technomate Postat Februarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2012 @Mya mi-am amintit inca un motiv pt care am ales BC556b ,din pacate tranzistorii indicati de tine BC560C au Vce max de 45V :( .In schimb ar fi ok la alimentari sub +/-40 ... Link spre comentariu
Vizitator mya Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Atunci 2SC2240/2SA970...Dar acu n-are rost sa mai modifici... Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Oh god almighty... Nu imi vine sa cred ca mi-au venit tranzistoarele de la adelectrocom 2sc5171 si 2sa1930 dupa aproape 3 saptamini Dupa marking-uri comparate cu foaia de catalog par a fi originale asa cum a zis si tehnomate Mai astept un traf de 250w si ma apuc de teste Link spre comentariu
AdR!@N Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Alex se poate sa postezi cablajul in format LAY sau pdf pentru varianta cu o pereche de finali?Cat de curand vreau sa il incercMultumesc!Intampin o problema cu punerea in functiune. La magazinele locale de piese nu am gasit decat 2 buc. 2n5551 si 1 buc. 2n5401. Le-am montat cum se vede in atasament, in locul celorlalte am folosit BC546 si BC556.Cand alimentez (cu rezistente inseriate pe alimentare) se inginge rezistenta de 22R (incadrata cu galben)Pe ramura de + se regleaza curentul de mers in gol...am verificat rapid pana sa iasa fum din rezistenta cu pricina.Montajul a fost alimentat cu +-30V prin rezistente de 22R 5WPana sa imi vina comanda de la magazinul din buc incerc sa il pun in functiune cu ce am prin 'cutia cu maimute'.Orice sfat ar fi binevenit! Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Cum ai considerat ca sint dispuse terminalele la 2N5551? Link spre comentariu
AdR!@N Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 2n5551 are EBCBC546 are CBEsunt invers unu fata de celalalt Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Daca citesti tinind capsula TO92 cu partea plata inspre tine si terminalele in sus (asa cum se face), de la stinga la dreapta, este exact invers. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Uite de unde m-am inspirat Link spre comentariu
technomate Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Verifica terminalele tranzistoarelor daca sunt ca in poza cu un ohmetru .Eu de exemplu la bc556 am gasit 2 producatori diferiti si 2 pozitionari diferite ale pinilor .. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Am rezolvat treaba.... era un scurt la condul de 330n, pinul de la masa mai atingea traseul si traseul de sub cond.Acum functioneaza. Weekend-ul urmator il pun la teste mai serioase si o sa ii fac si 'perechea'. Curentul de mers in gol reglat la 20mA, pe iesire am 15-20mVCa prima impresie pot sa spun ca suna bine. Multumesc tuturor pentru ajutor! Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Cred ca imi vine si mie miine trafu' si ma pun sa il ascult Link spre comentariu
technomate Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 @Adrian spui mai sus ca ai pus un C de 330nF.sper ca nu l-ai pus in locul celui de 330pF ! Vreau sa dam putina atentie filtrului trece banda din intrare ca sa stim daca ceea ce mai adaugam noi amplificatorului poate sa ii inrautateasca perfomantele .De exemplu ce poate face adaugarea unui potentiometru in intrare ?La prima vedere am spune ca nu ar fi probleme ....Din pacate un potentiometru reprezinta 2 rezistente din care una la masa una la semnalul de intrare iar punctul de iesire este in capatul comun al rezistenteleor.Deci avem un divizor de tensiune .Prin adaugarea unui potentiometru formam de fapt un filtru trece jos care inrautateste foarte mult banda amplificatorului dar mai mult de atat slew-rateul .Elementele importante ale filtrului sunt rezistenta serie pana la C-ul de 330pF .In cazul din poza avem rezistenta potentiometrului si cei 330pF .Slew rateul este astfel nimicit de acest circuit format .Se poate scapa de problema daca se tine potentiometrul la maxim .Dar daca dorim sa micsoram volumul amplificatorului este cam nefolositor .Pentru a limita volumul ne trebuie un preamlificator la intrare sau un etaj repetor .Am vrut sa atentionez ca degeaba ascultam acest amplificator daca avem potentiometru in intrarea lui .Sau daca avem sa fie pe maxim .Eu am facut teste si se vede diferenta clar ,observabil la ureche . Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Este necesar un buffer pe intrare , ca la orice amplificator de calitate , dar acesta poate fi inclus in preamplificator - selector de surse etc . Recomand o structura discreta , nu cu circuite integrate....... Link spre comentariu
technomate Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 Constatarea de mai sus este aplicabila la orice amplificator .eu limitez volumul din sursa de semnal .Daca voi avea timp voi face si un preamplificator sau un etaj repetor . Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 InteresantPartea cu potentiometrul direct pe intrarea amplifului care reduce printre altele si slew rate-ul n-o mai stiamEu de obicei introduceam potentiometrul direct in intrarea amplifului, dar n-am s-o mai fac si o sa ma apuc sa fac si niste teste urechiometrice Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum