Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joy200 Amplificator High Fidelity Sziklai 70V,150V/uS

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Am terminat doar un modul, de celalalt nici nu m-am apucat inca....lipsa de timp cu toate ca am toate componentele necesare. Intradevar suna foarte bine si placut :da , momentan ascult la el alimentat la +-30V.In paralel incerc sa pun pe picioare un SMPS care va alimenta modulele.

Link spre comentariu

Am facut cablajul buffer-ului de mai sus si am pus doua BF245 pe un canal de test, merge STAS :)

Urmeaza sa fac rost de un traf sa alimentez ambele etaje finale si sa le incherbelesc intr-o cutie pe care trebuie sa o mai cosmetizez putin :freaza:

Ce parere aveti, merge un traf de 400w la doua etaje care au cate 2 perechi de finali, sau sa caut ceva de putere mai mare?

Mentionez ca o sa le folosesc mai tot timpul pe 8 ohmi dar e posibil sa le pun si 4 ohmi

AdR!@N cum stai cu mestereala, ai mai progresat?

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

AdR!@N ceva rezultate, impresii ??? :)

Cum stai cu mestereala ??

Eu butonez de zor la montarea in carcasa

Am ''reevaluat'' un amplificator vechi facut de mine cu niste 2n-uri comuniste

M-am apucat sa rebobinez traful, o sa vopsesc carcasa in negru mat

De-abia astept sa il pun in functiune :da sper sa pun si ceva poze in curand

Link spre comentariu

Pun si eu mai jos niste poze cu amplifu' :da E terminat in proportie de 90%, mai trebuie sa fac un egalizor cu LA3600 si sa ii mai pun si un VU-metru cu pic16f88.La capacul de sus si cel de jos trebuie sa le fac niste gauri si vopsite cu negru matPartea din fata la fel, trebuie matuita si vopsita cu negru mat dupa ce ii montez si restu de placi (EQ + VU-metru).Carcasa a fost de la un aparat industrial (cred ca masura si/sau control) folosit intr-o fabrica de fibre sintetice pe timpul lu' nea' NicuCa radiator pentru etajele finale am folosit doua tipuri de profil de aluminiu pe care le-am ''inseriat'', carcasa nu mi-a permis alte radiatoare, practic le-am inghesuit cum am putut mai bine in interiorul eiTraful si el este cam micut, l-am bobinat in secundar cu sarma de 0,4mm, in primar nu am putut sa ii bag sarma de 1,8mm ca nu imi intra in pachet pentru ca vroiam sa am tensiune mai mare (40 -0- 40) l-am bobinat pina la urma cu doua sirme in paralel de 0,8mm. Stiu ca e cam tiganie, eu initial am vrut sa ii bag un SMPS dar cutia nu ma lasa. Pana ii voi lua eu un toroidal ''low profile'' am sa ascult muzica la el asa cum eIn rest e functional, merge excelent!Imi cer scuze, pozele sunt cam nasoale ca nu am avut un aparat mai bun.Cand fac rost de un aparat mai bun promit ca voi pune poze de calitate

post-41498-139829445134_thumb.jpg

post-41498-139829445162_thumb.jpg

post-41498-139829445433_thumb.jpg

post-41498-139829445458_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mufele alea de pe intrare sunt acolo de cand a fost cutia proiectata sa faca ce facea ea, asa ca le-am lasat acolo, nu ma incurca deloc, interferente nema, practic cu volumul dat la maxim fara semnal daca pun urechea aproape de boxa nu se aude absolut nimic.In legatura cu radiatoarele ai dreptate, dar nu am avut incotro pentru ca pe alea le-am avut, vorba romanului, am facut cu ce am avut.O sa ii fac gauri in capacul de jos si cel de sus sa vad cata ventilatie isi fac, poate ii improvizez niste ventilatoare mai mici cumva.N-am decat sa o tin in teste mai intense sa vad cum se comporta in continuare, pina acum a mers destul de bine

Link spre comentariu

Traful si el este cam micut, l-am bobinat in secundar cu sarma de 0,4mm, in primar nu am putut sa ii bag sarma de 1,8mm ca nu imi intra in pachet pentru ca vroiam sa am tensiune mai mare (40 -0- 40) l-am bobinat pina la urma cu doua sirme in paralel de 0,8mm.

:rade: Cred ca ai confundat secundarul cu primarul.
Link spre comentariu

M-am tot gandit la ce mi-a zis zal si am gasit o solutie, ii fac gauri in capacul de jos exact ca in poza, ii mai fac niste gauri pe spatele cutiei dupa care ii pun niste ventilatoare de 80x80 cu gratare si comandate in temperatura (ventilatoarele vor pleca in turatie cam de la 40 grade sau poate chiar mai jos), gaurile vor veni incadrate in interiorul ventilatorului.

Ventilatoarele vor trage aerul prin gaurile din partea de jos si care va trece prin radiatoare

Mai ramine sa relochez si mufa de intrare de semnal, sa nu mai am intrarea cu semnal langa traf

Am atasat mai jos pozele unde vor veni gaurile si ventilatoarele pe spatele cutiei

post-41498-139829445719_thumb.jpg

post-41498-139829445748_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări