Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri Audio

Blacksmith

Postări Recomandate

Este vorba de cablul dintre [ sursa de semnal ] si [ amplificator ].

Cred ca cunoasteti foarte bine clasicul cablu audio format din 2 fire ecranate, lipite intre ele. (ca in prima imagine).

Mie mi se pare cam aiurea cablul asta pentru ca avind 2 fire de masa si legindu-le intre ele la capete se formeaza o bucla de masa (cu verde, in prima imagine).

M-am gindit sa le undesc doar la un cap dar asa ramine un fir neecranat.

Cred ca mai bine ar fi cu firele de semnal rasucite intre ele si ecranate amindoua cu o singura masa (ca in a doua imagine).

Ce zice-ti ?

Posted Image

Posted Image

(sper sa ramina la Amplificatoare :sparge: )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

24

• ratza

7

• adicontakt

6

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

rasucirea aia e buna pt semnal balansatbucla aia de masa n-ar trebui sa faca probleme,pt ca acele cabluri ar trebui sa fie identice,daca pui 2 fire in paralel nu obtii neaparat o bucla de masa daunatoareLE:FERICIT??

Link spre comentariu

ma gandesc ca apare fenomenul de crossover intre canale daca le rasucesti,dar nu stiu cat de pronuntat(daca se si simte practic)trebuie sa gasesti si cabluri bagate intr-o singura tresa si nerasucite

Link spre comentariu

Eu cred ca daca ar fi rasucite ar fi diafonie mai mare intre canale.Tot mai bine cablu separat pentru canalul stang si drept.Inca ceva Dudi nu se formeaza nici o bucla de masa chiar din contra este ff bine a fi legata masa unei surse de semnal cu intrarea de la un amplificator.Dam un exemplu legata tu o antena la un final de emisie fara tresa si masoara reflectata.Vezi ce se intampla la fel e si in audio , nu pui masa va baga brum . :nebun:Inca ceva daca vrei cablu de calitate incearca sa iti iei cablu de RF subtire sa il folosesti pe audio vezi ca e cam rigid ,dar isi face treaba mult mai bine decat rahaturile astea ce se gasesc in comert.

Link spre comentariu

Se pare ca vorbesc singur....

Cum nu se formeaza cind eu ti-am desenat-o clar ? :91

Ia mai uita-te odata, poate asa intelegi mai bine :

Posted Image

(si vezi ca sectiunea asta e de audio nu de radio)

Link spre comentariu

E normal sa apara asa, daca erau 7 cabluri aveai 7 bucle de masa? Bucla de masa e in cadrul unui amplif, nu exterior lui.Sa nu rasucesti cele 2 fire de semnal ca apare sigur diafonie, uneori auzi clar semnalul unui canal pe celalalt, volumul depinde numai de nivelul semnalului si de impedanta de iesire-intrare. :director:

Link spre comentariu

fratilor daca de la 2 cabluri va aprindeti cu discutia ce sa mai vb daca era vb de vre un tv cu plasma. am legat de-a cabluri cu m-a dus pe mine capul si mai toate au mers. ce e drept mai de cite unul care i se pare lui ca in timpul pauzei dintre melodii nu stiu ce se aude( vre un ventilator de la sala unde se da majoratul sau mai stiu eu), mare influneta nu cred ca are ca sa fie sesizata

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări