Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 tweeter in paralel -ce se intimpla ?

spinach

Postări Recomandate

1.M-ati convis ; nu ma mai gindesc la piezo ; am facut expermentul ;la prima vedere da senzatie dar in profunzime este o brutalitate . 2.Nu am avut ocazia sa ascult pe o dotare cu twteer tip "ribon" ; cred ca nu intimplator sint mai scumpe .care sint avantajele ? ce extensie ar putea avea ? ce principiu au ? a motat careva asa ceva in loc de cel standart ? ce performanta a obtinut in plus ? de ce totusi nu le regasim in boxele scumpe ?

Pai cred ca le regasim la boxele FOARTE scumpe :da Dar nu asta am vrut sa spun... nu le egasim la boxele scumpe pentru ca, probabil, companiile s-au axat pe principiul coaxial... exemplu medii + inalte iar joasele separat. Nu stiu ce sa zic...cand e vorba de audio... inseamna ca e "dupa ureche" literalmente.Uite un link cu un proiect de floorstand-ere care mie mi-e foarte dragpentru ca e facut cu simt de raspundere nu gluma...si poate iti faci si tu parerea ta despre ribbon! :dans: http://www.danmarx.org/audioinnovation/swansm3.html
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

6

• icar

3

• cburlea

2

• Blind

1

Top autori în acest subiect

sa nu mai deschid topic nou, intreb aici: vreau sa-mi cumpar 2 tweetere sa le montez in paralel cu boxele fata(auto) care au 4ohmi, ce condensator ar trebui sa pun: am inteles ca maxim 4uF nepolarizat in serie la minim 200v?, si ar trebui sa cumpar tweetere pe 4ohmi sau pe 8? presupun ca pe 4 ca si boxele nu? Mersi :freaza:

Link spre comentariu

cam off topic dar hai....sa zicem :bataie la auto, de 4 ohmi(exact ca si difurile) iar condensatorul intre 1 si 4 micro F in functie de sensibilitatea tw fata de difuri si de frecventa acestora,cat despre tensiunea condensatorilor,pot fi si la 50 V daca se foloseste amplificare de la HU, dar pt mai multa siguranta e mai bine pe 100-200v.succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări