bigbrother Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 M-ar interesa o schema de potentiometru electronic, cu reglajul volumului in 20 de trepte de la minim la maxim in 5 secunde, si cu posibilitatea a al reseta la zero cand volumul este la la max.Multumesc Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 o varianta cu 16 trepte este la http://www.niqro.3x.ro/pot16/pot16.htm daca spui mai exact care-i faza cu 5 secunde si cu resetatul la maxim modificam, sper ca nu e ceva de genul sa creasca volumul pana la maxim in 5 secunde si apoi sa taca... pentru a stresa vecinii Link spre comentariu
Bullix Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Am inteles ce vrea el, in loc sa creasca volumul step-by-step si sa faca scurta la mana, sa apese prelung si sa creasca pana la maxim in 5 secunde. Si sa aiba un buton ca la cassurile de masini, gen "ATT", ca sa taie volumul de tot.Pentru ultima optiune cel mai simplu e sa apelezi "MUTE" din CI-ul final, daca poate fi vorba de vreun TDA. TDA7296 parca are asa ceva.LE: ca sa nu mai spun ca poti sa faci manevra asta mult mai simplu cu un potentiometru obisnuit :P Link spre comentariu
bigbrother Postat Noiembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Am si eu schema de vol de la niqro dar nu stiu daca poate creste volumul in 5 sec de la 0 la 16, sa va dau 2 ex la ce as vrea sa-l folosesc.As vrea sa-l folosesc de ex. la o pedala fuzz care are ca montaj un potentiometru, o roata de plastic si o curea,sau un arc, asa se face efectul fuzz la chitara, iar eu vreau, cand apas pedala sa ajunga la max si in 3sec si apoi cand ii dau drumul sa vina la 0. O alta idee ar fi la masinile de cusut cu pedala care au rezistente inseriate.O zi buna va doresc. Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 se poate, un oscilator care se conecteaza printr-un buton fara retinere pentru UP, respectiv S2(schema aia "se blocheaza" pe volum maxim chiar daca dai mai multe impul suri si apoi un buton fara retinere pe reset (in parale cu R3) oscilatorul se poate face cu un 555 (vezi la http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/555/555.html fig.9b) iar timpii, respectiv t1=3/16~0,2 sec Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum