Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuitor 12AU7

Haralambie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

4

• zal

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

12AU7 = ECC82 si derivatele din care cele mai bune se pare ca sint 5687 si 5963 (astea au anodul mare), E182CC, 5814A, 6900, 7044, 7119...12BH7 e buna la atacul tuburilor finale, are curent anodic mai mare, ca sa o pui in locul celeilate trebuie sa faci modificari..

Link spre comentariu

Lasa asa cum e in schema, nu ai nevoie de curent mai mare anodic, acolo ai citiva mA. Poti sa pui ECC82 obisnuite. Ca sa schimbi alimentarea de la serie la paralel, modifici si alimentatorul, mai bine lasi asa cum e ptr lampa asta.Fiind o tensiune anodica mica acolo, poti sa incerci ECC88 (6DJ8) sau PCC88 (7DJ8) sau 6N23P, eventual 6N14P, cu modificarea alimentarii filamentului.

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic.ECC82 nu e o lampa liniara, e mai de duzina. Iesirea nu mai este prin operational, ci printr-un buffer tranzistorizat clasa A cu intrarea pe JFET.Eu zic ca limitarea data de operational a disparut cu acest montaj. De aceea pot folosi si o lampa cu gain mai mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări