EmyRulz Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 N-are cum sa gajaie nici daca are asimetrii mari atata timp cat e in bucla de reactie(doar daca e construit aiurea de tot). Pai varianta lu Rod elliot pe care vrea el sa o modifice ruleaza in clasa B, fara niciun curent de mers in gol, si am vazut ca lui ii place! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 Cine zice ca e in clasa B? Ar iesi un fuzz de chitara excelent.Din superdioda se poate regla polarizarea trz finale trecind prin toate clasele, de la B la A. Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 m-am apucat sa construiesc cablajul pentru crown download/file.php?id=21854 si avand deja un amplificator de acest gen, am constatat ca dumnealor au uitat sa posteze in schema nu numai piese ci si circuite intregi, printre care am constatat ca pentru ei LM234 sau LM324 (in partea postata de mine nu apare) e cam acelasi lucru, ce parere aveti daca ma apuc sa construiesc schema in varianta prezentata de mine am sanse sa si functioneze? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 Cine zice ca e in clasa B? Ar iesi un fuzz de chitara excelent.Din superdioda se poate regla polarizarea trz finale trecind prin toate clasele, de la B la A.Ma refeream la schema initiala pe care vroia sa o modifice ca sa o faca cvasi-complementara:http://sound.westhost.com/p68-f1.gifAmpliful asta ruleaza in clasa B pur. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 E clasa AB toata ziua, noaptea, etc, altfel nu mai avea superdiode. George(sb), renunta la asta ca e zgubilitica, un fel de Quad intors pe dos, cea mai timpita faza e reteaua bootstrap cu condensatorul in baza trz finali si nu pe iesire. Ori e o scapare, ori e o capcana. Daca zici ca ai un amplif identic, nu ai decit sa-l copiezi, insa e greu. Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 e lucrat urat si pe deasupra e plin de smd-uri, eu am varianta CE1000 care e identic cu CE2000, ampliful e bolnav luam in calcul refacerea intregului montaj dar cu componente clasice si alte scheme pe protectii + ca vreau sa elimin un montaj cu trice de pe alimentare, despre care nici nu se pomeneste in manualul de service Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 E clasa AB toata ziua, noaptea, etc, altfel nu mai avea superdiode.Te-ai uitat in link? Mai priveste o data cu atentie, ca eu nu vad nicio superdioda, nu ca daca ar avea superdioda nu ar putea functiona in clasa B, ideea este ca asa este setat psf-ul, astfel incat doar prefinalii au curent de mers in gol nu si finalii. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 Superdioda e realizat? din diodele D2 ?i D3, nu? Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 da, alea vin puse pe radiator; referitor la amplificatorul crown, cred ca renunt la a mai realiza schema acestuia deoarece baza lui q114 in practica dupa masuratori vine intre d107 si d109, lucru care nu da cu schema; astept in continuare idei despre realizarea unui amplificator cu finali de tip NPN sau modificarea schemei lui eliot Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 am implementat si superdioda, alte modificari? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 Am mai spus si la inceput, etajul final asa cum l-ai desenat tu nu e bun, adica o sa crapi finalii. Daca vrei sa experimentezi, poti sa incerci unul din etajele prezentate anterior, dar vei avea de munca. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Hai c? am f?cut un efort ?i ?i-am copiat dintr-un amplif partea de ie?ire, cu care te po?i lega de orice parte de atac, alimentarea era de +/-70V la schema asta. Po?i modifica superdioda, rez de emitor ale trz finale, po?i s? pui limitare de curent, etc. Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 18, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Multumesc pentru bunavointa, acum este bine? Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Nu e bine, cam asa ar trebui sa arate, insa depinde mult de tensiunea de alimentare. Se modifica cam multe piese ca sa reziste la tensiuni mari si o schema cu bootstrap e cam periculoasa. Ti-am incadrat cele 2 variante de superdioda, alege-o totusi pe cea cu diode si o rez intre 100 si 470 Ohmi. Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 18, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 multumesc mult pentru ajutor, in zpecial lui ZAL si lui EmyRulz si tuturor celor care au acordat atentie problemei abordata de mine, intre timp am mai facut rost de o schema, urmeaza sa le testez, si in final sa ma decid care va fi cea pe care o voi utiliza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum