Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joy200 Amplificator High Fidelity Sziklai 70V,150V/uS

Postări Recomandate

Sunt de acord cu tine, nu te-am acuzat cum ca n-ai avea boxe bune, eu eram curios daca ai facut o comparatie cu un alt amplificatorUltimele amplificatoare facute de mine au fost un nmos200 si nmos350 care urechiometric sunau mult peste un amplificator vermona de 100w/4ohmi (cei drept cam vechi), nu mai spun ca erau mult peste niste amarite de TDA7294 tot urechiometric vorbesc ca nici eu nu am scule de laborator sa fac masuratoriAcum vreau sa il fac pe acesta mai ales ca este cu bipolare si am ocazia sa ii pun si tranzistoare originale, apoi sa fac un test sa vedem cum suna :freaza:Astazi mi-a venit o parte din tranzistoare :da

post-41498-139829371144_thumb.jpg

Link spre comentariu

Imi pare rau daca asteptarile nu sunt pe masura .Eu am facut si schema cu LME49810 ,am ascultat diferite ampuri mai multa vreme dar de cea mai faina auditie am parte cu joy 4.7 ,cu certitudine !Eu ascult pe 2 boxe quadral de 4 ohmi cu un DAC Cirrus-Logic CS4398 de 192 khz ,raport semnal zgomot de 116 dB si 24 biti ,thd masurat de 0.0004% .Dar nu mp3-uri .sau rar ,daca ascult mp3 ascult la 320kbps .Amp-ul nu poate suplini o sursa buna de semnal sau niste boxe bune .In ordinea importantei :-boxe-sursa semnal-ampInvit pe oricine in Iasi la auditiiVersiunea 4.6 are cateva mici dezavantaje primul fiind capacitatea mica din reactie .astfel faza este alterata si castigul la joasa frecventa.Si iarasi capacitatea din intrare 470pF+22kohmi reduce frecventa inalta in cazul unui potentiometru la intrare. De asta recomand calduros 4.7-le .nu trebuie decat mici modificari .

Link spre comentariu

Sunt de acord cu tine, nu te-am acuzat cum ca n-ai avea boxe bune, eu eram curios daca ai facut o comparatie cu un alt amplificatorUltimele amplificatoare facute de mine au fost un nmos200 si nmos350 care urechiometric sunau mult peste un amplificator vermona de 100w/4ohmi (cei drept cam vechi), nu mai spun ca erau mult peste niste amarite de TDA7294 tot urechiometric vorbesc ca nici eu nu am scule de laborator sa fac masuratoriAcum vreau sa il fac pe acesta mai ales ca este cu bipolare si am ocazia sa ii pun si tranzistoare originale, apoi sa fac un test sa vedem cum suna :freaza:Astazi mi-a venit o parte din tranzistoare :da

Fara dar si poate este cu mult peste nmos , se aude clar si frumos nu pot spune ca e rau , e peste tda 7294 cu mult , dar .... ramane sa fac si celalalt canal si sa le ascult pe amindoua , dar asa fara corectii un canal de la zal si unul de asta hmmmm il cam "face" al lui zal , nu vreau sa fac reclama la nimeni , schemele sunt total diferite si fiecare dintre ele au avantaje si dezavantaje , dar urechea este cea care decide , binenteles in cazul meu , :101 Respect maxim si spor la treaba . Auditii placute la toata lumea
Link spre comentariu

Imi pare rau daca asteptarile nu sunt pe masura .Eu am facut si schema cu LME49810 ,am ascultat diferite ampuri mai multa vreme dar de cea mai faina auditie am parte cu joy 4.7 ,cu certitudine !Eu ascult pe 2 boxe quadral de 4 ohmi cu un DAC Cirrus-Logic CS4398 de 192 khz ,raport semnal zgomot de 116 dB si 24 biti ,thd masurat de 0.0004% .Dar nu mp3-uri .sau rar ,daca ascult mp3 ascult la 320kbps .

Nu pot sa ma laud cu asemenea boxe , dar sursa este un cd player pioneer dacuri Burr-Brown, nu stiu cine mai asculta mp3-uri , boxele aceleasi pentru cele doua amplifuri , eu cred ca se aude mai bine a lui zal , dar nici asta nu e rau , si pana la urma e doar o prima impresie , nu pot sa zic ca pe osciloscop nu ar castiga al tau , dar ascultam cu urechile ... nu ? Cer scuze pentru eventualele neplaceri create , nu am vrut sa jignesc sau supar pe nimeni , port un deosebit respect celor care totusi construiesc cate ceva , si ne dezvaluiesc si noua astora mai nepriceputi din munca lor respect maxim , alex , technomate si zal bafta maxima
Link spre comentariu

Imi pare rau daca asteptarile nu sunt pe masura .Eu am facut si schema cu LME49810 ,am ascultat diferite ampuri mai multa vreme dar de cea mai faina auditie am parte cu joy 4.7 ,cu certitudine !

Eu ascult pe 2 boxe quadral de 4 ohmi cu un DAC Cirrus-Logic CS4398 de 192 khz ,raport semnal zgomot de 116 dB si 24 biti ,thd masurat de 0.0004% .Dar nu mp3-uri .sau rar ,daca ascult mp3 ascult la 320kbps .

Amp-ul nu poate suplini o sursa buna de semnal sau niste boxe bune .

In ordinea importantei :

-boxe

-sursa semnal

-amp

Invit pe oricine in Iasi la auditii

Foarte de acord!!!

Daca nu ai o sursa buna de semnal poti incerca orice amplif, va fi in zadar

Deocamdata eu folosesc o placa de sunet de la asus cu Cirrus-Logic CS4398*1 ca DAC si am vazut ca sunt o gramada de NE5532 OP pe placa si care un sunet exceptional in comparatie cu placa de sunet realtek din placa de baza

Melodiile care le ascult flac-uri si mp3 numai la 320kbps

Ca boxe am cerwin-vega pe 3 cai

Link spre comentariu

hades nu m-ai suparat cu nimic ,chiar asta e scopul ,sa impartim informatii si pareri.Ma bucur ca ai construit acest amplificator si ca functioneaza.Cand ai sa ai timp, te rog modifica acele componente pentru versiunea 4.7 si posteaza din nou parerea ta .Ar fi pacat ,pentru ca mai ai putin si ajungi la mal ;)

Link spre comentariu

hades nu m-ai suparat cu nimic ,chiar asta e scopul ,sa impartim informatii si pareri.Ma bucur ca ai construit acest amplificator si ca functioneaza.Cand ai sa ai timp, te rog modifica acele componente pentru versiunea 4.7 si posteaza din nou parerea ta .Ar fi pacat ,pentru ca mai ai putin si ajungi la mal ;)

Salut , nu renunt la amplif , si parerea mea este ca merita facut , o sa fac si celalt canal si atunci o sa revin cu impresii "urechiometrice", dar presimnt ca o sa treaca ceva timp , mai am si de munca , dar o sa-l faca maxente cat de curand , asteptam impresii si pareri si de la dumnealui in rest cum spuneti si dumneavoastra : sa ascultam muzica nu ??
Link spre comentariu

felicitari ! ce versiune ai ? 4.6 sau 4.7 ?

4,7 Eu am pus mpsa92 in loc de bc-uri si in spatele mje-irlor 15030/31 , m-am cam speriat un pic (se cam incalzeau 2n urile) si am schimbat 2n-urile cu mje 350/340 ,mai exact e vorba de q42 , q34 , acum am o intrebare acum am rezistentele R14 si R17 in schema de 0,22 ohmi , conform cablajului lui alex eu am pus doua de 0,22 ohmi in paralel , asta inrauteste cu ceva performantele amplifului ??
Link spre comentariu

felicitari ! ce versiune ai ? 4.6 sau 4.7 ?

4,7 Eu am pus mpsa92 in loc de bc-uri si in spatele mje-irlor 15030/31 , m-am cam speriat un pic (se cam incalzeau 2n urile) si am schimbat 2n-urile cu mje 350/340 ,mai exact e vorba de q42 , q34 , acum am o intrebare acum am rezistentele R14 si R17 in schema de 0,22 ohmi , conform cablajului lui alex eu am pus doua de 0,22 ohmi in paralel , asta inrauteste cu ceva performantele amplifului ??
1. Pai mpsa92 din pacate are capacitatea baza-colector de 6pF in schimb bc556b are 3pf.Capacitatea asta introduce al 2-lea pol din functia de transfer al amplificatorului .Asta inrautateste rezerva de faza a amplificatorului cu cel putin 20 grade si micsoram astfel si limita de stabilitate .2.Iar daca ai pus in loc de 2n5551 si 2n5401 (la driveri ), mje-uri care au C c-b mare iarasi ,ai o schema cu slew rate mult mai mic ,functie de capacitatea mje-urilor care nu o vad scrisa pe net dar oricum e de ordinul zecilor de pF ceea ce face ca condensatorul de 12 pF sa nu ajute cu nimic .Si se pierd astfel avantajele versiunii . Deci de preferat este sa cauti bc556b si sa pui 2n5401 la loc,nu e nici o problema ca se incalzeste(ei disipa cam 200mW).Daca tii neaparat se poate inlocui de ex cu 2sc3423,2sa1360(care are Cob mic) sau sa sa te uiti in datasheeteuri si sa compari Cob la tranzistoarele care vrei sa le pui .De asta am pus bc556b si 2n5401, ca se gasesc pe toate drumurile :)Si nu trebuie sa pui C de 100pf la ambele tranzistoare ci doar la cel pnp exact ca in schema .3.Nu este nici o problema ca ai pus rezistenetele in paralel.Nu ai zis cu ce tensiune alimentezi .
Link spre comentariu

:101 Gata si la doilea canal , daca intampinati probleme legate de oscilatie , curent de mers in gol oscilant , puneti pe mje15030/31 intre baza si colector cate un condensator de 100 pico , merge ca "uns" , 22 mA curent de mers in gol , si 10 mV pe iesire , spor la construit icon_jook

Felicitari ! hades12345 :aplauze

Am realizat si eu un pcb, mi-au venit si restu' de tranzistori finali si prefinali, mai trebuie sa fac o comanda de niste 2n-uri, niste rezistente si ma apuc de treaba :freaza:

Condensatorul acela de 12p si 82p sunt buni daca sunt ceramici? Am inteles ceramicii sunt cam praf pentru audio

post-41498-139829373574_thumb.jpg

Link spre comentariu
:dans: la al meu ceramici am avut , ceramici am pus , Cu toate schimbarile sugerate de domnul tehnomate , se aude bine , dar tot nu am dat jos condensatorul de 100 pico de la celalt mje .... nu am curaj , dar situatia s-a schimbat in bine , chiar foarte bine , dar nu am simtit o schimbare notabila a auditiei cu bc556 (fata de mpsa92) . Spor la treaba
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări