Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa tensiune 9v/4A

Vizitator makabudu

Postări Recomandate

Vizitator makabudu

aveti cumva vreo schema de sursa stabilizata de 9V si cam 4A. am vazut intr-un datasheet cu lm78XX dar nu stiu ce tranzistor sa-i pun acolo. din ce am calculat eu cun un bd536 merge cam pana la 3A. puteti sa ma ajutati?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• margarit2001

1

• csl1131

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu prea merge la accesori audio un stabilizator.....oricum poti incerca cu un lm317 ,vezi ca in datasheet-ul ala e cum sa faci ceea ce vrei tu...dar parca sunt altele mai simple........pt ca tie iti trebuie o tensiune FIXA , poti sa pui un tranzistor de putere(ex 2n3055, ca e ieftin, si mare putere) si parca un zenner care sa fie referinta, si nu mai stiu ce....oricum daca vrei limitare la aia 4A atunci e putin mai greu..oricum cand gasesc schema aia(ca nu mai stiu pe unde e) o sa o pun

Link spre comentariu

LM7809 si extensie cu tranzistor pentru putere mare(in acelasi timp beneficiezi de stabilizarea IC-ului si de puterea TZ)schema o gasesti p netchiar in unele datasheeturi de la 78xx :wink:PS dc iti trebe 4A pui si u un tz de 8-10A-e de ajuns pt. ce vrei tuyo cel putin asa fac si merge superb

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări