Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu pot scrie un PIC16F628

yo6pir

Postări Recomandate

Vizitator 3Nigma

E foarte importanta latenta. Datorita componentelor pasive din circuit [condensatoare in prealabil], se aduna delayuri in programator care ajung sa corupa datele din pic. Eu recomand construirea programatoarelor cu condensatoare de randament mai bun : de tantal. In nici un caz nu recomand folosirea condensatoarelor electrolitice.Incearca o latenta mai mare de >15 pe driver de Windows [sp2 nu cred ca permite Direct I/O] and report back.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6pir

31

• cosmin_h

10

• ady_marinescu

8

• GeoMar

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@Yo6pir si @3Nigma setarile cu latente m-am jucat am dat la maximum 40ms da eroare la scriere adresa 0000h, Ovidiu ceea ce mi-ai aratat acolo sunt setari care le fac si la celalalt programator care functioneaza si nu e cu 3 tranzistori are MAX232 si Cd4093.Mi asa de ciuda de noul calculator ma tot gandesc sa il plasez sa ma scap de el.Eu am mai auzit o chestie dezactivarea L2 cache de la procesor dar cum? in bios nu am aceasta optiune.Daca tot nu reusesc sa fac mare lucru ori vand calculatorul si imi fac un sistem mai vechi, ori imi construiesc un ICD2.Oricum interfata merge perfect mai am un laptop insa l-am lasat la lucru ca am zis si-asa nu am nevoie, cat timp am acasa un calculator.

Link spre comentariu

Am avut aceeasi problema. Folosesc "RightMark CPU Clock Utility" si reduc frecventa procesorului (AMD) la 1/2. Am scris tot felul de PIC-uri si ATMEL-uri, fara nici o problema...cu WinPIC800 ver.3.55 b si IC-Prog 1.06b!

Link spre comentariu

Fratello am reusit am modificat frecventa in BIOS la 1000Mhz am dezactivat Cool'n'Quiet, insa dadea erori.M-am jucat cu diverse latente de la 1ms la 40ms.La 40ms da eroare 0002 parca la 10ms la adresa 0000h la 15ms-20ms la fel 0000h, iar la 30ms il scrie si verifica corect, functioneaza perfect.Vreau sa vad acuma daca urc inapoi frecventa la 2100Mhz mai pot scrie?

Link spre comentariu

Nu resusesc nicicum sa scriu anumite hexa in pic16f628.Am pus mana pe un calculator P3 la 550Mhz, pana si acel calculator dadea eroare la adresa 0000h, am marit latenta in IC PROG la 40ms si l-am scris fara probleme.Ideea este ca trebuie sa trec sa imi fac un programator mai evoluat sa poata merge de pe USB.Multe calculatoare au probleme cu seriala e zgomotoasa, nu livreaza tensiuni care ar trebuii si asa iasa microcontrolerul scris total gresit. In cazul meu a fost calculator prea rapid, nici daca am redus din bios la 800Mhz CPU si frecventa la rami la 400Mhz nu a fost suficient.Zicea cineva pentru memorii trebuie un calculator slow si nu l-am crezut.Va salut numai bine!

Link spre comentariu

Hehe am incercat cu winpic800 merge chiar si pe Pentium 3 la 800Mhz merge si pe AMD soket A sempron 2500+ cum am avut inainte.Insa pe sistemul asta cu DDRAM2 soket AM2 procesor sempron LE1200 nu vrea pot scrie numa anumite fisiere de hexa si pic16f84 cu alt tip de programator.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

L-am f?cut ?i eu, merge excelent. Cel mai mult m? bucur? c? nu are nevoie de alimentare extern?. Cablajul l-am reproiectat pentru pin header în loc de soclu ZIF. Dac? mai are cineva nevoie, pun la dispozi?ie ?i fi?ierele din Eagle.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut!!

Am construit si eu programatorul proiectat de @simnakovi si am niste nelamuriri.

Vreau sa va anunt ca sunt incepator, adica acesta e primul programator pe care il fac si intentionez sa il folosesc.

Picul pre care vreau sa il folosesc e PIC16F628A, si acum nelamuririle:

E corect pus PIC-ul in soclu, intreb ca sa nu il ard si sa mai stau o saptamana pana imi vine de pe la mai stiu eu ce magazin online(Atasez si o poza ca sa fie mai usor pt toti).

Cand l-am bagat prima data in PC a clipit ledul, e normal??

Link spre comentariu

Cosmin, Cred ca ti-ai dat seama pana acuma daca l-ai pus corect in soclu, daca ai vazut schema si montajul facut de mine. DA, ai pus bine si jumperul pe "ON" asa cum se cere in fisa atasata programatorului unde vezi pozitia acelui jumper pentru diferite MCU. Cred ca deja l-ai programat, si ai setat in softul de programare tipul integratului folosit. Vezi ca difera 16F628 de 16F628A !Sper ca ti-a iesit programarea si-ti merge montajul. Toate bune, Ovidiu.P.S. Acest montaj nu l-am proiectat eu, ci l-am preluat si eu de la altii care l-au facut inaintea mea, cu succes.

Link spre comentariu

Salut!@simnakovi multumesc pt raspuns.Numai astazi in incercat sa programez PIC-ul dar nu am reusit. Am incercat cu IC-Prog (care imi da o eroare la verificare la adresa 0000h) si cu WinPic800 (scesta nu imi recunoaste PIC-ul). Ledul acela ar trebui sa se aprinda in timp ce se programeaza PIC-ul? La mine sta stins tot timpul

Link spre comentariu

Imi cer scuze pentru postul dublu dar nu ma mai lasa sa editez celalalt post.Am gasit o greseala, din cauza ca nu s-a vazut bine linia neagra de pe una din diodele 1n4148 am montat-o invers.Intrebarea mea este daca am ars PIC-cul sau nu.Am inversat dioda, dar face exact acelasi lucru ca si inainte.Vreau sa va spun ca e prima data cand incerc sa programez un PIC sau alt microcontrolerAtasez si o imagine in care am marcat greseala facuta.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări