Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu pot scrie un PIC16F628

yo6pir

Postări Recomandate

• Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6pir

31

• cosmin_h

10

• ady_marinescu

8

• GeoMar

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc, dar eu tot cred uitandu-ma la schema de la pagina 1, ca cei 2 tranzistori pe care i-am marcat cu rosu pe layout, trebuie schimbati intre ei.[attachment=1]schema_programator.gif[/attachment][attachment=0]layout.JPG[/attachment]Ma bazez pe faptul ca in schema Q3 (PNP = BC557 ) are intre E si B rezistenta R5 de 10 kohm, care la randul ei e legata de R3 de 1kohm. Pe de alta parte, Q1 (NPN = BC547) are C legat de rez R1 de 1.5kohm (singura de ac valoare din toata schema).Daca gresesc undeva va rog sa ma corectati.

Link spre comentariu

L-am facut, dar vreau sa programez un 12F629 si nu stiu cum se infige in soclu. Si mai am de programat un 16F54 pe care nu-l gasesc prin magazinele online, exceptie TME unde nu stiu de ce nici acum nu mi-au trimis datele de inregistrare pe mail.

Link spre comentariu

Atasez si eu cablajul realizat de mine, in format PDF, Mirror pentru metoda transfer de toner.

ATENTIE. Soclul pentru PIC se MONTEAZA pe partea cu trasee.

[attachment=0]Programator PIC.pdf[/attachment]

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Dragilor , am facut programatorul lui nea' GeoMar, am reinstalat windowsu xp pe curat , port COM2 curat, bune toate...Am pus PIC 12f629 dar nu reusesc sa scriu decat niste "bazdaganii" in pic... astfel ca daca modific cativa biti din hex si ii dau scriere sterge pana la adresa cu pricina si imi scrie niste valori . Daca incerc cu un fisier HEX am erori de genul "ERORR -> Writing Address 000000 Written 0:0x185h Reading 0xFFF.Si cu IC Prog 1.05A (configurat cu driver ICprog.sys), imi face la fel . Winpicul l-am configurat ca in poza . Daca cineva are o idee as fi nerabdator sa o aflu si va multumesc . (Bun era si un chat pe forumul asta.. si nu mai postam pentru atatea probleme neinsemnate.)A! Si nu se aprinde LED-ul de la programator ...

Link spre comentariu

Dragilor , am facut programatorul lui nea' GeoMar, am reinstalat windowsu xp pe curat , port COM2 curat, bune toate...

Am pus PIC 12f629 dar nu reusesc sa scriu decat niste "bazdaganii" in pic... astfel ca daca modific cativa biti din hex si ii dau scriere sterge pana la adresa cu pricina si imi scrie niste valori . Daca incerc cu un fisier HEX am erori de genul "ERORR -> Writing Address 000000 Written 0:0x185h Reading 0xFFF.

Si cu IC Prog 1.05A (configurat cu driver ICprog.sys), imi face la fel .

Winpicul l-am configurat ca in poza .

Daca cineva are o idee as fi nerabdator sa o aflu si va multumesc . (Bun era si un chat pe forumul asta.. si nu mai postam pentru atatea probleme neinsemnate.)

A! Si nu se aprinde LED-ul de la programator ...

Dupa cate vad eu, tu ai instalat versiunea WinPic800 v 3.61. Pentru ca am instalat Windows7 acum cateva luni, nu am mai instalat si programul WinPic800.

Dupa citirea postului tau, de lene sa caut in calculator,am downloadat de pe net WinPic800 v3.61, ca si versiunea ta.

L-am instalat in calc si ... NU merge. Eroare, ca si la tine, ba nu vede nici programatorul [care SIGUR merge ,ca am mai programat cu el]. :nas:

Am cautat prin calc si am gasit versiunea WinPic800 v3.63c, nu stiu de pe unde l-am descarcat. :dans:

L-am instalat pe acesta si am remarcat ca versiunea 3.61 NU imi instala driverele pentru OS.

La versiunea WinPic800 v3.63c imi instaleaza si driverele pentru OS, dupa ce am incercat sa vad daca merge, surpriza, merge sa citesc, sterg, scriu, se aprinde si LED-ul, imi vede si programatorul, exemplu poza:

WinPic800 - Optiuni hardware.jpg[/attachment]

Toate probele le-am efectuat pe un PIC 16F84A.

Tu cand ai instalat versiunea ta, WinPic800 v3,61, iti arata ca se instaleaza driverele de OS? Poate asta este cauza, NU ai driverele instalate.

P.S.

Da-mi un pm cu adresa sa-ti dau versiunea mea.

nea' GeoMar

Mai bine, simplu, GeoMar, nu cu nea' .
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsul promt si la obiect .Am pus si versiunea aceea de winpic , si da imi instalase si driverele la versiunea mea . La configurare , nu stiu cum dar da eroare la JDM Programmer si merge pe PicBurner(!) . Asa ca citeste pe COM 2 , 02F8h, in BIOS Porturile le-am pus si pe AUTO si pe adrese . COM-urile le-am mai probat cu o telecomanda IR mai demult si merg , portul paralel nu a vrut sa mearga nici intr-un fel cu o bareta de LED-uri chipurile comandata din software. De aceea ma gandesc ca poate fi o problema de placa de baza si porturi , asa ca azi am un calculator si mai vechi si ponosit pe care o sa probez , dupa care ma duc sa cumpar alt pic ca pe asta il turtesc pe nicovala!...

Link spre comentariu

... La configurare , nu stiu cum dar da eroare la JDM Programmer si merge pe PicBurner(!)...... De aceea ma gandesc ca poate fi o problema de placa de baza si porturi , asa ca azi am un calculator si mai vechi si ponosit pe care o sa probez , dupa care ma duc sa cumpar alt pic ca pe asta il turtesc pe nicovala!...

Nu sunt mare expert in microcontrollere, programatoare si calculatoare.Normal ar fi trebuit sa mearga pe JDM Programmer, :nas: eu am testat programatorul pe 2 PC-uri + laptop. A mers pe toate 3.Este posibil sa ai probleme cu placa de baza si porturile. Daca ai, asa cum spui, un calc mai "vechi", incearca si pe el.Eu am unul vechi [de prin 2002 parca] AMD Athlon XP 1600+ si merge brici pe el. :ras:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

simnakovi multumesc pentru fisierele sursa, desi m-am chinuit un pic sa gasesc o metoda sa le fac pdf.......pana la urma am gasit un viewlayout50dupa care treaba a fost usoara.....pana la urma l-am facut cu metoda foto ca transferul cu fierul de calcat e mai dificil......acum sa ma apuc la pus piesele si sa primesc pic-urile sa vad cum merge.........eu vreau sa scriu un 12F629, jumperul trebuie sa fie pus? sunt ceva probleme la scrierea acestui PIC?

Link spre comentariu

simnakovi multumesc pentru fisierele sursa, desi m-am chinuit un pic sa gasesc o metoda sa le fac pdf.......?

Daca te uitai putin mai atent, era postat cablajul realizat de mine [asemanator cu al lui @ simnakovi] in format PDF, pentru transfer de toner, mirror [merge si la foto] :da , atat ca soclul trebuia montat pe partea cu trasee.

Sau vorba lui @ MifTy:

eu aş spune să profiţi de greşeală: scoţi soclul de tot, şi cablezi o mufă de ieşire cu conexiunile ca la pickit2, care se pare că e un fel de standard...

şi apoi încasetezi minunea, să n-ai suprize neplăcute...

aşa te alegi cu un programator ISP, pretabil la orice mcu pic.

:aplauze Felicitari pentru idee @ MifTy

Am incercat si aceasta varianta, merge de "rupe" pe ISP [sau ICSP] :da si poti scrie orice MCU Pic. Eu l-am testat pentru un PIC 16F877A, pentru care NU aveam soclu montat pe cablaj [40 pini].

Asa prin 5 fire am rezolvat problema foarte rapid.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări