vsurducan Postat Noiembrie 6, 2008 Partajează Postat Noiembrie 6, 2008 Cineva m-a intrebat pe PM cum sa faca o sursa de inalta tensiune cu tuburi si amplificatoare operationale.Facand curatenie am gasit schema unei surse paralele, capabila sa genereze undeva intre 100V si 2KV la un curent de cativa miliamperi (maxim 30...50mA cu un dublor adecvat) pe care am proiectat-o acu ani buni. Ca sa fie ultrastabilizata, necesita o referinta de tensiune de 10V de precizie si tensiunile auxiliare +250V si -70V stabilizate (pot fi realizate cu LM723).EL36 este o pentoda care functioneaza la maxim 7KV in impulsuri si max 2.5KV in regim liniar. Tubul si soclul trebuie sa fie curat, altfel conturneaza.Am oscilat daca sa postez subiectul la alimentatoare sau la tuburi, insa cum tuburile nu au decat rubrica de audio (ceea nu e foarte reprezentativ pentru ele) am decis dupa cum vedeti.Utilizand un microcontroler si un DAC, sursa poate deveni cu reglaj digital.[attachment=0]sursaEL36.JPG[/attachment] Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 6, 2008 Partajează Postat Noiembrie 6, 2008 multam fain... Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Ce nu inteleg eu este cum trece un curent de 50 mA prin rezistentele alea de 100k/1W? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum