Blacksmith Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Este vorba de cablul dintre [ sursa de semnal ] si [ amplificator ]. Cred ca cunoasteti foarte bine clasicul cablu audio format din 2 fire ecranate, lipite intre ele. (ca in prima imagine). Mie mi se pare cam aiurea cablul asta pentru ca avind 2 fire de masa si legindu-le intre ele la capete se formeaza o bucla de masa (cu verde, in prima imagine). M-am gindit sa le undesc doar la un cap dar asa ramine un fir neecranat. Cred ca mai bine ar fi cu firele de semnal rasucite intre ele si ecranate amindoua cu o singura masa (ca in a doua imagine). Ce zice-ti ? (sper sa ramina la Amplificatoare ) Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 rasucirea aia e buna pt semnal balansatbucla aia de masa n-ar trebui sa faca probleme,pt ca acele cabluri ar trebui sa fie identice,daca pui 2 fire in paralel nu obtii neaparat o bucla de masa daunatoareLE:FERICIT?? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Da, stiu ca e buna pentru semnal balansat, dar ce, strica pentru cel nebalansat ?Daca strica atunci nu le mai rasucesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 ma gandesc ca apare fenomenul de crossover intre canale daca le rasucesti,dar nu stiu cat de pronuntat(daca se si simte practic)trebuie sa gasesti si cabluri bagate intr-o singura tresa si nerasucite Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Cred ca vrei sa zici crosstalk. Pai atunci cred ca ar fi cel mai bine asa : Link spre comentariu
Yo4You Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Eu cred ca daca ar fi rasucite ar fi diafonie mai mare intre canale.Tot mai bine cablu separat pentru canalul stang si drept.Inca ceva Dudi nu se formeaza nici o bucla de masa chiar din contra este ff bine a fi legata masa unei surse de semnal cu intrarea de la un amplificator.Dam un exemplu legata tu o antena la un final de emisie fara tresa si masoara reflectata.Vezi ce se intampla la fel e si in audio , nu pui masa va baga brum . :nebun:Inca ceva daca vrei cablu de calitate incearca sa iti iei cablu de RF subtire sa il folosesti pe audio vezi ca e cam rigid ,dar isi face treaba mult mai bine decat rahaturile astea ce se gasesc in comert. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Se pare ca vorbesc singur.... Cum nu se formeaza cind eu ti-am desenat-o clar ? Ia mai uita-te odata, poate asa intelegi mai bine : (si vezi ca sectiunea asta e de audio nu de radio) Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Bucla de masa e altceva, nu chestia aia verde. http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity) Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 E normal sa apara asa, daca erau 7 cabluri aveai 7 bucle de masa? Bucla de masa e in cadrul unui amplif, nu exterior lui.Sa nu rasucesti cele 2 fire de semnal ca apare sigur diafonie, uneori auzi clar semnalul unui canal pe celalalt, volumul depinde numai de nivelul semnalului si de impedanta de iesire-intrare. :director: Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 7, 2008 Administratori Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Ma astept macar de la moderatori sa posteze in sectiunile care trebuie... se muta la accesorii Link spre comentariu
Yo4You Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Fratele meu deci eu zic sa mai studiezi unpic problema acea bucla de masa nu va afecta cu nimic calitatea semnalului audio.Sau daca tu vrei sa descoperi america BAFTA! Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 fratilor daca de la 2 cabluri va aprindeti cu discutia ce sa mai vb daca era vb de vre un tv cu plasma. am legat de-a cabluri cu m-a dus pe mine capul si mai toate au mers. ce e drept mai de cite unul care i se pare lui ca in timpul pauzei dintre melodii nu stiu ce se aude( vre un ventilator de la sala unde se da majoratul sau mai stiu eu), mare influneta nu cred ca are ca sa fie sesizata Link spre comentariu
Vizitator Michael Joseph Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Dar ce vrei sa faci cu aceste cabluri speciale ? La ce iti trebuie ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Vreau sa ma spinzur cu ele ! icon_hang Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 si daca sunt incrucisate nu merge? nu aluneca bine? da cu putina vaselina Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum