89-CEC Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 salutam cumparat acest apatar astazi din targ(17?) si are probleme cu ata de la scala(de fapt ambele-AM si FM).cum as putea sa le repun la loc simplu si eficient fara sa ma enervez.daca cineva are din intamplare si schema .........bucuros de cinste.cu respect catalin Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Deobicei ata de scala se pune la loc cu nervi si injuraturi. Sfat: inchide geamurile sa nu creada vecinii ca te certi cu cineva din casa.In arhiva e schema. Etajul final e un fel de 2.1 .... Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Deobicei ata de scala se pune la loc cu nervi si injuraturi. Sfat: inchide geamurile sa nu creada vecinii ca te certi cu cineva din casa.In arhiva e schema. Etajul final e un fel de 2.1 ....multzumesc pentru sfat si ptr schema.am reusit in dimineatza asta sa le pun fara prea multe injuraturi.a mers chiar f usor si repede;problema e ca nu se misca bine din cursorul de acord,iar alta problema e ca se aude cu intreruperi si gajait.ca sa fiu mai sigur ca problema nu e din partea de radio am folosit doar partea de amplificare conectata la sursa externa iar rezultatul a fost acelasi .cum pot rezolva problema mai departe?va multumesc Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Daca nu ai distorsiuni inseamna ca lampile sunt bine polarizate.In primul rind curata bine toti potentiometri (volum, inalte, joase, balans), soclurile si pinii de la lampi, contactele de la claviatura.In al doilea rind vezi sa nu fie vre-o lipitura slaba sau vreo atingere pe unde nu trebuie.In al treilea rind verifica condensatorii electrolitici. Monteaza temporar unii noi.Verifica condensatorii de cuplaj. Sunt condensatori de tensiune mare si la vrificare cu multimetru ar putea sa para buni dar la tensiune mare sa strapunga din cind in cind. Conecteaza un miliampermetru analogic pe firul care duce tensiunea anodica la finale (de la C75 la mediana transf iesire joase). Vezi daca bate acul in ritmul intreruperilor.Conecteaza un voltmetru pe R49 si pe R51 si vezi daca tensiune se schimba la intrerupere.Pune o poza sau mai multe si cu interiorul. Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Daca nu ai distorsiuni inseamna ca lampile sunt bine polarizate.In primul rind curata bine toti potentiometri (volum, inalte, joase, balans), soclurile si pinii de la lampi, contactele de la claviatura.In al doilea rind vezi sa nu fie vre-o lipitura slaba sau vreo atingere pe unde nu trebuie.In al treilea rind verifica condensatorii electrolitici. Monteaza temporar unii noi.Verifica condensatorii de cuplaj. Sunt condensatori de tensiune mare si la vrificare cu multimetru ar putea sa para buni dar la tensiune mare sa strapunga din cind in cind. Conecteaza un miliampermetru analogic pe firul care duce tensiunea anodica la finale (de la C75 la mediana transf iesire joase). Vezi daca bate acul in ritmul intreruperilor.Conecteaza un voltmetru pe R49 si pe R51 si vezi daca tensiune se schimba la intrerupere.Pune o poza sau mai multe si cu interiorul.PICT7879.JPG[/attachment](ptr trafu dreapta)si asa la cel central:[attachment=2]PICT7882.JPG[/attachment]scuze ptr calitatea imaginii dar daca fol cu blitz nu se mai intelegea deloc[attachment=1]PICT7891.JPG[/attachment][attachment=1]PICT7891.JPG[/attachment]o ultima constatare:la volum redus se aude super;cand il dau mai tare iar face figuri-care sa fie "buba"pana la urmatoarea interventie numai bine Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Incearca sa asculti pe difuzoare externe, daca se aude tot cu intreruperi atunci difuzoarele interne sunt ok, mai poate aparea efectul asta cand are bobina descentrata si se freaca pe suport.Iar condensatoarele alea cu hartie trebuie inlocuite din prima, posibil ca unul din ele sa aiba ceva curent rezidual si cand dai volum mai mare sa schimbe polarizarile unuia din tuburi si sa distorsioneze. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Ai masurat tensiunile la ELL80 (valorile sunt indicate in schema)? Lampa asta e rara de tot!!!Faptul ca la volumul mare functioneaza distorsionat indica probleme de polarizare, si/sau de tub.Trebuie sa verifici si starea contactelor de la schimbatorul de mono/stereo si alte contacte care intra in circuitul audio si de schimbare de ton (si prin care circula si cc.).Succes! Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2008 multzumesc ptr sfaturile date precum si atentziei acordate.au fost,sincer,de ajutor.dupa ce l-am inspreiat(poti si claviatura) si-a revenit complect.pana acum nu prea am dat asa mare importanta montajelor cu tuburi,iar acest aparat l-am luat mai mult din curiozitate,insa nu ma rezum numai la el si sper ca pe viitor sa mai vin pe "post" si cu alte aparate.pana la urmatoarea "receptzie"........numai bine!PS:nu am cuvinte sa va descriu cum se aude si cat de multzumit sunt.cu siguranta cunoscatorii stiu si intzeleg la ce ma refer.cu respect catalin Link spre comentariu
ctepeo Postat Decembrie 30, 2008 Partajează Postat Decembrie 30, 2008 E bine c? nu are cablaj imprimat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum