Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu pot scrie un PIC16F628

yo6pir

Postări Recomandate

am vazut si cablajul realizat de tine si cel cu 5 fire la iesire (care e realizat ff bine ca si aranjare a pieselor)......dar am ales acesta ca are soclu pe partea cu piesele........iar la asta daca trebuie sa programez PIC-uri de 28 sau 40 de pini treaba e usoara.....sa ia un soclu de 28 de ex se lipesc cele 5 fire dupa care se infing in locurile aferente in soclu de pe placa programatorului.......important e sa mearga programatorul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6pir

31

• cosmin_h

10

• ady_marinescu

8

• GeoMar

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pana la urma am reusit sa scriu si sa citesc si 12f629 si 12f675 ... Din pacate , asa e : componente de calitate si mai ales ... trebuie sa ai noroc de drivere care se"pupa" cu placa de baza . Eu am incercat cu 4 modele de programatoare ... pana la urma a mers cel mai bine cu cel al unui neamtz , cel cu 3 leduri care fac tot spectacolul ... si cu surpriza! ICprog ultima versiune si driveru aferent puse pe un celeron la 400MHz cu win98...Pe aceeasi configuratie am incercat si win xp dar nu a vrut . Problema celor care au mesajul ala de eroare la scriere este ca softul in sine (winpic sau IC prog) "merg " prea repede fata de portul COM1. Asadar dupa verificari ale cablajului si a greselilor de montaj trebuie sa va puneti intrebarea : am driverul corect?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

... am reusit in sfarsit sa programez pic-ul problema era cablul serial, cred ca era prea lung.am incercat fara cablu, desi nu prea aveam sperante si surpriza: "merge de rupe" ...

DA, se pare ca acest programator nu se impaca prea bine [adica deloc] cu cablu prelungitor serial, am incercat si eu, degeaba. :da Conectat direct in portul serial de pe PC, "merge de rupe", dar cu un cablu serial [cca 70 cm] nu vrea deloc. Cred ca daca s-ar adauga alimentare separata programatorului :nas: , nu din serial, ar merge si cu un cablu serial, nu de altceva, dar nu toti avem unitatea centrala a PC-ului, pe masa, sa avem serialul la dispozitie imediat. :rade:

Eu am incercat cu 4 modele de programatoare ... pana la urma a mers cel mai bine cu cel al unui neamtz , cel cu 3 leduri care fac tot spectacolul ...

Posteaza si schema folosita de tine, cea a neamtului. :da
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Uite ca am pus si schema . Si mai nou l-am testat si pe un AMD 2600 cu windows 7 , dar tot cu ICprog merge , iar in win xp ... nici o sansa. Am testat cu el 12f629, 12f675, 16f88. pe site zice : "You can use this PIC-Burner for PIC12C50x, PIC12F62x, PIC16FFxx, PIC16F62x and EEPROM 24Cxx. This PIC-Programmer was tested with PIC12C508 (A), PIC12C509 (A), PIC12F629, PIC12F675, PIC16F84A, PIC16F627, PIC16F628."

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

ff bun programatorul....am programat fara probleme un 12F629 si cu o extensie am programat si un 16F870....cine vrea ceva simplu si bun il recomandtotusi am o nelamurire, cand scriu 18F870 cu hex-ul dorit.....ceva nu iese la socoteala....deci scriu hex-ul, dupa care din program citesc pic-ul si salvez hex-ul de pe pic, bag hex-ul luat de pe site si cel citit de pe pic in ultracompare si apare problema...First file name: G:\hex 870\de_pe_site.hexSecond file name: G:\hex 870\de_pe_pic.hex1281 : 1286 Byte(s) diff 211 Byte(s) match 1492 : 1497 Byte(s) total de ce apare diferenta de biti, vreo 5 biti in plus fata de hex-ul de pe site, adauga programul o secventa de 5 biti sau ceva de genul?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

multumesc!intotdeauna zic ca se putea si mai bine.acuma vreau sa-mi fac si eu o cutie cu leduri uv ca pana acum toate cablajele realizate de mine sunt facute cu markerul. pe soclu am dat 38 ron

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru eeprom foloseste PonyProg + hardware-ul recomandat de autorul softului (disponibile aici http://www.lancos.com/siprogsch.html)

multumesc pentru ajutor! am reusit sa fac montajul si a functionat perfect. in ceea ce priveste montajul ...a iesit cam urat, l-am facut la repezeala si n-am avut rabdare sa stau sa asez piese :cry: pentru ca aveam nevoie cat mai repede de el,mai ales ca o parte am uitat sa o proiectez in oglinda si a trebuit sa pun soclul pe partea cu traseele...cel putin e functional :da o sa-l refac. cateva poze din timpul constructiei:

post-27344-139829318523_thumb.jpg

post-27344-13982931853_thumb.jpg

post-27344-139829318539_thumb.jpg

post-27344-139829318548_thumb.jpg

post-27344-139829318556_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Chiar daca topicul e mai vechi....incerc si eu .

Oameni buni ... este frustrant sa citesti tot topicul despre ceva ce nu apare nicaieri.

Sa faca bine cineva sa mai puna odata acea schema faimoasa.

O seara buna .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări