winstyle Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 Acum 40 minute, Florinel TV a spus: Schimba asa diodele de pe circuitul de ABL , D616 , D609 1N4148 ca sa fii sigur ca diodele sunt bune , apoi verifica R628 22K , R436 27k un capat la aceasta rezistenta duce la tensiunea de 8v , C442 4,7uf Evident că pe alea le-am verificat de prima dată și sunt ok . Apropo de D609 - lipsește .Este pus un jumper in locul ei Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 D616 schimbo ca la verificare da bine si in functie fac probleme aceste diode Link spre comentariu
winstyle Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 Am inlocuit D616 , deși pe multimetru era in regulă Am mai schimbat și condensatoarele C619 și C442 , cu toate că și ele erau bune , verificate pe ESR metru . Problema s-a rezolvat . Nu știu exact care dintre componentele schimbate a fost cauza . Probabil că dioda . (Florine , dacă vii prin TR vreodată , fac cinste ) Vă mulțumesc tuturor pentru implicare ! Nu ințeleg , totuși , de ce nu a fost afectată și reproducerea OSD-ului . Semnalul ABL (sau BCL pe schemă) controlează și etajul/etajele prin care trec inclusiv semnalele RGB_OSD venite de la procesor . Teoretic ,trebuia să afișeze intunecat și OSD-ul (poate imi scapă acum anumite date din datasheet/schema bloc STV2248H) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 Pai pune dioda la loc! Link spre comentariu
winstyle Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 Dă-o naibi ... Cred că ea a fost cauza problemei Condensatoarele au dat ok pe ESR metru , și nici pierderi nu au . Link spre comentariu
Florinel TV Postat August 8, 2018 Partajează Postat August 8, 2018 Cu siguranta a fost dioda cu probleme , nu mai tin minte exact dar cred ca este smd daca tin minte bine si daca o pui inapoi dupa ce sa incalzit mai merge o perioada si apoi face iar probleme asa am patit si eu cu aceste sasie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum