Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce tuburi electronice deosebite aveti in colectie?

feri.visky

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...

Pare a fi o lampa cu descarcare in vapori de sodiu de joasa presiune. (cele galbene de la iluminatul public sunt cu vapori de sodiu de inalta presiune) Lampile cu vapori de sodiu de joasa presiune au randamentul foarte mare, poate cel mai mare dintre toate lampile. Au dezavantajul ca emit lumina monocromatica si au dimensiuni mari.

Link spre comentariu

Pare a fi o lampa cu descarcare in vapori de sodiu de joasa presiune. (cele galbene de la iluminatul public sunt cu vapori de sodiu de inalta presiune) Lampile cu vapori de sodiu de joasa presiune au randamentul foarte mare, poate cel mai mare dintre toate lampile. Au dezavantajul ca emit lumina monocromatica si au dimensiuni mari.

Eu cred ca Ady face misto de noi (doar e Vineri): e o rezistenta de incalzire in tub de cuart pentru radiatoare (3000w este puterea). :101Am ghicit?
Link spre comentariu

Nu, vorbeam serios, nu are rezisten??, doar 2 electrozi în capetele tubului interior. Cred c? au vreo 30-40 ani. :nas: S? v?d dac? le pot c?ra de la munc?, sînt 2 buc??i, una întreag?, cealalt? cu un cap?t desprins.

Link spre comentariu

M-ar interesa pe mine cea cu capatul desprins daca nu e spart tubul. As vrea sa o aprind. Lampi de genul asta s-au fabricat doar pentru uz industrial. Nu sunt niste lampi de larg consum. Se aprind foarte greu. Adica cam la fel de greu ca o lampa cu xenon, si ceva mai greu ca o lampa metal-halide (lampa cu halogenuri metalice) Prin "greu" vreau sa zic ca circuitul de aprindere e complicat.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Alea sînt Mulard, f?r? mercur, filet E40 (Goliat) ?i fraierul nu ?tia ce vinde pîn? nu i-am spus eu acum 1 an. Credea c? sînt becuri de la proiectoarele din centrul ora?ului, la statui, b?nci, etc. Oricum tot atîta cere pe ele. :bataie

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Un tub, "lampa" cam off topic dar e .... vintage... in fine e un bec...

Printr-un cunoscut radioamator din Chisineu de Cris, YO2BLX-Nelu am ajuns in posesia acestui bec de tip Edison dar fabricat la Tungsram, banuiesc, ca scrie ungureste pe el: "Varosi Villany Telep", Uzina Electrica Oraseneasca... (care oras???)

Mai are scrise doua cifre 86 si 03... asa cu un zero mare si un 3 micut...

Filamentul este din fir de wolfram la o spira si jumatate... la 110 v cu soclu clar Edison cu baioneta.

Link spre comentariu

Visky, m-ai omorât :cry: De când caut ?i eu un bec vechi. Cineva mi-a zis c? îmi d? ceva din anii '30-'40 (cu ?umburu?), la 220 V (arse) ?i 110 V (bune), dar... ?i becurile astea sunt mai greu de g?sit decât c?r?ile de telefon din anii '30...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări