Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

p frumusete de display..

i0nutzb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• i0nutzb

6

• bogdanm

5

• cristianp

5

• nicu_stef

1

Top autori în acest subiect

E cam nasol sa-l pui la calculator, pentru ca nu are controller. Din cate vad in link-ul dat de tine, display-ul se conecteaza la un procesor ARM care are controller inclus. Nici la microcontroller-ele "normale" nu prea il poti conecta, ca e destul de maricel. Era un proiect pe net cu cineva care conectase ceva asemanator (dar mai mic parca) la un AVR; cand dau de il pun link-ul aici. Alte solutii: controller extern (probabil destul de greu de gasit la noi), controller "ars" intr-un FPGA/CPLD (destul de laborios).

Link spre comentariu

hmm...am vazut intr-un pdf semnificatia tuturor pinilor si m-am gandit ca se poate... mai ales cand am vazut ca era ceva de genul:pin 7-14 : D0-D7 (display data)pin 15: DOFF (display control signal)pin 16: Vddpin 17: Vddetc... 10x

Link spre comentariu

cum zicea cirip pe care nu l-am mai citit cam de demult pe forum.off topic /stie cineva ceva?stand pe gard si dandu-ne cu parereadaca gresesc rog colegii sa ma corecteze.displayul are 640X3X480=921600pixeli sau 115000bytesin cazul in care are nevoie de "refresh" -cum recomanda producatorul la 100Hz inseamna 11500000bytes pe secunda trimisi de controller catre afisor, adica 11,5Mbytes pe secunda sau un byte la aprox 86nanosecundepare impresionant, probabil ca de-aia exista controlere grafice care fac treaba asta hardware.totusi stau si ma'ntreb chiar asa este?in cazul asta chiar si-un avr la 20MHz care face o instructiune la 50ns e mort demult.rog colegii care au folosit asemenea chestii sa ne lumineze.multzam

Link spre comentariu

Cred ca link-ul amintit de bogdanm este http://elm-chan.org/docs/avr/avrdma_e.html .

Este o schema pe care am testat-o, insa pe un LCD B&W. Pentru testarea modulului LCD poti adapta aceasta schema (necesita 15.5 MIPS la 45Hz refresh) cu un AVR la 20MHz.

O alta solutie mai ieftina este utilizarea unui CPLD pentru a genera semnalele necesare LCD-ului si memoriei RAM. (Pot sa-ti adaptez un cod Verilog daca ai la dispozitie un CPLD).

Daca vrei sa utilizezi un controler LCD specializat, pe piata romaneasca Roccas este distribuitor Seiko-Epson.

Link spre comentariu

Un CPLD este un circuit programabil. Pentru ce ai tu nevoie e suficient unul cu resurse mici. Nu stiu cat e pretul in Rom, dar nu ar trebui sa depaseasca 5-6$ (in mod normal costa 2-3$).

Link spre comentariu

O alta solutie mai ieftina este utilizarea unui CPLD pentru a genera semnalele necesare LCD-ului si memoriei RAM. (Pot sa-ti adaptez un cod Verilog daca ai la dispozitie un CPLD).

Ma indoiesc sincer ca ar fi mai ieftin un CPLD decat un AVR, cel putin la noi in tara. Ai niste cifre concrete?Era si ala un link (de care spui tu), dar aveam altul si mai misto ... din pacate s-a pierdut :(
Link spre comentariu

Asa cum am spus nu stiu care sunt preturile reale de la noi. In oferta Ecas CPLD-urile cu 64 Macrocelule sunt in jur de 5 EUR (la mai mult de o bucata). Nu stiu insa cat de actuala este oferta lor

Link spre comentariu

Un CPLD este un circuit programabil. Pentru ce ai tu nevoie e suficient unul cu resurse mici. Nu stiu cat e pretul in Rom, dar nu ar trebui sa depaseasca 5-6$ (in mod normal costa 2-3$).

Link spre comentariu

si folosind acest montaj/integrat sau ce o fi el.. cum voi putea folosi lcd? pe lpt sau vga? chiar asa... as putea sa-l fac pt vga? avand in vedere ca stie 640... :)alta chestie: eu il am dintr-un telefon fix care printre altele avea si un browser de internet... daca este nevoie, am si placa in care intra lcd... daca ar putea ajuta, as putea sa fac si ceva poze... 10x ;)

Link spre comentariu

Folosind acest metoda poti sa faci cam ce vrei din display. Ideea e ca acel circuit poate deveni (prin programare) un controller care sa mearga fie paralel, fie serial, fie sa emuleze o interfata VGA ... depinde cum il programezi. Toata treaba nu e chiar atat de triviala pe cat suna. Ia vezi cu ce se conecta pe placa veche, poate dam de ceva interesant ;)Telefon fix ... e cumva un Tux Screen ?

Link spre comentariu

tux screen nu stiu ce inseamna :)daca te referi la touch screen, da, era touchscreen.. senzorul consta intr-o folie subtire de plastic.. dar era varza.. am recuperat doar display, tastatura... cine mi le-a dat, are si restul :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări