Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joy200 Amplificator High Fidelity Sziklai 70V,150V/uS

Postări Recomandate

maxente , ampliful meu de cand am schimbat mje-urile 15030/31 cu cei specificati de technomate(2sc5171/2sa1930) ampliful meu functioneaza perfect doar cu piesele din schema !!! si as avea o rugaminte , spunene si noua ce valori indica aparatul de masura in urma verificari jonctiunilor be/bc la tranzistori tai originali , te rog icon_jook

Link spre comentariu

La mine in configuratia cu 4 tranzistori in iesire si curent de mers in gol de 20 mA(cat e optim la Sziklai) am 500 mV Vbe.Prin rezistentele wattate am un curent de aproximativ 26 mA pt ca 11 mA are numai diverul dar e impartit in doua cu celalalt final in paralel.Tensiunea pe rezistente este de 5.7 mV .

Masurati va rog Cob cu un capacimetru la finali,la mine este intre 800pF si 1nF conform cu datasheetul la tensiune mica 0-1V pe B-C.

La aia prosti Cob este mult mai mare .

Cum masurati curentul in gol prin tranzistor?

Link spre comentariu

Pai n-am incotro,trebuie sa imi iau 2sc 2sa altfet nu cred ca mai pot rezolva cazulO sa ma risc cu cei de la TME am mai mare incredere in ei decat in magazinele de la noi din taraDaca cineva a mai luat de la tme 2sc5200 si 2sa1943, sa ne spuna si noua ce parere au despre eiCurentul l-am masurat cu un ampermetru dat pe 200mA si inseriat pe toata bara de plus, cand biasul e la 0 imi arata decat 11mA consumul etajului din spatele finalilor, apoi dau de cursor pina ajung undeva la 30mA dupa care incepe sa oscileze

Link spre comentariu

Va pot servi cu 2 perechi de 2SA-2SC originali FAIRCHILD, au ramas din lotul de 30 perechi, pe care ii foloseam pe post de prefinali, la modulele mele.

100 lei costa toti 4, sint neatinsi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări