Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DVD laptop HP nx6125

Vizitator vio_danciu

Postări Recomandate

Vizitator vio_danciu

Va salut!LAm un laptop HP nx6125 cu un DVD drive TSSTcorpCD/DVD TS-L352MProblema pe care o am eu este ca de ceva timp nu mai "vad" DVD-urile pe care le scriu cu acest calculator, nici pe drive-ul cu care il scriu si nici pe alt DVD.De citit pot citi absolut toate discurile DVD pe care le am.CD-uri sriu si citesc fara probleme.Daca ma uit la un dvd scris pe acest drive se poate observa ca este "ars" dar calculatorul nu mai recunoaste ca are disc in drive.Am reinstalat sistemul complet - nici-un rezultatA mai intalnit cineva aceasta problema ?Va rog sa ma ajutati cu un sfatViorel Danciu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...
Vizitator vio_danciu

Stii cum e... prietenii ii alegi, rudele ti le da Dumnezeu... asa si eu cu unitatea asta, a venit pe laptopul meu deh.Din pacate le-am scris celor de la Toshiba ptr firmware si baieti salon m-au trimis la Samsung (unitatea e Toshiba- Samsung TSST...)Cei de la samsung nu m-au bagat in seama...Vroiam de la un electronist o explicatie mai de specialitate: cand scrie un DVD reinscriptibil laserul are alta lungime de unde ca atunci cand scrie un DVD inscriptibil ?Eu unul am mai facut niste experiente: practic DVD-ul dupa ce l-am scris pe aceasta unitate, introdus in alta unitate apare ca blank, pe alt calculator chiar am putut sa mai scriu odata ceva, evident ca dupa aceea discul era varza. Se putea vedea insa pe el cum a scris prima unitate (defecta) si cum a mai suprascris si a doua...Practic unitatea scrie dvd-ul dar la sfarsit cand ar trebui sa scrie partea dinspre interior chiar de langa orificiu, probabil scrie FAT-ul sau cam asa ceva, nu-l mai scrie...Acum ca stau sa ma gandesc, ar putea fi vre-o mizerie care impiedica capul sa se apropie de capatul inferior al cursei ? Acea zona de "final" nu este in acelasi loc la toate tipurile de medii ? si DVD si CD ?Mesajul care mi-l da e ca are discul o eroare ca e zgariat sau murdar...bineinteles ca discul e curat ca lacrimaMultumesc anticipat pentru raspunsuri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări