Blacksmith Postat Noiembrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2008 Pai daca vorbesti despre alt cablu decit al meu poti sa-ti deschizi un topic separat. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 12, 2008 Partajează Postat Noiembrie 12, 2008 Da cablurile ecranate sunt de mai multe feluri, dar alea subtiri de 3 mm sunt proaste! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2008 Si in ce consta prostia asta ? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 12, 2008 Partajează Postat Noiembrie 12, 2008 Consta in faptul ca au conductori subtiri cu rezistenta mare si mai ales scutul este subtire, nu ecraneaza complet si are si el rezistenta mare. Si cum in orice sistem audio nebalansat conexiunea intre masele(de semnal) ale aparatelor se face prin scutul acestui cablu...... Link spre comentariu
bogdan69 Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 A ajuns si aici virusul Cablu? Ce ti-e cu globalizarea asta, mai, mai! Exista cablu Cordial cu doua fire si ecran litat la 2,5 lei metrul. Izolatie de teflon si cu ata in interior pentru rezistenta mecanica. Totul in manson de cauciuc, deci poti sa-l calci in picioarte cat vrei si nu pateste nimic. Ideal pentru mufele alea mici din poze. Pentru RCA exita varianta coaxiala facuta dupa acelasi tipic. Insa cu un singur fir cald, litat. Aceasta varianta e mai groasa tocmai buna sa stea fix in mufele RCA. Apoi mufe Neutrik la 3,5 lei bucata si gata. Cu 20 lei faci o pereche de cabluri care concureaza cu alea scumpe rau, de peste 100 euro. Eu asa am toate cablurile si sunt multumit de ele. Link spre comentariu
thefirstdj Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Chiar daca folosesti cablu subtire, cu doua fire calde si ecranat corespunzator, tot va aparea diafonie intre canale. Va dau ca exemplu un cablu "jack 3.5mm - 2 rca": mufele rca si jack-ul de 3.5mm sunt Proel, iar cablul este Cordial. - pret aprox. 15 lei Solutia pentru un sunet mai bun a fost modificarea placii de sunet prin inlocuirea mufei de iesire cu 2 rca-uri pentru a putea folosi cablu ecranat pentru fiecare canal in parte. Iata si cablul pe care l-am folosit cu rezultate mult mai bune decat cel cu mufa jack (mufele sunt Proel, iar cablul Real Cable): - pret aprox. 30 lei Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Interesant!Dar si mai interesant ar fi sa ne spui cit a fost diafonia cu cablurile alea de 15 RON si cit e cu astea de 30 de RON. Ca sa vedem daca merita sa dam si noi banii sau nu. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Eu folosesc un cablu jack "no name " mult mai lung si nu e sesizabila diafonia . Poate avea vreun defect cablul , altfel o mare imbunatatire nu are de unde sa fie . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 15, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Ziceti-mi si mie cum se manifesta diafonia asta ca sa vad daca are si cablul meu ... Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 fratilor da chiar ca e virus Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Ziceti-mi si mie cum se manifesta diafonia asta ca sa vad daca are si cablul meu ...Diafonia = Separarea dintre canale. Dac? ai semnal audio doar într-un cablu, iar în cel?lat nimic, în mod normal pe canalul f?r? semnal nu ar trebui s? se aud? nimic. Practic se va auzi canalul cu semnal, mai tare sau mai încet. ideal ar fi s? nu se aud? deloc. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Pai placile de sunet, mai ales alea onboard au un crosstalk de te iei cu mainile de par, ce sa mai conteze cablurile. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Ce parere aveti despre cablurile COAXIALE folosite intre amplificator si boxa ? Stiu ca se zice ca aici nu e nevoie de ecranare, dar ce strica ? De multe ori am auzit ca acest cablu se comporta ca o antena si poate face amplificatorul sa oscileze. Daca e ecranat n-o sa se mai intimple asta. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Poate sa strice. Capacitatea dintre firul central si blindaj pune inaltele la masa. Cablurile coaxiale sunt optimizate pentru RF si acolo energia se transmite prin dielectric sub forma de cimp electromgnetic (de aia cablurile pentru emitatoare de TV sunt cu dielectric aer). Pune cablu pentru boxe, bifilar, cu sectiune corespunzatoare puterii amplificatorului. Cablu bifilar radiaza foarte putin deoarece curentii prin cele doua fire se compenseaza reciproc. Daca amplificatorul oscileaza e din alte cauze ( de ex. difuzoarele pot sa emita la greu, mai ales cele neecranate). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Crede ca la fel a aparut si religia... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum