceva...Sa revenim cu picioarele pe pamant...alte idei?

Link spre comentariu

Da ...Quartz are..dar are un laborator pe tema asta de refacere a circuitelor BGA(de fapt a traseelor)...dar au investit vreo 4 miliarde..si doar daca in ultimul timp nu au castigat ai mei la loto fara sa imi spuna...nu vad cum m-as putea lipi si eu de asa ceva...Sa revenim cu picioarele pe pamant...alte idei?

Nu era vorba de amenajat acasa asa ceva, ci de luat legatura cu ei, vazut cat costa si mers acolo la lipit. Daca au niste preturi rezonabile e de departe cea mai buna solutie, mai ales pentru prototipuri.
Link spre comentariu

de ce nu iti cumperi un pistol cu aer cald BOSCH la care montezi un adaptor care reduce fluxu de aer ( se gaseste tot la BOSCH) ? Asha se procedeaza mai la toate service-urile ! Si intradevar se poate lipi si cu un letcon cu varfu mic si cu ceva atentie !!

Link spre comentariu

de ce nu iti cumperi un pistol cu aer cald BOSCH la care montezi un adaptor care reduce fluxu de aer ( se gaseste tot la BOSCH) ? Asha se procedeaza mai la toate service-urile ! Si intradevar se poate lipi si cu un letcon cu varfu mic si cu ceva atentie !!

Da-mi si mie niste detalii despre metoda asta, te rog. Ai un link unde se pot vedea pistolul cu aer cald si adaptorul? Si eventual niste preturi si unde se pot cumpara in Romania.
Link spre comentariu
Vizitator mmarian

In magazinele de spacialitate se gasesc dispozitive de lipit cu jet de aer fierbinte pe baza de butan, cu aprinzator piezoelectric si cu duze interschimbabile. O trusa de calitate costa, in functie de tip si de nr. duzelor, intre 2,5 si 5.000.000 lei. Sunt facute anume pentru service mobil de elctronica. Furnizeaza un jet concentrat de aer, cu temperatura reglabila. Folosesc asa ceva pentru recuperarea componentelor de pe placi de baza si dispozitive de stocare, pe care le refolosesc fara riscuri. Mai greu este de procurat fludor subtire (0,5 mm) si adeziv pentru pozitionare!

Link spre comentariu

:lol: :lol: :lol:

ca sa zbori de la Bucuresti la Berlin ai nevoie de nava spatiala, cam asa arata paradoxal solutile luate de voi in discutie :twisted: :twisted: :twisted:

Dual Hot Air Station 852A

TWO IN ONE comprises of a Temperature Controlled Soldering Iron and a Temperature and Air Flow Controlled Hot Air re-work gun. Either the Tools can be used used independently or simultaneously. This unit is ideal for repair work of SMD circuits on mobile phone handset and other communication device maintenance. Output voltage of electric soldering iron is 24V to prevent the circuit from damage due to leakage Includes 4 Nozzles.

Posted Image

pretul sculei (aer cald+letcon) este 110$ ... :wink:

Post edit - se pare ca unora nu le plac metaforele, relax people, nu este decat o figura de stil si nu trebuie sa se atace nimeni pt. asa ceva, dar vad ca m-am inselat, unii tot indoctrinati au ramas ... :lol: :lol: :lol:

Link spre comentariu

In magazinele de spacialitate se gasesc dispozitive de lipit cu jet de aer fierbinte pe baza de butan, cu aprinzator piezoelectric si cu duze interschimbabile. O trusa de calitate costa, in functie de tip si de nr. duzelor, intre 2,5 si 5.000.000 lei. Sunt facute anume pentru service mobil de elctronica. Furnizeaza un jet concentrat de aer, cu temperatura reglabila. Folosesc asa ceva pentru recuperarea componentelor de pe placi de baza si dispozitive de stocare, pe care le refolosesc fara riscuri. Mai greu este de procurat fludor subtire (0,5 mm) si adeziv pentru pozitionare!

Crezi ca poti descrie ceva mai in detaliu metoda? Am mai citit niste tutorial-uri pe net, dar tot cam nelamurit am ramas. Daca ai putea sa ne spui cum se face toata treaba pe un exemplu concert (de exemplu un LQFP100 cu 0.5mm intre pini :d) ar fi excelent. Daca ai putea sa ne spui si de unde se procura sculele despre care ai scris ar fi fabulos ;)
Link spre comentariu

ca sa zbori de la Bucuresti la Berlin ai nevoie de nava spatiala, cam asa arata paradoxal solutile luate de voi in discutie :twisted: :twisted: :twisted:

Scuza-ma daca nu ma ridic la nivelul asteptarilor tale, e vorba doar de lipsa de informare, exact asta fiind motivul pentru care incerc sa iau in considerare toate optiunile :x

Dual Hot Air Station 852A

TWO IN ONE comprises of a Temperature Controlled Soldering Iron and a Temperature and Air Flow Controlled Hot Air re-work gun. Either the Tools can be used used independently or simultaneously. This unit is ideal for repair work of SMD circuits on mobile phone handset and other communication device maintenance. Output voltage of electric soldering iron is 24V to prevent the circuit from damage due to leakage Includes 4 Nozzles.

Minunat. Se gaseste in Romania? Daca da, unde?
Link spre comentariu

Scuza-ma daca nu ma ridic la nivelul asteptarilor tale, e vorba doar de lipsa de informare, exact asta fiind motivul pentru care incerc sa iau in considerare toate optiunile :x

Minunat. Se gaseste in Romania? Daca da, unde?

nu e vb-a de asteptari sau nivel de cunostinte..., Doamne fereste, eram eu doar putin sarcastic aseara :P

Cine doreste echipamente de genul, sa ma contacteze :wink:

nu pun anuntul la `Vanzari - Cumparari` , pt. ca nu intentionez decat sa-i ajut pe cei care au nevoie de asa ceva. Pt. zona de vest a tarii cred ca va voi servi chiar eu in aceasta directie, iar pt. est livrarile se vor face direct din Bucuresti :wink:

Link spre comentariu

nu e vb-a de asteptari sau nivel de cunostinte..., Doamne fereste, eram eu doar putin sarcastic aseara :P

Cine doreste echipamente de genul, sa ma contacteze :wink:

nu pun anuntul la `Vanzari - Cumparari` , pt. ca nu intentionez decat sa-i ajut pe cei care au nevoie de asa ceva. Pt. zona de vest a tarii cred ca va voi servi chiar eu in aceasta directie, iar pt. est livrarile se vor face direct din Bucuresti :wink:

Si eu sunt un pic ofticat in dimineata asta, so ... :) Multumesc pentru ajutor. Probabil ca o sa pot sa-mi iau asa ceva un pic mai tarziu, undeva spre sfarsitul anului. Tu ai lucrat cu scula? Cum merge in practica?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări