Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta 2 cai - alegere difuzoare

roby_m

Postări Recomandate

Vizitator sorin6

Perfect adevarat, doar ca "noile" Audax, fabricate de AAC, au alti parametrii in comparatie cu cei vechi, desi se vand adesea sub "vechile" denumiri...(am spus parametrii diferiti, nu diferenta calitativa, care pare a fi mentinuta...)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roby_m

9

• Romica_t

3

• Dr.L

2

• PaulAlex90

1

Top autori în acest subiect

Vizitator sorin6

E o controversa intens disputata pe forumuri, ca dealtfel si in fizica cuantica... unii spun ca doua rezistente (impedante...) de 8ohm puse in paralel echivaleaza uneia de 4ohm, altii au o parere diametral opusa... :speriat

Link spre comentariu

Am schimbat titlul topicului.Acum sunt hotarat sa fac un nou proiect pe 2 cai. Vreau sa iasa niste bookshelf-uri ( 4 intentionez deocamdata ) cat de cat remarcabile atat prin sunet cat si prin design. Le voi folosi pe un amp 2.1 ( 2x100W mosfet, de la sorteh, alaturi de un fet400 care da intrun Beyma 12BR70).De la incinte nu caut sa dea neaparat frecvente joase, cat medii si inalte, cat mai detaliat posibil in limita unui buget de 30-40EUR per pereche de difuri (neincluzand filtrajul). Ca o prima solutie m-am gandit sa folosesc doua difuzoare Audax, VP170G0 ca medie cu TM020J5 inalta.Doar ca nu cunosc pe nimeni care sa fi ascultat vreunul din difurile astea ca sa pot avea marturia lui ca punct de reper.Nu stiu daca suna bine impreuna, nici individual..Aici astept niste raspunsuri, poate ma ajutati putin

Link spre comentariu

Eu intentionez ca fac doua bookshelf-uri cu M6A de la Hi-Vi si un Tang Band de 4"(cu con de bambus).Difuzoarele le am deja numai ca nu prea am timp.TB este de banda larga si cu un notch scoti inalte destul de bune.Avantajul acestei "imperecheri" o sa fie frecventa de separare joasa,in hur de 500Hz.Repet inca o data,difuzorul de banda larga este foarte bun,chiar daca nu exceleaza la inalte.

Link spre comentariu

Pai,fullrange-ul Tang Band coboara destul de jos(are rezonanta 75Hz) si urca foarte bine.Astfel,il pot taia lejer la 500Hz,adica in afara zonei 1Khz-4Khz unde urechea este cea mai sensibila si unde este de preferat sa nu se aleaga frecventa de taiere(apar tot felul de neajunsuri).Adaug mid-wooferul Hi-Vi pentru un plus de bas,astfel TB nu se omoara cu basul si reda mai clar mediile si inaltele,conul nemiscandu-se prea mult.Dezavantajul este filtrul care va necesita componente de valori mari.Nu sunt sigur daca e bine si aici cer parerea celor mai experimentati(VTP,CBI..) sa aleg un filtru de ordin I,adica o bobina pe woofer si un condensator pe medii-inalte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări