Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce tuburi electronice deosebite aveti in colectie?

feri.visky

Postări Recomandate

si in afara de a da foc la casa la ce as putea sa o folosesc? pacat ca are filamentu de 2,5V ca imi trageam o veioza :rade:

daca-ti tragi o sursa pe masura sigur obtii ceva mai mult decat o veioza :rade:
Link spre comentariu

Posted Image

Posted Image

Nu e deosebit dar e frumos. Este un tub Nixie, ZM1040 produs de Siemens. Era acoperit cu o folie rosie, nu stiam ca folia este solubila in apa si dupa spalare tubul a devenit transparent.

Link spre comentariu

nu va faceti probleme ca le-ati spalat,si eu am cateva si s-au exfoliat fara macar sa vada apa,le am intr-un multimetru digital unguresc,si am noroc cu plasticul de protectie din fata lor ca e rosu,si un rosu suparat tare, asa incat nu mai are importanta ca ele au devenit incolore :rade:

Link spre comentariu

Posted Image

Posted Image

?Y-4, trioda. Nu am gasit date despre tubul asta dar un radioamator mai in etate (YO8OP) mi-a spus ca este tubul oscilator dintr-un vechi emitator rusesc si are durata de viata de 100 ore.

Link spre comentariu

?Y-4, trioda. Nu am gasit date despre tubul asta dar un radioamator mai in etate (YO8OP) mi-a spus ca este tubul oscilator dintr-un vechi emitator rusesc si are durata de viata de 100 ore.

Stii cumva motivul vietii sale atat de scurte?
Link spre comentariu

Frumoase tuburi, mai ales acel CF50 din 1939. Un de masura dar folosit si in audio ca pentoda preamplificatoare.Uf=30V!, If=0.2AAici este o aplicatie: http://www.radiomuseum.org/r/philips_2844.html

Acel CF50 nu-l mai am acum, poza este mai veche si am incarcat-o pentru Philips-ul de langa el. Totusi am convingerea ca a incaput pe maini bune(in schimbul catorva leuti), la un colectionar de aici de pe forum, pe proradioantic nu l-am vazut expunandu-si colectia, nu cunosc motivul dar in final este alegerea fiecaruia...Eu nu sunt colectionar dar avand pozele la indemana mi-am zis ...hai si eu!Cred ca as mai avea cateva ciudatenii dar inca n-am ajuns la fundul sacului.
Link spre comentariu

O s?r?cie de GU4 am ?i eu doar c? are o ''ureche'' rupt?. :rade:

În schimb am g?sit la munc? balonul cu mercur de la lampa de control 6-10kVca. Se aprinde portocaliu-ro?u, fanta indicatoare e în dreptul tubului mai sub?ire, are în interior 2 anozi (dac? le pot spune a?a) ?i sticla e f?cut? în a?a fel ca mercurul s? nu treac? dintr-o parte în alta.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări