Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eurocolor-CTV.2009TXT

zvasile

Postări Recomandate

Acum 40 minute, Florinel TV a spus:

Schimba asa diodele de pe circuitul de ABL , D616 , D609 1N4148 ca sa fii sigur ca diodele sunt bune , apoi verifica R628 22K , R436 27k un capat la aceasta rezistenta duce la tensiunea de 8v , C442 4,7uf

Evident că pe alea le-am verificat de prima dată și sunt ok . Apropo de D609 - lipsește .Este pus un jumper in locul ei 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

9

• zvasile

6

• Florinel TV

4

• iuliantv

3

Top autori în acest subiect

Am inlocuit D616 , deși pe multimetru era in regulă 

Am mai schimbat și condensatoarele C619 și C442 , cu toate că și ele erau bune , verificate pe ESR metru .

Problema s-a rezolvat . Nu știu exact care dintre componentele schimbate a fost cauza . Probabil că dioda . (Florine , dacă vii prin TR vreodată , fac cinste :) )

Vă mulțumesc tuturor pentru implicare ! 

Nu ințeleg , totuși , de ce nu a fost afectată și reproducerea OSD-ului . Semnalul ABL (sau BCL pe schemă) controlează și etajul/etajele prin care trec inclusiv semnalele RGB_OSD venite de la procesor . Teoretic ,trebuia să afișeze intunecat și OSD-ul (poate imi scapă acum anumite date din datasheet/schema bloc STV2248H)

Link spre comentariu

Cu siguranta a fost dioda cu probleme , nu mai tin minte exact dar cred ca este smd daca tin minte bine si daca o pui inapoi dupa ce sa incalzit mai merge o perioada si apoi face iar probleme asa am patit si eu cu aceste sasie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări