Vizitator viobio Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 descriere modificarecu ceva timp in urma un prieten care canta la chitara m-a rugat sa-i repun in functiune amplificatorul Concert, produs in 1974.prima impresie vizuala a fost ca au umblat toti mesterii din lume in eldupa inlocuirea lampii redresoare EZ81 cu 2 diode 1N4007 a functionat, dar cu brum mare si corectiile de ton aveau o eficacitate scazutainca un lucru observat a fost acela ca traseele de masa nu erau corect realizate, fapt pentru care recomand refacerea acestorarecomand refacerea tuturor legaturilor la mufele de intrare, grilele lampilor, potentiometre cu cablu ecranatam exclus toate componentele din corectorul de ton vechi si pe pontentiometrele de inalte si joase am realizat un corector de ton tip Baxandall, mult mai eficientrezistenta de 100 kohmi montata pe intrarea de semnal mic a fost pusa pentru a reduce impedanta de intrare a acestui canal, se poate tatona in functie de fiecare chitarape canalul de semnal mare am modificat reglajul de volum ca in schema recomand inlocuirea mufelor 5 DIN, cu mufe mama pentru jackuri de 5,5 mm, modelul care atunci cand este scos jackul din mufa pune intrarea la masa automatdeasemenea recomand inlocuirea lampii redresoare ori cu o punte redresoare de 1A /400V ori cu 2 diode 1A/400V, pentru ca acest sistem de redresare este mult mai fiabil in timp decat o lampa EZ81 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 17, 2009 Partajează Postat Octombrie 17, 2009 descriere modificarecu ceva timp in urma un prieten care canta la chitara m-a rugat sa-i repun in functiune amplificatorul Concert, produs in 1974.prima impresie vizuala a fost ca au umblat toti mesterii din lume in eldupa inlocuirea lampii redresoare EZ81 cu 2 diode 1N4007 a functionat, dar cu brum mare si corectiile de ton aveau o eficacitate scazutainca un lucru observat a fost acela ca traseele de masa nu erau corect realizate, fapt pentru care recomand refacerea acestorarecomand refacerea tuturor legaturilor la mufele de intrare, grilele lampilor, potentiometre cu cablu ecranatam exclus toate componentele din corectorul de ton vechi si pe pontentiometrele de inalte si joase am realizat un corector de ton tip Baxandall, mult mai eficientrezistenta de 100 kohmi montata pe intrarea de semnal mic a fost pusa pentru a reduce impedanta de intrare a acestui canal, se poate tatona in functie de fiecare chitarape canalul de semnal mare am modificat reglajul de volum ca in schema recomand inlocuirea mufelor 5 DIN, cu mufe mama pentru jackuri de 5,5 mm, modelul care atunci cand este scos jackul din mufa pune intrarea la masa automatdeasemenea recomand inlocuirea lampii redresoare ori cu o punte redresoare de 1A /400V ori cu 2 diode 1A/400V, pentru ca acest sistem de redresare este mult mai fiabil in timp decat o lampa EZ81azi am facut o adaptare de canal distorsionat la acest amplificatorpe intrarea de sensibilitare mica am montat inca un etaj cu EC92,de obtine destula distorsiuneinca ceva,la rugamintea proprietarului am inlocuit EL84 cu 6P6C,suna bine dar scade un pic putereaa Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 17, 2009 Partajează Postat Octombrie 17, 2009 Daca se doreste un up-grade la batranul amplificator,o buna baza de plecare ar putea fi Soldano 100 ( partea de preamplificare , pentru ca partea de putere implica modificarea sursei de alimentare si trafo out...Merg inlocuite fotorezistentele cu contactele unor relee , dar dispare avantajul comutarii fara zgomotSuna impecabil si pe distors ( OD de la Over Drive ) si pe clean ( normal ) , absolut nimic de reprosat Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Foarte multe neplaceri mi-au adus condensatoarele de 100nF in carcasa de tabla de aluminiu (in special cele din grilele tuburilor finale si cel conectat intre cursorul potentiometrului Nivel Vibrato si masa) cit si semireglabilul conectat intre alimentarile filamentelor, cu cursorul la masa. De cele mai multe ori sint numai bune de aruncat, asa ca e indicat sa fie inlocuite. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Foarte multe neplaceri mi-au adus condensatoarele de 100nF in carcasa de tabla de aluminiu (in special cele din grilele tuburilor finale si cel conectat intre cursorul potentiometrului Nivel Vibrato si masa) cit si semireglabilul conectat intre alimentarile filamentelor, cu cursorul la masa. De cele mai multe ori sint numai bune de aruncat, asa ca e indicat sa fie inlocuite.acest amplificator a fost reconditionat aproape totalau fost lucrate cam ciobaneste proprietarul ma mai suna din cind in cind ,este foarte incintat de ela cintat pe el si in Germania,cinta muzica veche medievala,are un instrument ciudat,un fel de sitar indianeste din Timisoara,il cheama SASA Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 cam asa suna una bucata de schema Soldano 100 , dati-va cu parerea , chitara aiurea , inregistrare pe genunchi , maiestrie sau virtuozitate - lipsa , dar clona Soldano cum vi se pare ? din pacate , este tot ce mi-a trimis , aceste demo , nu are cu ce sa faca poze , si sta prea departe de Bucuresti , nu vrea nici sa se laude , e modest......dar inimos ! si cat de cat , si electronist ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum