yo9hnf Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 edit kosmin227: Din cauza faptului ca gabriele si-a retras posturile din acest topic si mi-a cerut sa-l inchid, eu am lasat totusi posturile celorlalti useri cu privire la preampul lui ioannis. Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 felicitari si din partea mea!!!!!!acuma am apucat si eu sa fac preampliful tau dar fara tubul mixie, si am niste intrebari, daca doresti sa ma ajuti.in primul rind care dubla trioda este mai bine sa folosesc? ecc83 sau e88cc?si in al doilea rind eu nu pot sa gasesc 6X5GT, si o sa folosesc diode redresoare. care trebuie sa fie tensiunea dupa redresare, pentru ecc83 si care pentru e88cc???multumesc mult!!!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 30, 2008 Partajează Postat Decembrie 30, 2008 multumesc foarte mult gabriele pentru raspuns!!! azi am stat 6 ore, si am terminat mai mare parte a peampliful!!!! nu am deschis nou topic, si sper sa nu te superi gabriele, ca am publicat poza la topicul tau!!!!! miine revin cu mai multe poze!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 30, 2008 Partajează Postat Decembrie 30, 2008 la multi ani!!! ieri am stat toate noapte, si am pus in functionare preampliful si se aude foarte fain! nu am gasit lampa redresoare, si am pus diode. aici sint niste poze si schema modificat, doar partea de alimentare. tensiunile la schema sint corecte? daca da atunci ramine sa acoper numa transformatorul si gata!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 31, 2008 Partajează Postat Decembrie 31, 2008 salut!!! nu-mi da deloc hum!!!!!!! am pus rezistenta de 200K si tensiumea la anodul triodei este 240V(pin1). daca pun rezistenta de 56K, atunci tensiunea la pin1 urca la 285V, si la pin3 la 138V. nu este cam mare tensiunea de 285V????scuza ca fac atitea intrebari, dar am terminat aproape preampliful, si se aude foarte bine, si vreau sa functioneaza cit se poate mai corect!!!!!!multumesc foarte frumos pentru pentru ajutor!!!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 31, 2008 Partajează Postat Decembrie 31, 2008 multumesc! adica sa las circuitul asa cum este? de suna, suna impecabil!!!!!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Decembrie 31, 2008 Partajează Postat Decembrie 31, 2008 semnal am dat de la un cd sony, si unu pioneer cu iesiri reglabile!ca amplif am folosit unu cu lampii 811, facut de mine, si dupa am legat preampliful, si la un amplif sony!!!la ambele variante a sunat foarte fain, dar mie mi s-a parut ca combinatia, preaamplif+amplif cu tuburi 811, a sunat mai cald!!!! Link spre comentariu
fcon Postat Decembrie 31, 2008 Partajează Postat Decembrie 31, 2008 Vreau in mod special sa va urez, la amandoi, LA MULTI ANI! si sa faceti si in anul care vine montaje super!! Link spre comentariu
ioannis Postat Ianuarie 1, 2009 Partajează Postat Ianuarie 1, 2009 la multi ani la toate lumea, si anul nou, sa aduce numa sanatate si fericire!!!!!!! am terminat in sfirsit azi preampliful!!!! si o poza cu buffer-preamplif si amplif Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 1, 2009 Partajează Postat Ianuarie 1, 2009 Da' revelionul nu l-ai sarbatorit? Sa nu-mi spui ca ai lucrat numai la preamplificator!! ... sau ai tras tare ca sa ai linia completa pentru ? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 Felicit?ri ?i ''La mul?i ani!'', îmi plac cutiile de la trafo de alimentare. Simpatice ?i celelalte piese din sistem, tunerul Pioneer sau Kenwood ?i magnetofonul Grundig. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 O astfel de scula ar trebui sa adapteze impedanta, nivelul si caracteristica de frecventa a diferitelor surse de program la intrarea unui amplificator de putere. Poate sa contina si reglaje de volum, ton si balans. Al tau e cam chior, e doar un fel de macaz. Cine are acasa sase surse identice? Cine foloseste sase CD-player si le comuta pe rind?Mai jos e un exemplu de schema de astfel de preamplificator cu intrari pentru pick-up cristal, pick-up magnetic, microfon, magnetofon, radio si "extra". Are corector de ton si reglaj de volum. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Din cîte am înteles preul lui gabriele amplifica foarte putin semnalele. Nu e greu de pus cîte un semireglabil pe fiecare intrare, si preul de mai sus are niveluri fixe de semnal, în afara corectiilor, din acest punct de vedere nu vad diferente între el si cel al lui gabriele. În schimb avînd 2 etaje, din care primul lucreaza cu semnale mici, poate avea zgomot mai mare. Pe vremuri toate aceste surse scoteau semnale slabe, nu ca acum, inclusiv radio la care iesirea se lua dupa detector, magnetofonul avea semnalul cel mai mare, de ordinul sutelor de milivolti. Nu mai foloseste multa lume pick-up, sau microfoane dinamice în ziua de azi. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 În schimb avînd 2 etaje, din care primul lucreaza cu semnale mici, poate avea zgomot mai mare. Pe vremuri toate aceste surse scoteau semnale slabe, nu ca acum, inclusiv radio la care iesirea se lua dupa detector, magnetofonul avea semnalul cel mai mare, de ordinul sutelor de milivolti. Nu mai foloseste multa lume pick-up, sau microfoane dinamice în ziua de azi.Cu prima parte sunt deacord. Schema unui pre bun ar trebui adapata la sursele din ziua de azi si semnalul de nivel mai mare aplicat direct in al doilea etaj.Cu a doua parte nu sunt intru-totul deacord. Audiofilii folosesc pick-up-ri mai ales cu doza magnetica. Motivatia lor este ca sunetul nu trece prin solid-state si ei sunt cei mai ferventi utilizatori de scule cu lampi. Link spre comentariu
ioannis Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 ca sa nu deschid topic nou, scriu aici. s-a publicat o schema de preamplif cu ecc82, a unui grec care se ocupa cu tuburi, si a murit acu o luna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum