hip_hop7575 Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Salutin urma unei aventuri,intr-un microlab solo 5,am ars un difuzor,asta pe langa amplificare.povestea este asa :s-a ars un canal ... nu stiu cum .. nu ma intrebati. de ce sa nu ma bag eu in amplificare cu 2 fire de la o boxa ,atingand contacte . dupa asta,scurt pe un final-> fum->scos repede din priza. uitat oleaca peste amplificare,nimic negru (ars) dupa ochiul meu. bag inca o data in priza,bazait continuu pe boxa ramasa intreaga(aia care are amplificarea incorporata) ,apoi fum->scos din priza. rugaciuni multe , sa se fi ars tweteru si nu difuzoru ... rugaciuni in zadar. am apasat pe membrana difuzorului ... si acolo a ramas ...in curand o sa-mi iau un difuzor pentru boxa (stiu ca se face incinta dupa difuzor si bla bla bla) dar incintele is prea frumoase. de bobinat difuzorul ... nu cunosc pe nimeni,si nu am cunostintele necesare, si sigur daca ma bag in el ... si reusesc sa-l fac ... o sa se auda mai rau ca un trabant.vreau o schema simpla de protectie la curent continuu,m-am documentat putin pe net,dar numai scheme cu relee am gasit. vreau una fara relee daca se poate,pentru ca nu stiu ce-s alea. am cunostinte medii de electronica,si tot cam asa de electronica audio ... multam fain ;) Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 releu uite aici e vorba despre o asemenea protectie: viewtopic.php?f=35&t=33606 fa-o cu releu,ca e mai simplu de construit/montat! Link spre comentariu
hip_hop7575 Postat Noiembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 si cam ce fel de releu mi-ar trebui ? m-am uitat pe la zal si am vazut ca are niste relee de vanzare ( viewtopic.php?f=59&t=29212 ) alea de la nr 15 sunt bune ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 da,ar fi bune,insa tensiunea releelor folosite de tine trebuie sa fie cea specificata in schema montajului Link spre comentariu
dj_steel Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 aici o schema fara releu,in caz de curent continuu la iesirea amplificatorului aceasta protectie iti sunteaza la masa iesirea,deci nu o sa mai faca poc difuzorul,ci sigurantele amplificatorului.Montajul se monteaza in paralel cu difuzorul Link spre comentariu
hip_hop7575 Postat Noiembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 hmm ... cred ca asa ma complic si mai mult ... pt ca nu stiu ce-i ala triac ... abia am inteles ce-i ala un releu. cred ca o sa raman la relee,pt ca au si led sa imi arate ca s-a intamplat ceva. eu is un mester foarte priceput,in sensu ca daca fac schema si imi sar sigurantele ,schimb toata amplificarea inainte sa vad ca sigurantele is duse ... mersi oricum ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum