Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

explicatii, definitii, traduceri ....

marshall

Postări Recomandate

Salut,Poate cineva sa defineasca si/sau sa explice mai pe intelesul tuturor abrevierile, prescurtarile, neologismele,etc,etc ... folosite in lumea ampurilor cu tuburi? Spre exemplu ce inseamna:push-pull? dar SE? dar clasa A, AB, etc? dar BIAS? Poate mai sunt si altele dar astea mi-au venit acum in minte ... Rog cunoscatorii sa nu fie zgarciti la vorbe :bere: Numai bine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marshall

3

• zal

1

• Dr.L

1

• feri.visky

1

Top autori în acest subiect

Am incercat sa sintetizez grafic diferentele intre clasele de functionare a amplificatoarelor m-am straduit sa nu pun mai mult decat trebuie (asa cum se intampla in cartile foarte serioase...) dar nici prea putin ca sa nu se inteleaga nimica. Deci graficica este adaptata dupa: Manualul Radioamatorului de I.J. Spijevski, 1955!, Radiotehnica de I.P. Jerebetov, 1956, Radiocommunication 9th edition si Wikipedia+Gogu evident...Poate ar fi fost mai bine daca asi fi pus si clasa D in grafic sa se vada cum se transforma sinusoida in semnal dreptunghiular... dar nu a mai incaput. Pentru inceput, cred e bine si asa.Amplificatoarele SE (single end), cu un final sunt cele de clasa A, cele PP (push-pull), impinge-trage sunt celelalte...P.S. Dincolo de zona Ug1 de blocare nu se va considera trasata caracteristica... mi-a fugit pixul...

Link spre comentariu

Am incercat sa sintetizez grafic diferentele intre clasele de functionare a amplificatoarelor m-am straduit sa nu pun mai mult decat trebuie (asa cum se intampla in cartile foarte serioase...) dar nici prea putin ca sa nu se inteleaga nimica. Deci graficica este adaptata dupa: Manualul Radioamatorului de I.J. Spijevski, 1955!, Radiotehnica de I.P. Jerebetov, 1956, Radiocommunication 9th edition si Wikipedia+Gogu evident...Poate ar fi fost mai bine daca asi fi pus si clasa D in grafic sa se vada cum se transforma sinusoida in semnal dreptunghiular... dar nu a mai incaput. Pentru inceput, cred e bine si asa.Amplificatoarele SE (single end), cu un final sunt cele de clasa A, cele PP (push-pull), impinge-trage sunt celelalte...P.S. Dincolo de zona Ug1 de blocare nu se va considera trasata caracteristica... mi-a fugit pixul...

Ei cam asa ceva vroiam eu .... RESPECT "feri.visky". Sper ca exemplul tau sa fie urmat si de alti "grei", atat cu informatii teoretice cat si cu sfaturi practice ( ce probleme au intimpinat in construirea montajelor cu tuburi si mai ales metodele de rezolvare ). Multumesc mult!Numai bine!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări