iulidan2 Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Inca una necunoscuta, dar macar arata bine. Link spre comentariu
jack Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Tot tetroda de RF , posibil 4D21 / 4-125A Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Alte tuburi "capturate" cu ocazia 1 Mai, care probabil nu vor fi folosite niciodata. Stie cineva ce sa fie aceste tuburi ?QB3/300, QY3-125 Link spre comentariu
iulidan2 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Multumesc celor care ma ajuta sa identific fosilele, pozele de pe net, sunt amestecate. De exemplu, aici - http://www.df6na.de/surplus/tubes/QB3-300_2.JPG, am gasit o alta poza, pentru QB3/300. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Doua ghinde: 6Д4Ж si 6С1Ж Si niste tuburi VFD Futaba DG10W1 recuperate, dar pe care le-am testat si se-aprind foarte bine: View My Video In film am facut un montaj simplu cu 4511 sa le testez. Le-am dat 13V la anozi si grila cand normal ar fi trebuit 18: Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Multumesc celor care ma ajuta sa identific fosilele, pozele de pe net, sunt amestecate. De exemplu, aici - http://www.df6na.de/surplus/tubes/QB3-300_2.JPG, am gasit o alta poza, pentru QB3/300. Nu te lua dupa o singura foto.Tuburile respective s-au fabricat de diverse firme si in diverse versiuni: unele sunt cu anod neted si altele cu anod striat, unele cu anod tubular si altele "degetar", unele cu culot metalic si altele fara, unele cu anod metalic si altele din grafit, unele cu suportul anodului tip bara si altele cu mai multi suporti mai subtiri... Uneori o aceeasi firma a produs mai multe versiuni ale aceluiasi tub. In principiu a fost forba despre familii de tetrode fabricate de diverse firme, cu disipatii de 125, 250, 400 W, nomenclatura QB si QY fiind exclusiv europeana (Philips, Adzam, Amperex, Mullard, Valvo,..., majoritatea cu anod de grafit), cele americane (majoritatea cu anod metalic) avand alte denumiri : 4-125, 4-250, 4-400, sau cele JAN. exemplu de tub similar cu al tau: http://cgi.ebay.com.sg/VALVO-QB3-300-61 ... 0517910035 Mi-a trecut prin mana mai demult un modulator avand ca finale doua buc. de QB3/300 in PP. Includea si vreo 4 buc. de EL34 folosite ca ... stabilizator de tensiune (!) Link spre comentariu
zal Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Se poate spune că era audiofilă scula. Link spre comentariu
bolek Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Nu se incadra la banda de frecventa audiofila: de la 0Hz la 1MHz...pentru cei cu urechi fine.... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Inca o lampa frumoasa PL-4-65A. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Scuze de offtopic, nu cred că se încadrează la tuburi deosebite, da' eu nu știu nimic despre ele. Dacă le recunosaște cineva, să-mi spună ce-i cu ele, eventual dacă se pot folosi la ceva (ultima pare ceva gen "ochi magic"... EM80 cred). Vacanța asta vreo neapărat să fac ceva cu tub care să cânte, sunt tare curios. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Scuze de offtopic, nu cred că se încadrează la tuburi deosebite, da' eu nu știu nimic despre ele. Dacă le recunosaște cineva, să-mi spună ce-i cu ele, eventual dacă se pot folosi la ceva (ultima pare ceva gen "ochi magic"... EM80 cred). Vacanța asta vreo neapărat să fac ceva cu tub care să cânte, sunt tare curios. Cele din stanga pot fi ECH21 sau UCH21.Ultimul din dreapta este intradevar EM80 Link spre comentariu
zal Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Iar a doua din dr e mai mult ca sigur EZ80, producţie probabilă RFT. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Multumesc.Un ECH are filamentul dus, celelalte par ok; Daca are cineva nevoie de redresoare sau de ce de RF sa spuna, ca n-am la ce le folosi... EM80-ul il tin, ca vreau sa ma joc cu el. Link spre comentariu
kripton Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Salut , Pacat ca sunt numai atatea , colegii le-au identificat corect . Initial nu le-am vazut . Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Saptamana trecuta am primit un 'bec' mai special, era folosit in aparatele de proiectie din cinematografie. Este vorba de o lampa cu descarcare in gaze, asemanatoare cu cea postata de Misa. De la WIKIPEDIA citire: ''O metodă răspândită de realizare a emisiei de radiaţii luminoase este aceea de a trece un curent electric prin gaze, cu respectarea unor condiţiuni. Emisia luminoasă a gazelor obţinută sub acţiunea descărcărilor electrice se numeşte electroluminiscenţă. In proiecţia cinematografică obişnuit se foloseşte lampa cu xenon. Constructiv este un balon alungit din cuarţ umplut cu xenon în care sunt montaţi doi electrozi metalici (oţel special). Fiind alimentată cu curent continuu, electrodul pozitiv va fi mai gros decât cel negativ. Electrodul pozitiv va avea o suprafaţă determinată de pata de lumină de care are nevoie sistemul lumino-optic de proiecţie al tipului de aparat de proiecţie care foloseşte lampa. De remarcat că presiunea gazului de xenon din interiorul balonului este la rece de 8 - 10 kg/cm.p., iar în timpul funcţionării ajunge la 30 kgf/cm.p. Acest lucru impune ca în timpul lucrului să fie luate măsuri deosebite de manipulare; se impune o bună ventilaţie atât pentru răcire, cât şi pentru faptul că decărcarea electrică creează ozon în cantităţi nocive. De asemeni faptul că lumina radiată se apropie foarte mult de limita înaltă de ultraviolete dăunătoare epidermei, este necesară etaşeizarea lanternei de proiecţie contra scăpărilor de lumină. Manipularea lămpii cu xenon se face numai cu o mască protectoate pe faţă, care să apere contra unei eventuale explozii. Punerea în funcţiune se face cu ajutorul unui dispozitiv de amorsare, care generează un impuls de înaltă tensiune ( 15 - 50 KV ) şi frecvenţă ( 300 - 700 Hz ).Poziţia de funcţionare poate fi orizontală, verticală, sau înclinată sub un anunit unghi în funcţie de manualul de utilizare al fabricantului şi în funcţie de cerinţa fabricantului de aparate de proiecţie cinematografice. Constructiv, ele se fac pentru puteri între 75 W şi75 000 W. In cinematografie sunt folosite cele până la 6ooo W.'' Lampa mea este de 600W. Este putin defecta, la transport a fost trantita si electrodul pozitiv s-a desprins de pe tija. Ce rol are firul metalic legat peste balon? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum