Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu pot scrie un PIC16F628

yo6pir

Postări Recomandate

Am o mare rugaminte, daca se poate.Poate sa imi dea cineva un soft pt un led care clipeste pe unul dintre pini ??Ca sa ma exprim mai clar, nu doreste cineva sa scrie un mic soft pt picul meu daca il rog frumos? Pic-ul este PIC16F628A. Nu din comoditate va rog ci din cauza ca poate am gresit eu ceva, macar asa imi dau seama daca imi merge programatorul si PIC-ul.Si pe urma o sa incerc sa imi dau seama ce si cum.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6pir

31

• cosmin_h

10

• ady_marinescu

8

• GeoMar

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut!@francezu' Multumesc pentru schema si hex.Se pare ca totusi am o problema dar nu imi dau seama de unde. Dau sa scrie softul din arhiva lui @ francezu' si primesc o eroare ca in poza atasata.Ledul de la programator nu reactioneaza in nici un fel pe toata durata operatiunii, se comporta ca si cum nu ar fi.Sugestii?

Link spre comentariu

LED-ul trebuie sa "reactioneze" la orice actiune a IC-Prog ( stergere, programare...etc)cu sau fara PIC in programator.Evident ca daca nu "scrii" nimic in PIC ceea ce se intampla , iti da eroare la verificare , cand se compara informatia scrisa cu "originalul "Repet : Verifica setarile din IC-Prog ( sa fie la hardware ales JDM programmer si interfata Direct I/O si portul COM cel pe care e conectat programatorul ) si montajul programatorului .Later edit: Sa nu spun ca in imaginea postata e ales 16f648A si tu spuneai ca ai 16f628A

Link spre comentariu

Incearca si o verificare hardware din IC-Prog, daca zici ca nu se aprinde led-ul deloc. Settings->Hardware Check. Bifand casuta Enable MCLR ar trebui sa se aprinda led-ul si intre pinul 4 si pinul 5 de la soclu sa se regaseasca o tensiune de ~13V. Hex-ul pe care l-am postat este pentru PIC16F628A;este posibil sa mearga si cu PIC16F648A, insa nu garantez, asa ca selecteaza ce trebuie in programator. Daca ai alt pic decat F628A spune si postez alt hex pentru pic-ul pe care il ai. In rest, perfect de acord si cu cele scrise de colegul sho_gun mai sus.

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi!Intadevar aveam ales alt pic(imi cer suze), am incercat sa dau verificare la hardware cum ai sugerat dar ledul ramane stins si intre pinii 4 si 5 am 150 mVDaca bifez interfata Direct I/O imi da o eroare care zice asa Privileged Instruction si dupa ce ii dau OK intra in IC Prog dar la orice comanda apare aceeasi eroare si totul merge foarte greu.Daca bifez Windows API eroarea nu mai apare si totul merge ok(mai putin ledul care nu vrea sa se aprinda nici in ruptul capului) pana la sfarsit unde imi da aceeasi eroare cu 0000h

Link spre comentariu

Verifica Q2 daca este functional si daca este montat corect in circuit! De asemenea verifica si status-ul portului serial astfel : click dreapta pe My Computer->Properties->Hardware->Device Manager->Ports(COM&LPT)->click dreapta pe Communications Port(COMx)->Properties -- daca este ok la Device status ar trebui sa scrie :This device is working properly. Totusi eu cred ca mai degraba e o greseala in montaj.

Link spre comentariu

LED-ul ala e buclucas, caci nici la mine nu prea se vede aprins, decat daca te uiti foarte atent in el. Probabil tensiunea care iese pe pinii mufei seriale este prea mica la mine la laptop. Dar programarea decurge fara nici o problema la orice MCU. Deci nu te crampona pe problema asta, si verifica daca ai plantat corect piesele, iar mai apoi daca ai instalat corect driverul de XP al lui IcProg, caci fara el nu ai nici o sansa sa mearga. Ai citit aici pe forum, la pagina 2, unde am aratat cu poze ce setari se fac la instalarea driverului? Daca urmezi si sfaturile celorlalti forumisti, nu se poate sa nu reusesti programarea, poate ai probleme cu portul serial al PC-ului sau chiar cu PC-ul. Mult succes! Ovidiu.

Link spre comentariu

O sa incerc sa reinstalez windowsul, am incercat sa fac setarile propuse dar imi da diferite erori. Incep sa suspectez PC-ul desi portul stiu ca a functionat deoarece am avut un receptor ir pus in el care functiona ok.Problema e ca in winpic800 nu imi recunoaste PIC-ulRevin cu detalii dupa ce reinstalez windowsul

Link spre comentariu

Verificarea portului serial de la PC este foarte simpla de facut.Cupleaza acolo un MOUSE din acela vechi cu mufa seriala si restarteaza calculatorul. Trebuie sa mearga fara probleme si fara drivere, daca e bun portul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări