Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce tuburi electronice deosebite aveti in colectie?

feri.visky

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Dau cu presupusul.3G-50 pare sa fie o lampa cu descarcare in impulsuri, probabil cu xenon, in curent continuu (anodul este mai mare, cel din stanga). Electrodul de ionizare (cel care inconjoara tubul mic) cum are contactul? este conectat la catod sau este liber?2000-б pare sa fie un releu cu bimetal.13784 si eu cred ca este eclator, probabil telefonic. Pe contactul de jos scrie ceva care incepe cu "23" si inca o cifra. Poate este tensiunea de amorsare in volti (230V?).P-28 pare sa fie eclator, daca este spatiu intre electrozi, probabil folosit in etajul de protectie a receptorului la un radar (microunde). Daca are ceva intre electrozi poate fi o dioda detectoare, tot de microunde.TNR 2/1 pare sa fie un cuart sau o rezistenta gigaohmica sau un bolometru, oricum soclul este experimental, de serie mica probabil.рб-5 poate fi eclator. Daca spirala alba din mijloc are oxizi emisivi poate fi o lampa folosita in spectroscopie. Parca are doua invelisuri de sticla care par a forma un vas Dewar si acest lucru l-am vazut pana acum doar la lampile cu descarcare in vapori de sodiu.тп 2/05 pare sa semene constructiv cu TNR 2/1.884 pare sa fie dioda redresoare monoalternanta model american.VT120/1800 cred ca este dioda redresoare folosita la un aparat Roentgen (raze X) si are tensiunea de lucru de 120kV si curentul de filament 1800mA. Anodul este in stanga. Nu m-ar mira ca acei 1800 sa fie curentul in mA pe care ii poate redresa. Pot spune ca asta e preferata mea din aceasta serie :da .

Link spre comentariu

In fine am gasit un tub de prin anii '66, GMI 90; este un tub imens cam cat un borcan de castraveti de 2.5l si are o greutate de 1.3Kg :nebunrau:BEAM-POWER TETRODE The GMI-90 beam-power tetrode is used in pulse modulators in stationary RF equipment GENERALCathode: indirectly heated, oxide-coated.Envelope: glass, with base.Height: at most 250 mm.Diameter: at most 145 mm.Mass: at most 1.3 kg

post-36350-139829351085_thumb.jpg

post-36350-139829351095_thumb.jpg

post-36350-139829351345_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sa-l stapinesti sanatos...eu astazi am primit la colectie doua 572B Svetlana ,din pacate cu filamentul distrus in timpul transportului...dar altfel frumoase.Nu ma "ajung" banii,prioritare fiind altele dar tare imi plac tuburile astea "barosane".73!

Link spre comentariu

Sa-l stapinesti sanatos...eu astazi am primit la colectie doua 572B Svetlana ,din pacate cu filamentul distrus in timpul transportului...dar altfel frumoase.

Nu ma "ajung" banii,prioritare fiind altele dar tare imi plac tuburile astea "barosane".73!

Intradevar sunt frumoase tuburile 572B

Posted Image

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Cred ca este unul din tuburile alea "integrate" super rare...Am un catalog din 1958 parac si doar acolo le-am vazut mentionate.O sa caut acolo...erau ceva de genul ,daca nu ma insel,WG XX,unde X erau cifre.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări