Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joy200 Amplificator High Fidelity Sziklai 70V,150V/uS

Postări Recomandate

Ceva ti-a scapat dar incet ,incet o sa aflam ce .C-ul din intrare de 330pF ,C-ul Miller din VAS de 12pF ,RC-ul boucherot din iesire 4.7ohmi+100nF ,C-ul de pe superdioda de 100nF sunt montate toate ?C-ul de 12pF e montat intre colectorul la primul tranzistor si colectorul la Vas? Daca toate sunt ca pe schema nu are voie sa oscileze .

Link spre comentariu
:aplauze :aplauze :aplauze esti pe drumul cam lung ..... dar drept Daca s-au ars sigurantele ar trebui sa verifici tranzistorii dinaintea prefinalilor , super dioda , si as verifica si finali , am patito si eu , daca citesti ai sa vezi ca am avut aceleasi probleme dar eu aveam mje-urile alea "radiofonice" , technomate are dreptate cu piesele sugerate de dumnealui ampliful este stabil . bafta maxima
Link spre comentariu

Condensatorul de 330p de la intrare l-am facut din doi ceramici 100p + 220p (i-am pus in paralel) la 2kv, la cel din vas am pus un ceramic de 15p (la o alta varianta de schema mai sus am vazut ca era de 82p), la boucherot am puns 100n + 10 ohmi, la fel am pus si la super dioda condensatorul de 100n pe E-C , toti tranzistorii sunt buni (finalii, prefinalii, chiar si cei din spatele prefinalilor) superdioda la fel buna si aia, ba chiar am mai verificat si ceilalti tranzistori din fata si nu am gasit nimic ars

Acum am observat pe cablajul facut de alex mm ca pozitia semireglabilului de 5k este schimbata cu pozitia rezistentei de 1k

Link spre comentariu

daca vrei , spune-ne si noua cum ai cablat ampliful , cum ai legat difuzorul , mai bine zis de unde ai luat masa pentru el , sunt doar curios , pentru ca daca toate piesele sunt ok , cum zici tu , se poate sa fie o bucla de masa , sper sa ma insel , totusi astept sa-l pui pe "linia de plutire" si sa ne spui si noua impresiile "urechiometrice" despre sunet .

Link spre comentariu

Cablajul este cel facut de alex mm, nu are nici-o bucla de masa, toate testele pe care le-am facut au fost fara sarcina pe iesire, practic el oscileaza fara sarcina pe iesire cu intrarea la masaPrima data oscila chiar si cu curentul de mers in gol dat la minim, dupa ce i-am montat acei condensatori de 100p in B-C la prefinali nu imi mai ardea siguranteleN-a vea rost sa ii bag sarcina in timp ce el oscileaza fara

AMPL JOY_New folder_AMPL JOY 200.pdf

Link spre comentariu

Condensatorul de 330p de la intrare l-am facut din doi ceramici 100p + 220p (i-am pus in paralel) la 2kv, la cel din vas am pus un ceramic de 15p (la o alta varianta de schema mai sus am vazut ca era de 82p), la boucherot am puns 100n + 10 ohmi, la fel am pus si la super dioda condensatorul de 100n pe E-C , toti tranzistorii sunt buni (finalii, prefinalii, chiar si cei din spatele prefinalilor) superdioda la fel buna si aia, ba chiar am mai verificat si ceilalti tranzistori din fata si nu am gasit nimic ars

Acum am observat pe cablajul facut de alex mm ca pozitia semireglabilului de 5k este schimbata cu pozitia rezistentei de 1k

Acum este punerea in functiune dar dupa asta sa faci rost de un C la 330pF ,ala de 15 pF nu iti va face decat sa misccsoreze slew rate-ul deci pt punerea in functiune nu e important deocamdata .

In schimb observ ca ai pus 10ohmi in loc de 4.7 ohmi la boucherot.Iti propun sa pui 4.7 ohmi cum este pe schema si ma astept sa ramanem uimiti la urmatoarea postare !

@hades ai citit povestea cu potentiometrul ,cum ai facut testele urechiometrice ,cu potentiometru in intrare sau nu ?

Link spre comentariu

O sa schimb rezistenta aia de 10 in 4,7 (oare sa fie asa critica?) pe de alta parte ce valoare sa pun in loc de 15p, 82p asa cum am vazut in alta varianta cateva pagini mai sus?Ce zici tehnomate sa scot si acei condensatori de compensate de 100p pusi la prefinali?Ma gandesc ca acei condensatori isi au rostu asa cum am ai spus tu la acei tranzistori cu cob mare ori eu am pus exact ce ai recomandat tu in schemaVa tin la curent cu modificarile sa vedem ce iese :freaza:

Link spre comentariu

O sa schimb rezistenta aia de 10 in 4,7 (oare sa fie asa critica?) pe de alta parte ce valoare sa pun in loc de 15p, 82p asa cum am vazut in alta varianta cateva pagini mai sus?Ce zici tehnomate sa scot si acei condensatori de compensate de 100p pusi la prefinali?Ma gandesc ca acei condensatori isi au rostu asa cum am ai spus tu la acei tranzistori cu cob mare ori eu am pus exact ce ai recomandat tu in schemaVa tin la curent cu modificarile sa vedem ce iese :freaza:

Lasa ceea ce ai pus deja asa cum este .Schimba doar rezistenta si apoi vedem .dupa ce va fi stabil atunci faci schimbarile indicate mai sus .
Link spre comentariu

technomateda , am citit totul , potetiometrul era pus pe intrare , dar in ambele cazuri (amplificatoare) au fost la fel . la mine rezistenta aia din filtrul boucherot e de 10 ohmi si nu oscileaza deloc ampliful maxente scuze , nu am fost atent , sau ma gandeam aiurea , oricum sa ne spui si noua cum ai rezolvat problema . icon_jook

Link spre comentariu

Am schimbat rezistenta din boucherot de 10 cu 4,7 si n-am rezolvat nimic, cand dau cursorul semireglabilului la minim am un consum de 11mA (probabil atita consuma etajul din fata) apoi cand cresc consumul pina la 35mA e ok, cum sar peste si ma apropii de 40mA se duce consumul la peste 900 mA :sparge: Nu pot intelege ce oscileaza acolo, semireglabilul este multitura si este bun ca l-am verificat din tura in tura

Link spre comentariu

@ maxente ,ce schema ai folosit ?E clar ca ai oscilatii dar trebuie sa vedem ce nu ai implementat corect .

Rezistentele din emitoarele diferentialilor sunt de 680 ohmi ?

Mai mult ca probabil daca pui in loc de 12pF 100pF nu va mai oscila dar asta nu ne ajuta cu nimic pt ca de fapt compensam mai mult amplificatorul decat e necesar si scade slew rateul f mult .

Tema de casa pt cei indrazneti :cum de amplificatorul are rezerva de faza de 45 grade cu cei 12 pF ?Ce componente ne permit o capacitate asa mica si ne ajuta sa formam un SR asa mare ? :freaza:

Link spre comentariu

Am lasat curentul de mers in gol la cat a vrut el adica 40 mA si m-am incumetat sa ii bag sarcina si semnal dintr-un mp3 sonyCe sa zic... Wooowww :speriat ca sunet intradevar are niste detalii mult mai fine decat nmos200 ba chiar pot sa zic ca ii da clasa de la mare distanta, le accentueaza mai ales pe cele din partea superioara aproape ca nici nu iti trebuie sa mai compensezi cu vreun corector sau egalizor, se aude destul de frumos in special vocea o scoate mai bine in reliefSunetul pleaca din mp3 fara corectii (mp3-urile sunt 320kbps din sursa originala) si fara potentiometru bagat la intrarea amplifuluiCum pot scapa eu de oscilatiile alea ? :sparge: Schema care am folosit-o e asta

post-41498-139829393366_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am conectat amplificatorul direct la placa de sunet (un asus cu Cirrus-Logic CS4398*1) si vreau sa zic ca mp3 sony e o mica gluma :rade: pe linga ce semnal imi da placa de sunet (si sunt convins ca se poate si mai bine in materie de sursa de semnal)Sunt surprins ca sunetul e atit de transparent incat nu mai am nevoie de corectii lucru pe care la nmos200 nu se auzea asa daca nu mai interveneam eu din egalizor(decat cu asta am facut comparatia)Daca as scapa si de oscilatiile alea fara sa pierd din slew rate...E nasol ca nu am un osciloscop sa vad cum se comporta cand ii modific curentul sau sa vad o forma de semnal la iesire macar :cry:

Link spre comentariu

Am conectat amplificatorul direct la placa de sunet (un asus cu Cirrus-Logic CS4398*1) si vreau sa zic ca mp3 sony e o mica gluma :rade: pe linga ce semnal imi da placa de sunet (si sunt convins ca se poate si mai bine in materie de sursa de semnal)Sunt surprins ca sunetul e atit de transparent incat nu mai am nevoie de corectii lucru pe care la nmos200 nu se auzea asa daca nu mai interveneam eu din egalizor(decat cu asta am facut comparatia)Daca as scapa si de oscilatiile alea fara sa pierd din slew rate...E nasol ca nu am un osciloscop sa vad cum se comporta cand ii modific curentul sau sa vad o forma de semnal la iesire macar :cry:

Daca asculti pe PC si ai Asus Xonar poti face inca cateva chestii ca sa ramai si mai uimit .Din fericire ASUS ofera si driverele ASIO pt sistemele de operare .Foobar + driverul de ASIO + niste setari simple o sa redea bit perfect fara prelucrari ale sistemului de operare .Astfel semnalul de la foobar nu mai trece prin kernelul sistemului de operare iar calitatea este net superioara .O sa postez deseara setarile care fac aceasta combinatie imbatabila .Posteaza niste poze cu amplificatorul si pe partea cu componentele si cealalta .Poate ne dam seama de acolo ce nu e corect .Rezistentele alea din diferentiali sunt de 680 ohmi masurate ? Ai masurat cu ohmetrul daca radiatorul nu are contact cu colectorii tranzistoarelor ,finale,superdioda,etc ? Sau daca colectoarele sunt izolate perfect de radiator chiar cu megaohmetrul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări