Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2x100W Elprod (c&s-0001)

Postări Recomandate

Acuma am apucat sa ma uit la preamplificator si am observat ca masa la alimentare este intrerupta... Este fisurat traseul masei, dupa cum se poate vedea si in poze. Sincer nu inteleg cum s-a putut intampla (nici nu stiu cand s-a intamplat) deoarece kitul nu a fost bruscat, sau scapat pe jos. Pelicula aia verde este aproape intacta in acea portiune, dar cand te uiti la lumina se vede ca nu xista conductor sub ea. De cantat a cantat pentru putin timp imediat dupa ce a fost pus in functiune....

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am reparat fisura la masa si am alimentat modulul. Pe partea de alimentare totul e in regula. Am mers pe traseele de alimentare pana la integrate si totul e ok.

Nu am bagat semnal in el fiindca nu am avut timp sa desfac firele la amplificator, dar mi s-a parut ca unul din integrate s-a incalzit putin cand modulul a fost alimentat, iar celalalt (cel din dreapta) nu s-a incalzit (sau cel putin nu am simtit eu)

Sa fie oare ars integratul care nu s-a incalzit? Eventual daca imi spuneti ce sa mai masor ca sa imi dau seama daca e ars integratul, fiindca cu semnal nu o sa am timp sa-l testez pana pe duminica....Integratele sunt acestea:

Posted Image

Link spre comentariu

Asa am sa fac. Am sunat deja la un mag sa vad daca sunt pe stoc operationale din astea si a zis ca au MC1458N. Se poate folosi cel cu N in coada?

Ceea ce nu imi este mie clar e cum a aparut acel scurt... Am gresit eu unind masele de alimentare ale celor 2 montaje, avand in vedere ca fiecare montaj a fost alimentat din traf separat (deci practic am unit prizele mediane ale celor 2 transformatoare)? Sa fi fost ceva diferenta de potetial intre ele?

....sau singura varianta este ca am atins din greseala borna de 30v a trafului de la amplificator?

Link spre comentariu

preamplificatorul am reusit sa-l repar, de fapt nu era ars nimic, a mers dupa ce am refacut traseul de masa :101

M-am jucat putin cu ampliful dupa ce am legat preamplificatorul, si am inseriat un ampermetru pe linia de alimentare (220v) ca sa vad cat consuma cand ajunge la maxim. Ampermetrul a fost acel MAVO din poza.

Posted Image

L-am pus sa cante si am dat volumul astfel incat sa simt ca ampliful a ajuns putin in clip (dupa ureche :nas: ), dar consumul a fost foarte mic. Acul batea pe la 0,4A. Aia-s vreo 88W consum de la retea, la un randament de vreo 70% al amplifului rezulta o putere scoasa de vreo 61W, deci aprox 2x30W. Sarcina de 8 ohmi. Acuma daca dadeam volumul mai tare, consumul crestea si la 0,6-0.7A dar aici sunetul era deja puternic distorsionat.

Tensiunea de alimentare e +/-41vcc si cand e dat la maxim (la limita clipului) nu scade mai jos de +/-39v. Deci, unde e buba? De ce consuma asa putin? Pentru 2x80W ar trebui sa consume de la retea macar 250w. Sau nu am masurat eu bine...?

Link spre comentariu

Bun, deci daca masuratoarea aia e buna, atunci ampliful nu scoate mai mult de 2x30w..Atata ar trebui sa scoata acest amplif (la 8 ohmi) alimentat la aceasta tensiune? Eu nu mai am datele tehnice de la el. Era specificata o tensiune de alimentare mai mare de +/-41v pentru 2x80W/8ohmi?

Link spre comentariu

Poi din moment ce ampliful incepe sa distorsioneze cand trec cu volumul de un anumit nivel, atunci inseamna ca semnalul care intra in el este suficient de mare, nu? In plus, cand am facut masuratoarea am legat preamplificatorul intre placa de sunet si amplif. Am dat la maxim potentiometrul de volum de pe preamplificator, si am controlat volumul din Windows. Cand ajungeam cam la un sfert din cursa "potentiometrului" din Windows, ampliful incepea sa distorsioneze putin (consumul de la retea ajungand la 0,4A). Consumul creseta daca dadeam mai tare, dar atunci distorsiona urat. Sa fie ceva problema la amplif?

Link spre comentariu

Vasile zicea ca preul asta are la iesire tensiune de vreo 2V, deci nu prea inteleg cum intra in limitare asa repede...Nu prea stiu ce-i ala divizor de tensiune...cum arata...? :rade: Am legat iesirea preului direct la intrarea amplificatorului.Tin minte ca am remarcat faptul ca inaltele sunau putin ciudat, erau mai stridente, mai intepatoare cand aveam preul conectat. Se poate sa se fi bulit integratele la preu cand am facut scurtul ala? (dar atunci ar trebui sa nu mai cante..., nu?)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări