Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joy200 Amplificator High Fidelity Sziklai 70V,150V/uS

Postări Recomandate

:dans: la al meu ceramici am avut , ceramici am pus , Cu toate schimbarile sugerate de domnul tehnomate , se aude bine , dar tot nu am dat jos condensatorul de 100 pico de la celalt mje .... nu am curaj , dar situatia s-a schimbat in bine , chiar foarte bine , dar nu am simtit o schimbare notabila a auditiei cu bc556 (fata de mpsa92) . Spor la treaba

ma bucur !schimbarea mpsa cu bc556 nu imbunatateste sunetul ci stabilitatea amplificatorui,adica rezerva de faza si castig .Revin iarasi la condensatoare ... e importanta calitatea lor pentru ca la trecerea curentului prin ele le vibreaza armaturile si apar distorsiuni cauzate mecanic.Astfel anumite materiale lasa sa vibreze mai mult,altele mai putin iar vibratiile se prezinta sub forma de zgomot .postez si varianta pentru 4 tranzistoare.

post-15790-139829373634_thumb.jpg

Link spre comentariu

Varianta cu cate 2 tranzistori pe brat o voi face si eu, cu revizia 4.7Acum am de ales intre perechile de prefinali MJE15032/33 - MJE15030/31 si finalii MJW21195/96 - NJW1302/NJW3281Care ar fi mai potriviti?

2SC5200 au Cob de 200pf iar 2sc5171 vreo 15 pF .fT de 30 respectiv 100 Mhz .Ce ai aratat nu prea se apropie de valorile de mai sus.NJW1302/NJW3281 poate ar merge desi are Cob de 600pF dar daca ii ai deja, poti incerca .La prefinali e problema5171 si 1930 sunt si la Adelectrocom sau Adelaida.Dar daca nu vrei cu ei putem cauta ceva cu Cob aproape la fel de mica .Din pacate nu prea am timp de calcule sa studiez stabilitatea cu componentele indicate de voi dar daca aveti deja componentele atunci mai bine incercati cu ce aveti si in cazul in care nu e ok cautati pe cele de pe schema .Stiu ca din lipsa de 2sc5171 am incercat si eu mje15031 si a940 .Pe mje nu mai tin minte comportamentul dar pe a940 mergea cu compensarile de rigoare Macar bc556b si 2n5551 si 2n5401 sa ii aveti :dans:@ Alex multumim f mult pentru pcb si munca depusa ,voi folosi si eu layoutul propus de tine in alte carcase .
Link spre comentariu

Ok , azi am scos unul din condensatori de 100 de pici din baza si colectorul mje-urilor , si bineneteles ca a inceput sa oscileze , concluzia : la mine nu vrea sa mearga fara cei 2 condensatori de 100 pico , oscileaza mica bestie :limb: Spor la construit !!!

Deci ai dovedit practic ca folosirea MJE-urilor in loc de 2sc presupune adaugarea de componente in plus . :101Dar sunt curios pe care l-ai scos, pe cel de sus de la npn sau cel de jos de la pnp ?
Link spre comentariu

Ok , azi am scos unul din condensatori de 100 de pici din baza si colectorul mje-urilor , si bineneteles ca a inceput sa oscileze , concluzia : la mine nu vrea sa mearga fara cei 2 condensatori de 100 pico , oscileaza mica bestie :limb: Spor la construit !!!

Deci ai dovedit practic ca folosirea MJE-urilor in loc de 2sc presupune adaugarea de componente in plus . :101Dar sunt curios pe care l-ai scos, pe cel de sus de la npn sau cel de jos de la pnp ?
am scos npn-ul , practic este exact ca in schema ultima versiune a ta , dar o sa vad de unde fac rost de tranzistorii aia pe care -i folosesti tu .... sint curios daca se mai manifesta fenomenul si cu piesele recomandate .
Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare pt Hades postez schema cu tot cu tensiunile de idle .Se poate vedea si cum trebuie montat C-ul din intrare si cel din reactie ,adica cu armatura + catre bazele tranzistoarelor .@hades: La mine nu apare fenomenul de care zici cu componentele din schema .adica nu am nevoie si pe npn de cei82pF .se pune la pnp pentru ca pnp-ul are intotdeauna capacitatea Cob cel putin dubla fata de compelementarul sau npn asta ducand la reactie pozitiva locala in etajul final rezultand instabilitate .Deci cu componentele din schema totul este normal .Daca se pun altele trebuiesc compensari peste baza colector .

post-15790-139829373772_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da... cam nasol :jytuiyu ca trebuie sa iau si eu acei tranzistori 2sa1930, 2sc5171 pentru prefinali si 2sc5200, 2sa1943 ca sa ma apropii si eu de rezultatele obtinute de tehnomate

Pacat ca acei mje, njw si mjw sunt originali direct de la onsemi

N-am decat sa ii folosesc la alte montaje si sa comand altii pentru amplifu' asta

Link spre comentariu

Eu zic sa incercati cu ce aveti,eventual compensarile care le-a facut Hades .Nu aveti ce pierde decat timp.In cazul in care nu sunteti multumiti apoi incercati si cu tranzistorii din schema .Si v-am spus ca gasiti tranzistorii la Adelectrocom .Cand voi avea timp o sa caut niste echivalenti.Condensatoarele de compensare sa fie de 500 volti inclusiv ala de 12pF pentru ca de 100V e prea putin .Azi va veni userul shambala sa faca niscai auditii .Asteptam pareri :)

Link spre comentariu

Eu am gasit aici la adelai...ro/eshop.html, 2sc5171 e 15,93 RON, iar 2sa1930 e 6,82 RON Nu mai vorbesc de 2sa1943 care e 33,28 RON si 2sc5200 care e 28,53 RON Tranzistorii sunt originali ca am mai luat eu de acolo si nu livreaza decat cu curieratul care e 25 ron rambursDeci alti bani, alta distractiePina la urma o sa incerc cu ce am si poate cand oi mai da de niste bani ceva o sa incerc si cu 2sa 2sc sa fac o comparatie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări