walldemar Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Triode RL2T2 utilizate in aparate militare germane in WW II : Pentode RV2P800 , utilizate in celebrul Torn.Eb... Link spre comentariu
yo2mhj Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Va rog sa-mi spuneti ce tub e aceasta?Am banuiala ca e stabilizator cu vapori de mercur.(in cazul asta nu vreau sa tin in sertar!!)Salut,In nici un caz nu e stabilizator si oricum, nici pe departe cu vapori de mercur, hi. E un tub de emisie de mare putere, seamana cu ceva de gen EIMAC 3-500Z (trioda de emisie americana) sau GU-46 (pentoda de emisie sovietica). Inclin sa cred ca mai curand ar fi EIMAC, intrucat GU-46 are niste gaurele in placa si are altfel si partea dinspre picioruse, cat si alura balonului. 3-500Z are mai multe aripioare decat tubul prezentat de tine in poza si fata de GU46: GU-46 3-500Z Un index cu specificatii ale tuburilor EIMAC poti gasi aici. Asadar, dupa forma care o are, cel mai curand cred ca ai de-a face cu echivalentul lui 3-500Z, respectiv tubul 3S035T-1 (productie initiala Tungsram). Costa de nou cam 60 USD. Daca nu e inscriptionat, e cam suspect. Cum l-ai primit? Ambalat, sau cadou la liber? Stii ceva despre sursa de unde l-ai primit? Chinezii fabrica la greu tot felul de esecuri asemanatoare si le vand apoi pe piata, ca si cand ar fi tuburile originale. Sigur e tub de emisie,mai mult ca este cel arata mai sus de dumneavoastra.Oricum baza este cu 5 picioruse,aceeasi ca si la 3-500Z,4-400,4-250,SRS 360,TB 3-750...e.t.c. La multe dintre ele filamentul se alimenteaza la 5 V,cu un consum de 14-15 A. Filamentul este la piciorusele mai indepartate ,iar daca cele trei mai alaturate sunt in "scurcircuit" atunci tubul este trioda. 73! Link spre comentariu
walldemar Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Laser He-Ne fabricat la Magurele : Link spre comentariu
radhoo Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Laser He-Ne fabricat la Magurele : Frumos tub, ai si sursa lui? Daca da, pune te rog o poza si cu aceasta. Link spre comentariu
walldemar Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Sursa urmeaza sa o primesc , dar nu este impresionanta din nici un punct de vedere - un transformator de aprox. 100w , o punte redresoare cu mai multe diode 1N4007... Limitarea curentului prin tub este realizata de mai multe rezistoare inseriate. : Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Un rezistor de cativa gigaohmi, inchis ermetic in tub de sticla, era montat serie cu un tub detector de radiatii. Stabilizator de inalta tensiune, alimenta un tub detector de radiatii. Link spre comentariu
radhoo Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 "tubul detector de radiatii" de care vorbesti, Ovidanie, era cel mai probabil o camera de ionizare. a nu se confunda cu un contor geiger muller.In aceste dispozitive se folosesc rezistente de ordinul sutelor de gigaohmi pentru a putea tranforma curentul de ordinul femtoamperilor care apare in camera de ionizare, intr-o tensiune suficient de mare sa fie masurata (de ordinul microvoltilor).chiar imi pare rau sa le vad demontate, in loc sa fie reconditionate. ti-am trimis un mesaj, acum ceva vreme, pentru tranformatorul de inalta tensiune de care am vorbit. cand iti faci timp, te rog trimite-mi raspuns. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Posibil sa fi fost o camera de ionizare si nu tub Geiger–Müller, nu am de unde sa stiu, nu am demontat eu acel aparat. Link spre comentariu
gaby57 Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 servus ,am gasit acest tub printre alte tuburi pare a fi un baretor. pe el se mai poate citi doar un d un z sau un 2 http://imageshack.us/photo/my-images/585/pict0465u.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/17/pict0469d.jpg/ Link spre comentariu
radhoo Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 servus ,am gasit acest tub printre alte tuburi pare a fi un baretor. pe el se mai poate citi doar un d un z sau un 2http://imageshack.us/photo/my-images/585/pict0465u.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/17/pict0469d.jpg/mie imi pare a fi tub de balast. Link spre comentariu
gaby57 Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 cele doua filamente au ficare 24 ohmi,la 12 v nu se inrosesc dar in schimb balonul lampii se incalzeste imediat ,inseamna ca e cu hidrogen. Link spre comentariu
radhoo Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 cele doua filamente au ficare 24 ohmi,la 12 v nu se inrosesc dar in schimb balonul lampii se incalzeste imediat ,inseamna ca e cu hidrogen.nu am inteles rationamentul tau, de unde anume rezulta ca tubul continue hidrogen? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Gasit la nimereala pe net http://www.trioda.com/gallery/displayim ... m=6&pos=75 si seamana la carcasa destul de bine. Nu le am cu poloneza dar scrie "bareter" acolo. Asta inseamna ca are hidrogen inauntru. Incearca sa pui contactele la o sursa de HV, poate are joasa presiune inauntru suficienta sa obtii o descarcare luminoasa dupa care poti sa-ti dai seama ce gaz este inauntru. Ca sa-l testezi electric foloseste o sursa de tensiune si in serie cu baretorul pune un ampermetru. La un moment dat curentul se stabilizeaza la o valoare, cea pentru care a fost construit acesta. @ovidanie: cumva stabilizatorul acela de inalta tensiune are ca si contacte doi pini perpendiculari pe capacele negre? Am un "ceva" asemanator, exterior seamana cu al dv. dar in interior sunt 2 electrozi tija asemanatoare ca la becurile cu neon din creioanele de tensiune vechi (cu carcasa gen bec sofit). Descarcarea este sigur in neon si tensiunea aproximativa de mentinere este undeva la 660V. Link spre comentariu
gaby57 Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 cele doua filamente au ficare 24 ohmi,la 12 v nu se inrosesc dar in schimb balonul lampii se incalzeste imediat ,inseamna ca e cu hidrogen.nu am inteles rationamentul tau, de unde anume rezulta ca tubul continue hidrogen?e simplu hidrogenul disipa foarte usor caldura Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Probabil că aşa este, nu vreau să contrazic, dar m-ai făcut curios.Cum se explică fenomenul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum