Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem 5.1 ciudat...

Vizitator bunoara

Postări Recomandate

Vizitator bunoara

Am luat de la cineva un 5.1 Philips seria 600A parca e ceva facut in 2002. Faza e ca in momentu in care dau test la difuzoare cu wizard-ul placii audio constat ca front-ul merge corespunzator, in loc de boxele din rear se aud subboferul si centralul iar in loc de sub/central se aude doar una din cele 2 de rear. Cablurile sunt puse corect verificat si rasverificat, placa e functionala perfect testata. Daca las toate cele 3 legaturi intre sistem si placa nu se aude buferul. daca las doar legatura de front se aude si buferul si tot asa, dar nici cum nu le poti face sa mearga toate frumos. Am desfacut cutia s avad montajul si am constatat ca intre mufele de intrare semnal sunt legaturi (din fabrica). Normal nu e ca fiecare intrare sa fie separata??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

5

• Haralambie

1

• gabiz_ro

1

• Razvan_nicusor

1

Se pare ca ai conexiunile inversate ,REAR cu SUBWOFER + CENTRU.Programul de verificat sistemul 5.1 ofera semnal pe boxele FRONT,REAR si CENTRU.SUBWOFER-ul nu primeste semnal.VERDE-FRONTALBASTRU-REARROSU-SUBWOFER+CENTRU

Link spre comentariu

Vezi ca nu la toate placile culorile corespund !!! ! :x Eu de ex: pe placa de baza am incorporat o placa audio 7.1 (Pl . de baza = Asus P4P800- e deluxe) si la mine albastru e line in ... si SIngurul care corespunde e Mic - rosu , Front out - VerdeDar eu pe aia nu o mai folosesc ca e slaba :cry: (acum sunt detinatorul unei M-audio ) :wink:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu am o placa de sunet CMI8738 si un sistem de sunet 5.1 - ala de la Genius de "3600w" si cand sa-l montez am avut surpriza :shock: sa constat ca:

1. mufa neagra din placa de sunet scrie sub/cen si la sistem jacku` negru e pentru rear R/L

2. mufa portocalie din placa scrie rear R/L si la sistem jacku` portocaliu e pentru sub/cen

Si nu am stat mult pe ganduri si le-am pus invers... si gata :lol:

Alta problema care am mai intalinit-o des la sistemele 5.1 si placile 5.1 este incompatibilitatea la sub/cen - adica pe canalul pe care sistemul trebuie sa primeasca semnal de sub placa scoate semnalul pentru cen si invers, si astfel sistemul canta ca o ragalie, si o solutie simpla si eficienta este constructia unui adaptor care sa inverseze cele doua fire calde care ies din placa de sunet si sa le trimita corect is sitemul de sunet :wink:

Link spre comentariu

unele placi cmi8738 au 2 jumperi pe placa de unde se schimba chestia asta.sub-center reverse parca scrie langa ei.daca nu are si cablul e jack-rca schimbi mufele rca intre ele si nu mai e nevoie de adaptor.

Link spre comentariu

unele placi cmi8738 au 2 jumperi pe placa de unde se schimba chestia asta.sub-center reverse parca scrie langa ei.daca nu are si cablul e jack-rca schimbi mufele rca intre ele si nu mai e nevoie de adaptor.

Dupa jumperi sincer nu m-am uitat :oops: , si la unele placi (mai avansate - am vazut la una integrata pe o placa de baza Gigabite) se putea face "schimbul" asta sin soft :wink: Si referitor la jack-rca - aici nu se pune problema, sistemul se conecteaza la placa de sunet cu un cablu 3 X jack - 9pin si nu am ce sa inversez pe acolo, dar baietii de la genius, mai destepti de felul lor, au pus in cutia de la boxe si miraculosul adaptor :wink: , si in caz de nevoie se monteaza si gata :lol: . Faza cu adaptorul nu am mai intalnit la nici un alt sistem, fie el de orice firma, si nu ma laud ca am vazut multe, dar nici putine
Link spre comentariu

Asta era si ideea mea..... care se poate aplica in cazul in care se observa ca la modificarea volumului de pe sub/cen din placa de sunet, in subwoofer respectiv satelitul central se aud fel de fel de sunete numai ce trebuie nu, adica: in subwoofer se aude un bass "ragusit" care nu scade la reducerea volumului din placa de sunet pe canalul sub, ci scade atunci cand este redus si volumul pt satelitul central, iar pe satelitul central nu se aude nimic (asa ar fi normal, daca amplificatorul este doar pentru frecvente medii si inalte).

Atunci se monteaza adaptorul si e gata problema, si dupa cum scria si in instructiunile de la adaptorul meu: "the sound quality would,most probably, be improved sharply" :wink: [/b]

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

in legatura cu asta de unde pot modifica lucru asta ca am un AC97 sound si nu gasesc nuici un meniu din care sa pot sa pun pe mic centru pe lineil subwoferul!! voi cum reusiti??????? ziceti si mieps placa este on board iar placa de baza este un acorp

Link spre comentariu

in legatura cu asta de unde pot modifica lucru asta ca am un AC97 sound si nu gasesc nuici un meniu din care sa pot sa pun pe mic centru pe lineil subwoferul!! voi cum reusiti??????? ziceti si mieps placa este on board iar placa de baza este un acorp

te rog reformuleaza si nu folosi abrevieri ca nu am inteles nimic din ce ai scris tu acolo :(
Link spre comentariu

am o placa de sunet AC 97 sound si vreau ca pe mufa demicrofon sa pun subwofewrul, pe mufa de centru sa pun un difuzor de centru.....................(cam asa ceva), dar nu am descoperit nici un meniu la placa de sunet prin care pot sa modific aceste lucruri!!sau imi trebuie o placa de sunet speciala???? :?:

Link spre comentariu

am o placa de sunet AC 97 sound si vreau ca pe mufa demicrofon sa pun subwofewrul, pe mufa de centru sa pun un difuzor de centru.....................(cam asa ceva), dar nu am descoperit nici un meniu la placa de sunet prin care pot sa modific aceste lucruri!!sau imi trebuie o placa de sunet speciala???? :?:

placa e cu 6 canale (5.1) ??? daca da cauta in meniu posibilitatea sa activezi cele 6 canale....daca nu gasesti :(
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări