razvan_n Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Am un receptor STRONG SRT8700 (2 sloturi, Viaccess si Conax), OpenTV, DVB, DiSEqC1.2, port serial, modem intern, DVB common interface, 4000 memorii, iesire video SCART sau RF (tuner terestru incorporat).Telecomanda e buna (am verificat-o), dar nu functioneaza ;-D Receptorul functioneaza dar numai din butoanele de pe panoul frontal.Am incercat sa inlocuiesc receptorul IR (TSOP4338) cu unul de uz general, dintr-un casetofon auto (din cele cu ecranare metalica peste lentila fototranzistorului). Nu am vazut niciun cod pe piesa "inlocuitoare", dar am sperat sa fie compatibila. N-a mers. Am pus totusi un mic soclu (3 pini), ca sa mai pot face probe.Astept sugestii... Exista o modalitate super-simpla de a proba receptorul IR original?Daca nu reusesc sa-l repar, l-as vinde. Dar as prefera sa mearga... Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 cea mai simpla metoda de verificare a unui receptor IR: 0. 100% telecomanda functioneaza corect ?1. dezlipesti receptorul IR de pe placa si masori la cele trei borne ale receiver-ului satelit tensiuniule, asa iti dai seama unde ai 5V si polaritatile2. alimentezi separat de la o sursa de 5V receptorul si pe al III-lea pin ramas pui o rez. de 150 ohmi si in serie un led care duce la masa.3. inderepti telecomanda spre receptor si apesi pe butoane. nu am reusit sa gasesc TSOP4338 (mai verifica codul de pe piesa !)eu am un tester de telecomenzi care e realizat cu un TSOP 1738, dar nu stiu de ce tin minte ca legam ledul la plus si la pinul de semanl logic - ceea ce este gresit (e clar ca am stat prea mult departe de electronica ) Link spre comentariu
razvan_n Postat Noiembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Scuze... TSOP4838.Eu testez telecomenzile cu un calculator de buzunar HP-48G, cu un softulet facut de mine. Sau cu aparatul foto ;-) Link spre comentariu
razvan_n Postat Noiembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Am masurat cu receptorul IR scos din soclu; masa e pinul din mijloc, dar necazul e ca am +5V pe ambii pini (laterali)!Ce sa fie?... Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 11, 2008 Partajează Postat Noiembrie 11, 2008 pai am uitat sa iti dau foaia de catalog Tsop4838 ai semnal logic "1" si pe pinul out din cauza unei rezistente conectate intre OUT si +5V (ceea ce e foarte bine - daca aveai un aparat cu o impedanta mai scazutra de intrare nu mai indica pe ambele ramuri +5V) deci acum ai foaia de catalog cu schema de aplicatie - poti verifica linistit senzorul IR (configuratia pinilor este la sfarsitul catalogului cu nr 6(7) - unde sunt marimile capsulei). Link spre comentariu
razvan_n Postat Noiembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2008 Nu am avut LED la indemana, am verificat cu voltmetrul. Am alimentat (pinul 2 masa, pinul 3 +5V), iar la pinul 1 am constant 4.8V, indiferent daca am sau nu semnal optic la intrare (am tinut telecomanda, ca banuiesc ca nu raspunde la lumina ambienta). Banuiesc ca e tot de la vreo rezistenta... am vazut un pull-up intern intre iesire si alimentare - bineinteles ca m-am uitat DUPA ce am masurat.Am sa incerc si cu un LED si cu o rezistenta, sper ca reusesc tot in seara asta. Link spre comentariu
razvan_n Postat Noiembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2008 Nu merge...Am 1.4 V pe LED, cu sau fara semnal; nu se aprinde nici cand emit spre receptorul IR.Caut unul compatibil sa-l inlocuiesc. Link spre comentariu
razvan_n Postat Ianuarie 10, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 Stie cineva, TSOP1738 si TSOP4838 sunt compatibile? A probat cineva?Ordinea pinilor difera, dar in rest mie mi se pare OK sa pun un 1738. As dori o confirmare de la cineva mai experimentat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum