poiuyt Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 salutare mi-am confectionat de curand 2 filtre pe 2 cai fs=3000Hz castig 12dB de ordinul II Butterworth Aveam deja 2 filtre cumparate din comert si m-am gandit sa folosesc cablajul, cablaj care avea pe inseriat pe twiter o rezistenta de 2ohmi.1)pe woofer am 2 conzi nepolarizati de 4,7 in paralel si bobina in jur de 0.30mH (+/-0,3 erorare aparatului de masura) -montat astfel : pe intarea pozitiva am legat in serie bobina iar in paralel cu difuzorul condensatorii)2)pe twiter am pus la fel dar in plus o rezistenta de 2ohmi inseriata cu condensatorul - montat astfel: in serie cu intrarea pozitiva am pus mai intai rezistenta apoi condensatorul iar in paralel cu twiterul bobina de 0,30mHAm urmatoarea problema la la volum mic la filme se simte o gaura de frecventa intre tweter si woofer si mai ales la (vocile oamenilor). Io ma gandesc ca acea rezitenta nu e ok ca formeaza un filru RC impreuna cu bobina si imi taie anapoda frecventa pt tweter (acea rezistenta era deja montata pe cablaj Trebuie cred sa montez mai intai condensatorul apoi rezistenta nu ? sau nu mai montez nici o rezistenta ? (nu cred ca e nevoie de atenuare ) Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 ce difuri ai folosit?Gaura e posibil sa fie de la difuri,deoarece ai ales o Fc foarte sus si nu urca mwfUn BTW la 3k teoretic(adica fix pt 8ohmi) e format din 0,6mH cu 4,7uF,legate stii cum,cu un catig de 3db la imbinare.Ca sa ai caracteristica liniara trebuie sa muti Ft la difuri mai in st respectiv dreapta.Valorile tale nu stiu cum le-ai obtinut,pt ca nu se incadreaza in vreun principiu(pe tw zici ca ai pus 9,4uF cu 0,3mH,nu haraie mediile in tw cand dai mai tare)dar iti trebuie calculate pt impedanta pe care o are diful la frecv unde vrei sa actioneze si Rez aia in serie cu tweeterul este un fel de l-pad,deoarece pt ce a fost facut filtrul initial atenuarea tw era mica si s-a putut realiza doar cu acea rez(2ohmi atenueaza cam 1,5db)E bine cum e pusa inainte de filtru,dupa schimba impedanta 'vazuta' de filtru si 'taie' la alta frecvMuta Fc mai jos si calculeaza mai corect valorile.Daca ai difuri chinezesti s-ar putea si alea sa fie de vina,cam asa suna ele de fel,si nu prea ai ce le face.La valorile date de tine daca difurile 'cantau' trebuia sa ai medii cacalau,nu gaura.Deci rez aia nu produce acele simptome de care zici tu,zic sa o strapezi sa treaca inalta mai bine,desi nu prea se simteApropo,filtrele pasivr nu produc 'castig' de nici un fel Link spre comentariu
poiuyt Postat Noiembrie 13, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 Filtru a fost calculat cu http://www.izatech.ro/Calculator%20filtre.htm iar difuzoarele le am pe 4 ohmi si twiter si wooferul iar difuzoarele sunt niste chinezarii woofer ydl200lrbh iar tweterul nu mai stiu ce este da stiu sigur ca are fs la 2500Hz (o sa strang bani sa-mi iau pa800k da oricum si chinezariile astea sunt destul de ok momentan (pt cati bani am dat pe ele se aud binisor,nu sunt oau da semana la sunet exact ca un sistem dasta de prin oras mult bass fara medii).Da ai dreptate in legatura cu castigul m-am exprimat gresit e vorba de panta de taiere scuze am gresit. Inainte aveam doar niste un condensatori de 6,8 (micro Farazi) (adica filtru de ordinu 1 cu 6dB) pe twiter ca filtru; si tweteri 2 difuri de boxe de calculator de 8 ohmi si nu exista nici o gaura de frecventa acum ca am facut filtru de ordin 2 si am twiterii de 4 ohmi apare aceasta neconcordanta. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 pai in cazul de fata eu zic sa le lasi in pace ca nu ai ce sa scoti din ele,in nici un caz ceva hi-fi sau care sa scoata muzicawoferul este mare ,suna a plastic cu spume,nu coboara,NU MERGE PE 2 CAIde tw nu pot sa-ti zic decat :cum poti sa asculti la asa ceva .Asta e vinovatu principal.SI acum imi aduc aminte cand ma plicitseam si am zis sa probez si eu un tw SAL DTF12 care este un fel de varf si dupa ce am ajuns acasa in 15 min m-am duc cu ele inapoi ca am zis ca sunt scapate pe jos,asa de defect sunau.Mai gasisem pe forum intrebari despre cum se fac niste filtre pt niste SAL-uri,sbx2030 si dtf textil..cand pe bas scrie mare cat casa SUBWOOFER ,si si la ureche se simte ca peste 4-500hz nu mai iese muzica ci sunete infundate si armonici.Parca vtp-uri ,nu mai tin minte,chestia era ca din acel moment s-a ajuns la concluzia ca SAL-urile sunt naspa cu spume,daca subwoferu nu da medii,e clar... :101Eu as zice sa strangi tu frumos niste banutzi si sa iti iei ceva de fabrica sh,ca boxele nu se fac chiar asa cu una cu doua .Desi pare usor,f putini resusesc sa depaseasca boxe entry,entry,de 10-15 mil cu totul mura-n guradifurile PA sunt ..public adress..adica ai grija..cateodata aparentele inseala.Trebuie experienta si ceva auditii in avans ca sa merite distractia'Neconcordanta' ta apare de la faptul ca ai schimbat gaocile alea de pc cu ceva mai prost(asa e ca nu-ti vine sa crezi),care nu prea reproduc cum trebuie.De taiat poti,si e bine sa ai de unde,dar sa pui nu ai cum Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum