Vizitator crysswald Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 vreau sa pun pe un scuter care merge la 12v, la semnalizari si la stopul pe frana, benzi de leduri...imi dati si mie ...o configuratie..o schema ceva? cate leduri as putea foloso pe fiecare semnalizare si stop si ce rezistori ar trebui sa pun? si desigur...metode de conectare..paralel, serie...(sunt cam incepator dar...ma descurc; deci nu trebuie neaparat explicatie elaborata tare...poate numai cablajul imprimat ) Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 viewtopic.php?f=21&t=31163&start=0citeste intai aici ca sa-ti faci o idee(sau mai multe) Link spre comentariu
Vizitator crysswald Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 dar eu ma mai gandeam la ceva...dac pun un zenner de 3volti si pun in paralel toate led-urile? ca ceea ce am vazut acolo unde mi-ai dat link, e teribil de complicat...si eu caut cea mai simpla solutie... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 Nu conteaza montajul de control al ledurilor.Cumpara sau zi ce vrei sa cumperi si pe urma zici aici exact la ce tensiune se alimenteza bagheta.Este cumva subtirica si flexibila? Da exemple. Link spre comentariu
Vizitator crysswald Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 vreau sa o fac..deci o sa cumpar leduri de 0.5 cm si o sa le inseriez sau le pun in paralel..aici e buba..daca le pun in paralel cu un zenner inseriat...sa limiteze la 3v tensiune...e bine? sau trebuie neaparat un ditamai stabilizatoru si toate cele? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 Dar de ce sa le pui in paralel ( prima oara ) cand poti sa le pui in serie pana se aduna 12 V.Pe urma pui in patalel cate siruri vrei.Am vazut pe la magazine baghete din acestea facute frumos cu LEDuri SMD pe un "cablaj" subtire si flexibil si izolate pe deasupra si pe dedesupt cu un fel de plastic transparent. Link spre comentariu
Vizitator crysswald Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 si la ce pret erau? si unde ai vazut?eu sunt din constanta..si doar la dioda cred ca as putea gasi dar...e cam departe..nu prea ajung eu pe-acolo... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 Eu am vazut la (ex) RadioProgresu de le Lipscani / Bucuresti. Uite : http://www.ledmaster.ro/index.php?oldal=leds&csoportID=12 Link spre comentariu
Vizitator crysswald Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 pai da dar ...pretul lor e exorbitant comparativ cu ceea ce as vrea eu sa fac..apoi pentru a imi da efectul dorit, ar trebui sa iau minim 8 ghidusii de-alea...eu cu banii pe una singura, as putea sa imi confectionez trei astfel de jucarii cu led-uri normale...nu??? Link spre comentariu
Vizitator crysswald Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 http://www.fileshare.ro/713433760.605asta ar fi ideea montarii in serie...voi pune o poza si cu montarea paralel...adik ceea ce cred eu ca ar functiona Link spre comentariu
Vizitator crysswald Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 http://www.fileshare.ro/713445092.82 asta ar fi ideea montarii in paralel http://www.fileshare.ro/713448870.245 Link spre comentariu
Vizitator crysswald Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 si desigur ca intre leduri si in jurul lipiturilor, voi turna silicon sanitar si astfel nici nu vor avea voie sa miste... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 Cred ca daca pui 4 leduri albe de 3V in serie ( ca sa iasa 12V) si pui cate grupari vrei in paralel ( cat sa-ti intre intr-un suport) este OK.Nu mai gandii atata Link spre comentariu
Vizitator crysswald Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 ok man..mersi fromos..asa am sa fac...pun in serie cate 4 si pun mai multe randuri... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 nu 4 leduri albe,ca au vr-o 3,3v fiecare si tensiunea pe instalatie poate fi si de 11v fara probleme...daca citeai topicul indicat de mine(ca nu l-am cautat degeaba) aflai exact ce ti-am spus,ma rogoricum,pe scurt pui cate 3 leduri albe in serie +o rezistenta de 180-220 ohmi in serie si le legi la 12vpoti pune mai multe grupuri d-astea in paralel,ca sa atingi numarul de leduri dorit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum