Vizitator makabudu Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 aveti cumva vreo schema de sursa stabilizata de 9V si cam 4A. am vazut intr-un datasheet cu lm78XX dar nu stiu ce tranzistor sa-i pun acolo. din ce am calculat eu cun un bd536 merge cam pana la 3A. puteti sa ma ajutati? Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 nu prea merge la accesori audio un stabilizator.....oricum poti incerca cu un lm317 ,vezi ca in datasheet-ul ala e cum sa faci ceea ce vrei tu...dar parca sunt altele mai simple........pt ca tie iti trebuie o tensiune FIXA , poti sa pui un tranzistor de putere(ex 2n3055, ca e ieftin, si mare putere) si parca un zenner care sa fie referinta, si nu mai stiu ce....oricum daca vrei limitare la aia 4A atunci e putin mai greu..oricum cand gasesc schema aia(ca nu mai stiu pe unde e) o sa o pun Link spre comentariu
margarit2001 Postat Martie 22, 2005 Partajează Postat Martie 22, 2005 LM7809 si extensie cu tranzistor pentru putere mare(in acelasi timp beneficiezi de stabilizarea IC-ului si de puterea TZ)schema o gasesti p netchiar in unele datasheeturi de la 78xx :wink:PS dc iti trebe 4A pui si u un tz de 8-10A-e de ajuns pt. ce vrei tuyo cel putin asa fac si merge superb Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum